Logitrans, "Amazon" modeliyle büyüyecek

'Dev bir lojistik firması olma' hedefiyle yatırımları hızlandıran Logitrans, Ar- Ge'ye 2.5 milyon TL yatıracak. 3 yeni ülkeye daha ofis açacak. Yetkili yükümlü sertifikası alacak olan şirket, Turquality kapsamına girmek için de hazırlık yapıyor.

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden Logitrans, yeniden yapılanıyor, adeta kabuk değiştiriyor. Tüm hizmetleri bir arada sunan dev bir lojistik firmasına dönüşme hedefiyle yatırımlarını hızlandıran şirket, Ar-Ge'ye bu yıl ve önümüzdeki yıl toplam 2.5 milyon TL yatıracak. Yurt dışında toplam 7 ofisi olan şirket, 3 yeni ülkede daha ofis açacak. Yetkili yükümlü sertifikası alma hazırlığında olan Logitrans, Turquality kapsamına girmek için de tüm koşulları tamamladı. Logitrans CEO'su Sertalp Demirağ, "Muazzam bir operasyon yürüten ve bunu çok farklı şekilde geliştirmek isteyen Amazon’u örnek alıyoruz" dedi. Şirket özellikle Yeni İpekyolu güzergahında önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. 

Yüzde 100 yerli bir firma olan Logitrans, tekstil, kimya ve inşaat başta olmak üzere her sektöre lojistik hizmet sunuyor. 250 çalışanı bulunan Logitrans'ın Kazakistan ve Rusya'da iki tane olmak üzere Bulgaristan, Romanya, Moldova'da ofisleri bulunuyor. Logitrans olarak çok büyük bir değişim geçirdiklerini açıklayan Logitrans CEO'su Sertalp Demirağ, "Türkiye'de sadece nakliyeci olmak değil, artık gerçek bir lojistik hizmeti vermek istiyoruz. Kapıdan kapıya hizmet sunan dev bir lojistik firmasına dönüşmek istiyoruz.11 kişilik bir Ar-Ge ekibi oluşturduk. Daha sonra bizi örnek alacak diğer lojistik firmalarının da kullanabileceği bir yazılım programı geliştiriyoruz. Firma olarak kabuk değiştiriyoruz. Biz mükemmeliyetçi bir firmayız. Başka firmalar kendilerine dünyanın en büyük lojistik şirketini model alıyor belki ama biz kendimze Amazon'u örnek alıyoruz. Yönettiği lojistik operasyon inanılmaz. Çok başarılı bir IT altyapısı var. Biz de bu yolda gitmek istiyoruz" dedi. 

Teknoloji odaklı depolar kuracak Kendi yazılımlarını oluşturmak için bu yıl Ar-Ge'ye 1 milyon TL civarında yatırım yaptıklarını söyleyen Demirağ, 2017 yılı sonuna kadar bu tutarın 2.5 milyon TL'yi bulabileceğini söyledi. Logitrans olarak Tubitak projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Demirağ, "Tübitak projesi için başvurumuzu gerçekleştirdik. Tubitak'ın 1511 çağrı kodlu açılan çağrısı için projemiz hazır. Eylül'e kadar projemizi içeri vermiş olacağız" dedi. Firmanın bu büyük değişimi kapsamında yetkili yükümlü sertifikası almak üzere olduklarını ifade eden Demirağ, Turquality kapsamına alınmak için de gerekli tüm satandlartları firmaya katmaya çalıştıklarını aktardı. Demirağ, bu kriterlerin çoğunu doldurduklarını vurguladı. Depolama yatırımlarını hızlandırdıklarını anlatan Demirağ, modern, teknolojik altyapısı güçlü büyük depo yatırımları planladıklarını söyledi. 

Müşteri sayısı yüzde 10 arttı 

Değişimin ardından son bir yılda müşteri sayılarında yüzde 10'luk bir artış olduğu anlatan Demirağ, "Bir CRM ekibi oluşturduk. Burada çok başarılı bir ekibimiz var. Müşteri memnuniyeti bizde çok yüksek. Çok güçlü olduğumuz Rusya ve Kazakistan pazarlarında marka bilinirliği anketi yapıyoruz" dedi. 

Rusya'da yatırımlar hızlanacak 

Logitrans Türkiye'nin en önemli pazarlarından biri olan Rusya'ya en fazla taşıma yapan Türk lojistik firmalarından biri. 'Kazakistan ve Rusya' bizim kalbimiz diyen Demirağ, "Biz geçen yıl Kazakistan ve Rusya'ya 10 bine yakın taşıma yaptık. UND istatistiklerine göre geçen yıl Türkiyeden karayoluyla Kazakistan'a çalışan araç sayısının yüzde 11'ini Logitrans taşımış. Rusya'ya yönelik taşımalarda ise payımız yüzde 10. Uçak krizinden sonra da biz Rusya'ya taşıma yapmaya devam ettik. Aktarma merkezleri üzerinden biz Rusya'ya girmeye devam ettik. Biz çok çabuk reaksiyon gösterebilen bir firmayız" dedi. Demirağ, Rusya ile normalleşme sürecine girilmesiyle bu ülkede beklemeye aldıkları depo ve diğer yatırımları yeniden harekete geçireceklerini söyledi. 

3. ülke taşımaları da yapacak 

Birkaç ay sonra Azerbaycan'da ofis açmaya hazırlandıklarını açıklayan Demirağ, "İki Avrupa ülkesinde daha ofis açacağız. Bu sene ve önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde iki üç ülkeye daha girmiş olacağız" dedi. Demirağ, "Ofislerimizin bulunduğu bütün ülkeler arasındaki çapraz taşımaları takip ediyoruz. Ayrıca CIS ülkerlerine TR dışında da diğer ülkeler ile olan ticareti ayrıca sıkı takip ediyoruz.. Çok büyük projelerimiz var. Daha da Doğu'ya gitme planlarımız var. Şu anda mesela Kazakistan'da Kazak demiryollarının resmi acentesiyiz. Rusya'da da bunu yapmak istiyoruz. İpekyolu projesi devam ediyor. Bu noktada önemli bir oyuncu olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kalifiye eleman sorununu çözecek 

Lojistik sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Sertalp Demirağ, "Sektördeki bu sorunu çözmek için eleman yetiştireceğiz. Yetiştirdiğimiz elemanlara o kadar iyi bakacağız ki, insanlar başka bir yere gitmeyecekler. İK departmanı ile çok ciddi çalışıyoruz. Son aylarda 30'un üzerinde eğitim aldık. Bundan sonraki süreçte lojistik okulları ile işbirliğine gireceğiz. Bizim personelimiz bizim için çok önemli. Çok başarılı bir ekibimiz var" dedi.

Aysel  YÜCEL – DÜNYA

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

UND, kadın profesyonel Tır sürücüsü adaylarını bekliyor
Lojistik konjonktürde maliyet ve insan kaynağı kalitesi öne çıkacak
Lojistik sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 11,2’ye yükseldi
UND'den İran'a çağrı:Türk araçlarını zorlayan uygulamaları kaldırın!
Diginak.com, LojiPay’e yatırım yaptı