Krone, 3D Solar Telematik 2024 Ödülünü Kazandı

Krone 3D Solar Telematics, "Telematik Markt.de" medya grubunun "Konteyner Lojistiği" kategorisinde 2024 Telematik Ödülünü kazandı.

Bu kapsamlı telematik çözümü, nakliye ve lojistik şirketlerinin römorkları ve takas kasalarını gerçek zamanlı olarak takip etmesi ve izlemesi için tasarlanmıştır; hatta otonom olarak ve kamyonun güç kaynağından bağımsız olarak. Sistem sürekli olarak güneş enerjisi ve pil kombinasyonuyla çalışır ve güneş ışığı olmadan 50 güne kadar otonom olarak çalışabilir.

Krone 3D Solar Telematics üç boyutu kapsar. İlk boyut, GPS, Glonass ve Beidou uydu sistemleri aracılığıyla hassas araç konum takibini sağlar. İkinci boyut, kapı açıklıklarını ve kargo alanındaki sıcaklığı izleyen ve belgeleyen kapı ve sıcaklık sensörlerini entegre eder. Üçüncü boyutta, Krone Akıllı Kapasite Yönetimi devreye giriyor: bir kamera kullanarak, yalnızca kargo alanının gerçek zamanlı görüntülerini sağlamakla kalmıyor, hem yükü hem de insanları tespit ediyor, ayrıca kargo alanı kullanımını optimize ediyor.

Krone Trailer'da Dijital Hizmetler Başkanı Maximilian Birle. "Bu yapay zeka destekli teknolojiyle, lojistik şirketlerinin boş seferlerden kaçınmasını sağlarken aynı zamanda CO2 emisyonlarını da azaltıyoruz. Kesin dokümantasyon ve kesintisiz izleme ayrıca maksimum güvenliği sağlıyor," diye açıklıyor.

Krone 3D Solar Telematics'in kullanıcı dostu olması da uzman jüriyi etkiledi: GPS izleme, sıcaklık ve kapı durumu izleme ve gerçek zamanlı kargo alanı görüntüleme gibi işlevlere hem Krone Telematics Portalı hem de Krone Telematics Uygulaması üzerinden erişilebilir. Kolay değerlendirme için ayrıntılı raporlar ve bir portal görünümü mevcuttur. Coğrafi sınırlama ve kapı açılışları için alarmlar da ayarlanabilir. Uygulama iOS ve Android için mevcuttur ve hareket halindeyken filo yönetimine olanak tanır. Web tabanlı yazılıma tabletler ve akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar üzerinden kolayca erişilebilir.

Ödüllü Krone 3D Solar Telematics, sadece sevkiyatta şeffaflığı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücüler ve depo personeli için günlük işleri de kolaylaştırıyor. Maximilian Birle, "Sürekli telefon görüşmeleri gereksiz hale geliyor ve park edilmiş takas gövdeleri için bile, kargo alanının mevcut durumunu kontrol etmek için sahada kimseye ihtiyaç duyulmuyor" diye vurguluyor.

Krone 3D Solar Telematics üreticiden bağımsız olduğundan, her tür ve marka araçla kullanılabilir. Bileşenlerin kurulumu kolay ve hızlıdır. Sistem, hassas GPS konumlandırması içerir ve kapı temas anahtarları ve sıcaklık sensörleri gibi ek bileşenlerin Bluetooth üzerinden bağlanmasına olanak tanır. Krone 3D Solar Telematics sisteminden gelen veri iletimi, çoklu ağ SIM kartıyla gerçekleştirilir.

"Telematik Markt.de" medya grubunun Telematik Ödülü, telematik alanındaki olağanüstü geliştirme başarılarını ve çözümleri takdir etmek için her iki yılda bir verilir. Bağımsız uzman jürisi, iş, bilim, uzman gazetecilik, kullanıcılar ve endüstri uzmanlarından oluşan tanınmış üyelerden oluşur.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Renault Trucks, Bourg-en-Bresse tesisinin 60. yıl dönümünü kutluyor
BMC'nin hafif kamyon serisi 417 yollara çıktı
TIRSAN’ın şasisi, Avrupa’da ikinci kez 1’inci oldu
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025- Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı
Merdiven altı üretilen vinçler, yollarda tehlike saçıyor