Körfez ülkelerine ihracatta Ro-Ro desteği

Arap ülkelerine TIR'larla Suriye'den sevkiyat yapılamaması, ihracatçıları yeni arayışlara yöneltti. Karayolu problemini aşmak için bir araya gelen Sabay...

Arap ülkelerine TIR'larla Suriye'den sevkiyat yapılamaması, ihracatçıları yeni arayışlara yöneltti.

Karayolu problemini aşmak için bir araya gelen Sabay Denizcilik ile LAM-Lyonel A. Makzume AŞ gemi acenteleri, Antakya'dan Körfez ülkelerine yarın Ro-Ro seferleri başlatıyor.

Körfez ülkelerine yapılan yaş meyve ve sebze ihracatı Suriye ile tırmanan gerginlikten dolayı sekteye uğradı. Meyve ve sebze ihracatının yüzde 85'ini oluşturan Hatay ve Adana Bölgesi ihracatçılarına hem zaman hem de maliyette yüzde 35 katkı sunacak yeni Ro-Ro seferleriyle Körfez ülkelerinin kapısı yeniden aralanacak. Seferler, İskenderun ile Suriye'nin Tartus Limanı arasında yarın başlayacak.

Al Hussein adlı geminin hizmet vereceği hat, bölge ülkelerine karayoluyla ulaşımı mümkün kılacak. Hatta aylık 2 bin TIR'lık bir trafik potansiyeli öngörülüyor. İskenderun'dan yola koyulup Tartus Limanı'na varacak ürünler buradan Arap TIR'larına yüklenerek başta Ürdün ve Lübnan olmak üzere Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai gibi ülkelere nakledilecek. Sabay Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, "Mersin ve Taşucu'ndan bölgeye Ro-Ro hizmeti veren şirketler var ama Hatay'dan maalesef yok. Antakya Taşucu arası ise 330 kilometre olduğu için bu yol ihracatçının hem zaman hem de maliyet kaybına neden oluyor. İhracatçıdan gelen talebi dikkate alarak İskenderun Limanı'ndan Ro-Ro seferleri organize etmeye başlıyoruz." dedi.

Zaman

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti