Aklıma gelenleri ortaya azar azar koydum. Afiyet olsun, umarım beğenirsiniz.
1) Küçük ve orta ölçekli lojistik ve nakliye firmaları gelişmedikçe ve geliştirilmedikçe, Türkiye'de lojistik GELİŞMEZ.
2) Operasyonlarda çalışan (mavi yakalılar, şoförler vb.) gelişmedikçe ve geliştirilmedikçe, Türkiye'de lojistik GELİŞMEZ.
3) Depo yöneticileri ve çalışanlar (mavi yaka) arasında “ara yönetici” ihtiyacı (nitelik) sağlanmadıkça, Türkiye’de lojistik ve depo işi GELİŞMEZ.
4) Depo yönetimi ve operasyonları gelişmedikçe ve geliştirilmedikçe, Türkiye'de lojistik işi ve lojistik operasyonları GELİŞMEZ.
5) Depoların kullanılabilen net yüksekliği arttı (10-12 metre). Bu yüksekliğe çalışan ekipmanların operatörlerinin eğitimi yeterli mi? 10-12 metre yüksekliğe palet kaldıran ekipmanların operatörleri için yeterli ve gerekli eğitim ortamı var mı? Operatörler, çok eski model ekipmanlarla paleti sadece 1.5 metre yükseğe kaldırdıktan sonra operatör ehliyetini alıp 10-12 metreye kaldıracağı depolarda mı çalışmaya başlıyor?
6) Depo yöneticileri, depo operasyonlarındaki temel iş güvenliği ilkelerine ve uygulamalarına hâkim olmadıkça depolarda iş güvenliği UYGULANAMAZ.
7) Yorgun çalışanlar, depo operasyonlarında daha fazla hata yapar. Bu çalışanlar, niçin yorulur?
8) Lojistik eğitimi veren daha fazla AMA daha nitelikli ön lisan programları düzenlenmeli. Nitelikli operasyonel personel ihtiyacı çok fazla.
9) Lojistik işinde ve operasyonlarında hep verimli olmayı amaçlıyoruz AMA ETKİN OLMAYI ve daha önemlisi ETKİLİ OLMAYI göz ardı ediyoruz. NOT: Bunun yani hem VERİMLİ ve ETKİN hem de ETKİLİ nasıl olunabileceğini 08 Kasım 2014 tarihinde yapılacak 6. Depo ve Dağıtım Merkezi Yönetimi Zirvesi'nde bahsedeceğim. Beklerim.
Saygılarımla,