Logistrans'ta hedef 'global marka' olmak

IT alanındaki yatırımlarıyla sektörde fark yaratmayı başaran Logitrans, Moldova, Gürcistan ve Azerbaycan'da da ofis açtı. Bu yıl ise sırada Polonya ve Baltık ülkeleri var.

Türkiye'nin lojistikte yükselen yıldızı Logitrans, yatırımlarını hızlandırıyor. Amazon'u model alarak global bir Türk lojistik markası yaratmayı hedefleyen Logitarans Moldova, Gürcistan ve Azerbaycan'da da ofis açtı. 8 ülkede 13 ofise ulaşan şirket, bu yıl ise Polonya ve Baltık ülkelerine yatırım yapacak. Logitrans bu yıl ayrıca Bangladeş'te bir lojistik üs kurmayı ve bu ülkeye yatırım yapan ilk Türk lojistik firması olmayı planlıyor. IT alanına yaptığı milyonlarca TL'lik yatırımla fark yaratan ve bu hızlı büyümeyi sağlayan şirketin Turquality başvurusu da kabul edildi.

A'dan Z'ye tüm hizmetleri verecek

A'den Z'ye tüm hizmetleri veren global dev bir lojistik firması olma hedefiyle geçtiğimiz yıl yeniden yapılanan şirketin en büyük kozunun kendi yazılımları olduğunu vurgulayan Logitrans CEO'su Sertalp Demirağ, "Biz artık uçtan uca hizmet veren bir lojistik firmasıyız. Bunu kendi yazlılımlarımızla yapıyoruz. Müşterilerimize entegre lojistik hizmeti sunuyoruz. Günün sonunda da A'dan Z'ye tüm hizmetleri veren bir şirkete dönüşmek istiyoruz" dedi. Kendi yazılım şirketleri ile özellikle antrepolarda yaşanan sıkıntılara karşı özel çözümler sunarak sektörde fark yarattıklarına dikkat çeken Demirağ, "Yazılımız sayesinde gerçek zamanlı stok gösterebiliyoruz. Müşteriler antrepolarda yapılan bütün hareketleri takip edebiliyor. Yazılım bulut tabanlı olduğu için herhangi bir yatırım gerektirmiyor. Gerektiğinde istenilen değişiklikleri de yapabiliyoruz. Her türlü talebe cevap verebiliyoruz. Buna göre yapılandık. 2017 yılında Ar-Ge'de çalışan sayımızı da iki katına 2018'de ise bu sayı 6-7 katına çıkaracağız" diye konuştu.

En güçlü olduğu pazarlar Rusya ve Kazakistan

Logitrans'ın en güçlü olduğu pazarlar Rusya ve Kazakistan. Rusya'ya en fazla taşıma yapan Türk lojistik şirketi konumundaki Logitrans, bu iki ülkede yüzde 10'luk paya sahip. Demirağ, bir yandan bu ülkelerdeki paylarını yüzde 20'lere kadar çıkarmayı hedeflerken diğer yandan da yeni pazarlara açılmaya devam edeceklerini söyledi. Gürcistan'da kendi yazılımlarını kullandıkları bir depo açtıklarını belirten Demirağ, 2 bin m2'lik bu depoda Türkiye'nin önde gelen perakendecilerden birine komple lojistik hizmeti sunduklarını açıkladı. Depodan mallar alınıyor, gümrüklemesi yapılıyor, depoda saklanıyor, Gürcistan'da iç lojistiği hatta iade lojistiği de Logitrans tarafından yapılıyor. 2016'da Moldova, Gürcistan ve Azerbaycan'da da ofis açan şirket 2017'de yeni ülkelere açılıyor.

Polonya'da ofis açacak

CEO Sertalp Demirağ, 2017'de ilk olarak Polonya'da bir ofis açmayı planladıklarını söyledi. Demirağ, "Polonya'da önemli bir fuara katıldık. Burada stant açan tek Türk firması olduk. Polonya ayağını ciddi anlamda geliştiriyoruz. Bunu daha önce Romanya'da yaptık ve bir yılda ciromuzu 10 katına çıkardık" dedi. Rusya'daki kriz sonrası Baltık ülkelerindeki fırsatları değerlendirdiklerini ifade eden Demirağ, "Letonya, Litvanya ve Belarus'ta iş hacimiz çok arttı. 2017 yılında üç ülkeden birinde yeni bir ofis düşünüyoruz" dedi.

Bangladeş'te ilk olmayı hedefliyor

İran'da da ofis açma planları olduğunu ancak bu konuda araştırmalarını sürdürdiklerini belirten Demirağ, bu yıl Bangladeş'e ziyarette bulunacaklarını ve hedeflerinin burada bir lojistik üs kurmak olduğunu açıkladı. Demirağ, "Bangladeş'te perakende ve tekstil sektörlerindeki firmaların orada üretim merkezleri var. Ama burada bir Türk firması yok. Biz orada ilk olmayı hedefliyoruz. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey bambaşka olacak. Bu ülkede bir üs kurup zincir yönetimine oradan başlayacağız. Böylece firmaların yaşadığı birçok sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ar-Ge ekibimizin yazılımı burada çok etkili olacak" dedi. Demirağ, buradaki hedeflerinin gerçekleştirmeleri durumunda bir sonraki duraklarının ise Şanghay olduğunu söyledi.

Ayakkabıcılara özel depo yatırımı

Türkiye'de ise 2018 yılı başında özellikle ayakkabıcılara hizmet edecek bir depo yatırımı planladıkladıklarını aktaran Demirağ, şunları söyledi: "Çayırova tarafında 17 bin m2'lik bir depo yatırımını hayata geçireceğiz. Burası yine kendi yazılımlarımızı ve kullanacağımız çok özel bir depo olacak. Bu yazılım sayesinde hız ve verimlilik önemli oranda artacak. Pazarlama faaliyetlerine başladık.Amacımız depoları açmadan önce buradaki parselleri firmalara vermek. 2017 yılında depoyu teslim ediyor olacağız. Müşterinin taleplerine göre depolarda gerekli değişiklikleri yapacağız. Birinci hedefimiz bu. Bunu oluşturabilirsek arkasından farklı yatırımlar geleceğini düşünüyoruz. Talep artarsa ikinci yatırımı gündeme alabiliriz."
BDT'de fuar lojistiğine odaklandı

Faaliyet gösterdikleri BDT ülkelerinde açık bir alan gördükleri özellikle fuar lojistiğinde daha aktif olacaklarını vurgulayan Demirağ, kimya taşımacılığına yönelik de yeni hedefleri olduğunu açıkladı. CEFIC (The European Chemical Industry Council) sertifikasını almak için başvuruda bulunduklarını belirten Demirağ, "Kimyasal madde nakliye hizmetlerinde vazgeçilmez bir değerlendirme aracı olan SQAS (Safety & Quality Assessment System), kalite, emniyet, güvenlik ve çevre performansını değerlendiren bir sistem. Kimyasal madde nakliyesinde prestij sağlayan SQAS değerlendirmesi, firmaları fiyat odaklı rekabetin dışına taşıyor" dedi.

Aysel Yücel/Dünya

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı