Lojistiğin yazılımı Ulukom’a emanet

Lojistik yazılı konusunda müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için 26 yıl önce yola çıkan Ulukom, yılların getirdiği bilgi ve altyapı donanımıyla...

Lojistik yazılı konusunda müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için 26 yıl önce yola çıkan Ulukom, yılların getirdiği bilgi ve altyapı donanımıyla müşterilerine verdiği hizmetlerle sektörde adından söz ettiriyor. 1987 yılında kurulan Ulukom Bilgisayar’ın, dış ticaret, gümrükleme ve lojistik sektörlerine yönelik uzmanlığı ile hem yazılım hem de donanım konusunda çözümler üreten bir firma olduğunu söyleyen Ulukom Bilgisayar Genel Müdürü Erkin Fındık, kaliteli hizmetten ödün vermediklerini söyledi.

Sektörde bu anlamda uzmanlaşmış, 26yıldır faaliyet gösteren ve müşteri sayısı açısından şuan yaklaşık 800 firma ile çalışan en eski şirket olduklarını kaydeden Erkin Fındık,“Yaklaşık 35-40 kişilik bir ekibimiz mevcut. Türkiye’nin her tarafında müşterilerimiz var onlara yazılım konusunda hizmet verdiğimiz gibi teknik konularda da destek veriyoruz” şeklinde konuştu. 25 modülden oluşan bir lojistik yazılımlarının olduğunu kaydeden Fındık, “Türkiye’de özet beyan veren nakliye firmaların büyük çoğunluğu bizimle çalışıyor. Bizde şuan lojistiğin bütün kavramlarını içeren yazılıma ihtiyaç duyan şirketlere daha çok ağırlık veriyoruz” ifadesinde bulundu.

“FİRMALARLA AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ”

Sektörel yazılım hizmetinin uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu söyleyen Erkin Fındık,“Bizim eski bir firma olmanın getirmiş olduğu ciddi bir bilgi birikimine sahip olmamız, bizimle konuşan firmayla aynı terminoloji ile konuşmamız ve müşterinin her talebine özel çözümler sunmamız bizi sektördeki firmalardan ayıran en belirgin özelliklerimizdendir. Bunun yanında yazılım işini satmak kadar satış sonrası destekte de çok önemlidir. Bunun için ciddi bir teknik altyapımız var. Müşteri sorunla ilgili bir çağrı ilettiği zaman, bu ileti hemen çağrı merkezimizin bilgisayarına düşer ve en geç 20 dakika içinde müşterimize anında uzaktan müdahale edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRLEŞEREK BÜYÜME YERİNE BÖLÜNEREK ÇOĞALIYORLAR”

Sektörde ihtisas problemleri olduğunu kaydeden Fındık, artık firmaların kalifiyeli eleman bulmakta zorlandığını söyledi. Fındık, “Ülkemizde yazılım sektörü Türkiye bilişim pazarı içinde dünya ortalamasının çok altında bir pay alıyor. Yerli yazılım şirketleri birleşerek büyümek yerine bölünerek çoğalmayı tercih ediyorlar. Rekabet daha çok bir diğer şirketin yazdığı yazılımı aynı içerikle farklı arayüzlerle yazmak ve daha uygun fiyata sağlamak olarak algılanıyor. Oysa yenilikçilik yazılımın temel misyonu olmalı, yerli yazılım şirketleri özellikle lojistik sektörü ile ilgili üretecekleri yazılımları yabancı ülkelere de satabilirler. Böylece hem yerli lojistik sektöründe teknoloji kullanımı artar, hem de yazılım şirketlerinin 2023 yılı ihracat hedeflerine önemli bir katkısı olur” dedi.

Dış ticaret, lojistik ve gümrükleme sektörlerinde teknoloji kullanımının halen olması gereken seviyenin çok altında olduğunu ifade eden Fındık, “Lojistik şirketlerinin çoğunda sadece muhasebe yazılımı var. Operasyon tarafında ise ofis yazılımları kullanıyorlar. Bu konuda bir eğitim ve bilgi eksikliği olduğu kesin ve bu da teknoloji kullanımına karşı bir çekingenlik yaratıyor” şeklinde konuştu. Şirket olarak önemli bir müşteri portföylerinin olduğu Mersin’de şube açmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Fındık, bu yıl özellikle lojistik sektöründeki yazılım satışlarında önemli bir ilerleme kaydedeceklerini ifade etti.

Burak GÜNER - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

DFDS, Avrupa’dan Mısır’a kolay ulaşımın yolunu açtı
Solmaz, eğitim üssüyle ürünleri daha etkili ticarileştirmeyi hedefliyor
"Atlas Lojistik Ödülleri, limanlarımızın tanıtımı için iyi bir fırsat"
Parsiyel Yük Nedir? Parsiyel Yük Taşımacılığı Hakkında
Japonya, şoför açığını 'konveyör bant' yolu ile aşma hedefinde