Lastik Otel ile satışlar yüzde 75 arttı

‘Lastik Otel’ uygulamasını gerçekleştiren Brisa, önceki sene 800 bin kış lastiği satmışken bu sene sayıyı 1 milyon 400 bine çıkardı.

Yaz ya da kış geldiğinde araç lastiklerinin değiştirilmesi ve eskilerin muhafaza edilmesi araç sahipleri için külfet. Lastiğinizin sökülüp bir sonraki döneme kadar sizin için muhafaza edilmesi ise bir markayı tercih etme sebebi olabilir. Büyük şehirlerdeki bayiliklerin depolarını artırarak müşteri lastiklerini sakladıklarını söyleyen Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, bu sene çok fazla kış lastiği sattıklarını kaydetti. Kışın veya yazın gelip lastiğinizi değiştirmek istediğinizde ekipler tarafından sökülüp sizin adınıza özel paketlere konulduğunu ifade eden Bayman, lastik otel ile her türlü kolay imkânı sağladıklarına dikkat çekti. Bayman, “Önceden müşterilerimize duyurduk, ‘daha erken gelin, lastiğinizi indirimli alın, biz saklayalım’ dedik. Burada güzel bir talep oldu. Bir önceki sene kış lastiği 800 bin satmışken bu sene 1 milyon 400 bin sattık. İşinizin başınızdan aşkın olduğu, değişmeyi yapamayacağınız zaman da internet satışımızın üstünden veya çağrı merkezimizi aradığınızda biz sizin istediğiniz yere mobil araç gönderip bayiliğe yapabilecek her şeyi orada randevuyla yapıp parasını orada alıyoruz. Lastiklerinizi de teslim alıyoruz.” dedi.

Bugün TV’de Üç Nokta programına konuşan Bayman, bu işlemde ücret almayıp, fiyatı sökme takmanın içine dâhil ettikleri bilgisini verdi. Eğer ki sökme-takma işlemine fiyat alınmamışsa büyük şehirlerde 4 lastik için 50 lira gibi cüzi bir miktar olduğunu dile getiren Bayman, 18 aydan beri hammadde fiyatları düştüğü için bunlar da fiyatlara yansıdığından bu kış bir önceki kışa göre daha ucuz lastik sattıklarını ifade etti.

Doğru basınçla giden araçta yüzde 10’a kadar tasarruf sağlandığı bilgisini veren Bayman, ticarî pazarda satış modeli geliştirdiklerini anlattı. Bütün lastiklerin hava basınçlarını ölçerek değişimler yaptıklarını söyleyen Bayman, şu anda 500 bin ticarî araç lastiğini takip ettiklerini belirtti.

Benzinden sonra en büyük maliyetin lastikte olduğuna dikkat çeken Bayman “Garaja geldiğinde Bluetooth’la veya dış derinliğini hesaplayıp kullanımı ölçüyoruz, zaten özeti çıkıyor. 1000 aracınız var diyelim, gelecek hafta hangi plakalı araçların lastiğinin değişmesi lazım, plakalı aracınızın şoförünün kullanım alışkanlıklarına kadar rapor veriyorlar. Bir flomuzun bu sayede 4 tane yeni kamyon almasına vesile olduk.” diye konuştu.  Ticarî alanda inanılmaz bilinç olduğunu savunan Bayman, “Kar yağdığında lastiğin havasını düşürür. Tam tersidir çünkü daha çok yayılır, daha çok yer kapladığı için daha çok problem. En yüksek basınçla en azı kapsıyor olması lazım. Lastik, kimyası dolayısıyla yumuşak kalması gereken teknolojik bir ürün. Bu 7 derecenin altına düştüğünde normal standart lastiğin içerisinde kullandığınız maddelerin yumuşaklık kat sayısı azalıyor ve lastik sertleşiyor.” bilgisini verdi.

Türkiye’de araç muayene istasyonları çıktıktan sonra kabak lastik denilen, ömrünü doldurmuş lastik oranlarının çok yükseldiğini ifade eden Bayman, bunun üretim değil, kullanıcı hatası olduğunu vurguladı. Lastiğin kenarını bir yere vurup yara aldığını fark etmeyen sürücünün uzun yola çıktığında problem yaşadığına değinen Bayman, şu önerilerde bulundu: “Söylenen hız limitlerinde sabit kalmak lazım. Aynı durumda lastiğiniz patladığında 130 ile 200 arasında ne yaparsanız yapın değiştiremeyeceğiniz bir durum var. Arka lastik patlarsa daha az problem ama ön lastik patlarsa daha kötü. Mümkün olduğu kadar soğukkanlı olup direksiyonu bırakmamak gerekiyor. Frene basmayarak direksiyona hakim olmak, esnek durmak ve hızı azaltmak lazım.”

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler