LODER'in 4. Çalıştayı Düzce'de gerçekleştirildi

Lojistik Derneği (LODER) ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “IV. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı” Düzce Pelemir Otel’de yapıldı.

Çalıştaya; Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komite Başkanı ve LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar, Lojistik Programı Koordinatörü Öğr. Gör. İlyas Temel Şafak, çeşitli üniversitelerden öğretim elemanları, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayın ilk açılış konuşmasını yapan Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Bayraktar, çalıştaya destek veren Üniversitemiz Yönetimine, LODER’e, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’na ve lojistik firmalarına teşekkür ederek, bu güne kadar yapılan lojistik çalıştaylarında kapsamlı faaliyetler yürütüldüğünü ifade etti. Lojistik faaliyetlerinin her alanda görüldüğünü ifade eden Bayraktar, lojistik sektörünün her disiplinle etkileşim içerisinde olduğunu vurguladı. Ülkemizin başta deprem olmak üzere çeşitli afetlerle karşı karşıya kalma riski olduğunu hatırlatan öğretim üyemiz, afet lojistiği ile ilgili çalışmaların da üzerinde durulması gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ise yaptığı açılış konuşmasında; lojistik denince kamyon ya da TIR’larla yapılan taşımacılığın akıllara geldiğini, ancak gelişmiş anlamda lojistiğin; kara, demir, deniz, hava yolu ve kombine taşımacılığın etkin bir şekilde kullanılmasıyla ortaya çıkacağını vurguladı. Ülkemizin, kavşak noktası üzerinde olmasına rağmen lojistik alanında yeterince gelişemediğini söyleyen Prof. Dr. Tanyaş, depolama, paketleme ve sigortalama gibi faaliyetlerin de lojistik sektörü içerisinde yer aldığını dile getirdi. Çalıştayın amacının sektör beklentilerini öğrenerek, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda üniversite öğretim planı hazırlamak ve personel yetiştirmek olduğunu ifade eden Tanyaş, öğrencileri eğitirken, eğiticilerin eğitiminin de göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın açılış konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Lojistik Eğitim Standartları (LES) Komite Üyesi Dr. Kayıhan Ö. Turan, lojistik eğitimi standartları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Lojistik alanında eğitim veren programların, sektör beklentileri doğrultusunda faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Turan, lojistik sektörünün teknolojideki gelişmelerle daha kapsamlı hale geldiğini ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Dertli ise yaptığı konuşmada; şehrimizin taşımacılık sektöründe eskiden beri aktif olduğunu belirterek, Üniversitemizin lojistik programının da bu alandaki eleman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açıldığını belirtti. Çalıştayın herkes için yararlı geçmesi temennisinde bulunan Dertli, programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik bilgi üretimi ve üretilen bilgilerin toplumla paylaşılması gibi görevleri olduğunu söyleyerek, bu çalıştayın hem eğitime, hem de sektöre önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Üniversitemizin çalıştaya ev sahipliği yaptığı için duyduğu memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. İlhan Genç, programa emek verenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Programın son açılış konuşmasını yapan Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kalitenin önemine değinerek, yapılan çalışmaların başarıyla sonuçlanması için her türlü önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizdi. Yükseköğretim Kalite Kurulu olarak üniversitelerde sürekli toplantı yaptıklarına işaret eden Prof. Dr. Elmas, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da toplantılara ilk kez öğrencilerin katılacağını sözlerine ekledi.

Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma, kurumsal özerklik, rekabet ve odaklılık gibi kavramların Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun hedef ve öncelikleri arasında olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Muzaffer Elmas, eğitim öğretim alanında da karmaşık, hızlı değişen dünyaya ayak uyduracak mesleki ve etik açıdan bilgi, beceri ve yetkinlikte mezunlar vermeyi amaçladıklarını vurguladı. Ar-Ge altyapısı, insan kaynağı ve sonuçlarının önemine de değinen Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, çalıştayın herkes için faydalı olmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından lojistik alanında “Paydaş Görüşleri” başlığı altında sektör temsilcileri ve bazı öğrenciler sunumlarını gerçekleştirdi. Yapılan sunumların sonrasında; “Uluslararası Kara Yolu Taşımacılığı-Araç Başında Bilgilendirme” ve gruplar halinde “Ders İzlekleri Çalışması” ile çalıştayın ilk günü sona erdi.

Çalıştayın son gününde ise; tüm katılımcıların iştirakiyle  “Program Çıktıları, Ders Planlarının Gözden Geçirilmesi ve Ortak Ders İzleklerinin Belirlenmesi” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lojistik Program Koordinatörü Öğr. Gör. İlyas Temel Şafak, oldukça verimli bir çalıştay geçirdiklerini belirtti. Katkı sağlayan Düzce Valiliği’ne, Üniversitemiz Yönetimiyle idari birimlerine, destek olan sponsorlara ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Halit KAYA - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

İstanbul'da Ağır Kaldırma ve Taşımacılık Zirvesi
Lojistik sektörüne odaklanan SaaS platformu: LOJIMOD
E-Ticaret Lojistiği (Fulfillment) Nedir?
Antalyalı taşımacılardan 'C plaka' tepkisi
Beyoğlu Lojistik, AB operasyonlarını genişletecek