Kütahya kazası davası sürüyor

Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasında, tutuksuz sanıklardan şube şefi Mustafa Kurnaz, kısım şefi Tarık Yalçın ve yol çavuşu...

Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasında, tutuksuz sanıklardan şube şefi Mustafa Kurnaz, kısım şefi Tarık Yalçın ve yol çavuşu Hasan Uğur hazır bulundu. Diğer sanıklar Enver Timurboğa, Mustafa Süheyl Özdemir, İsa Apaydın, Ali Yılmaz, Yıldıray Başol ve Kadir Kunter ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatlarından Salih Ekizler, Hasan Uğur'un hacca gitmek istediğini belirterek, onun da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında Kütahya 2. Sulh Ceza Mahkemesince verilen yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Kazada ölen ve yaralanan kişilerden bazılarının yakınlarının avukatı Mustafa Demet, olayın mağdurlarından Yunus ve Muammer Akkuş'un sonraki duruşmada dinlenmesi talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, delillerin toplanmış olması ve davanın geldiği aşama göz önünde bulundurularak, tutuksuz sanıklar hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması yönünde hüküm verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, ''taksirle yaralanma ve ölüme sebebiyet verme'' suçundan yargılanan sanıkların yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına, önceki celselerde sanık avukatlarının talep ettiği keşif yapılmasıyla ilgili kararın sonraki duruşmalara bırakılmasına, adreslerinde değişikliği olduğu için Yunus ve Muammer Akkuş'un dinlenmesinden vazgeçilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

-OLAY-

İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi, 27 Ocak 2008'de, Kütahya-Afyonkarahisar güzergahındaki Çöğürler ile Değirmenözü istasyonları arasında raydan çıkmış ve iki vagonu devrilmiş, tren şefi Ahmet Sarıkaya, yolcular Yusuf Açıkgöz, Mehmet Börek, Kerim Yarar, İbrahim Doğan, Kadir Mıngır, Recep Ildız, Cengiz Güler ve İbrahim Levent ölmüş, 21 kişi yaralanmıştı.

Olay günü gözaltına alınan iki makinist aynı gün Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılmış, tutuklanan şube şefi Mustafa Kurnaz ve kısım şefi Tarık Yalçın kefaletle, yol çavuşu İbrahim Demirel de kazada sorumluluğu olmadığı gerekçesiyle daha sonra tahliye edilmişti.

Kazada sorumluluğu bulunduğu iddia edilen 9 TCDD görevlisi hakkında ''taksirle yaralanmaya ve ölüme sebebiyet verme'' suçundan dava açılmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve Kimya-Metalurji Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyetinin 24 Nisan 2008'de Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği raporda, ''kaza anında Pamukkale Ekspresi'nin hızının tarife tablosundaki öngörüldüğü gibi saatte 65 kilometre olduğunun belirlendiği, makinistlerin hız limitine uyduğunun anlaşıldığı, makinistlerin kusur ve sorumluluğunun bulunmadığı'' kaydedilmişti.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Demiryolu Haberleri

Acarlar Vagon'da üst düzey atama
Çin-Türkiye Lojistik Hattı Pasifik Eurasia ile Güçleniyor
Eurasia Rail, 11. kez Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Olacak
Adaray Treni ilk seferine çıktı
Haydarpaşa ve Sirkeci garları boşaltılıyor: 7 gün süre verdiler