Marin&Port, gemi inşa sektörünün nabzını ölçtü

“Denize layık dergi” sloganıyla siz değerli okuyucularımızla buluşan Marin&Port, gemi inşa sanayisinin önemli aktörlerini sayfalarına taşıdı.

Henüz oldukça genç bir yayın olmasına rağmen okuyucusunun beğenisine mazhar olan Marin&Port, üçüncü sayısıyla da dopdolu! Gemi inşa sanayisini enine boyuna incelediğimiz son sayımızda, sektörün mutfağına girdik ve tersane sahipleriyle konuştuk. İşte Marin&Port’tan öne çıkan haber başlıkları…

Türkiye römorkörde dünya markası oldu
Türkiye’nin, römorkör inşasında Uzakdoğu ve Avrupa’yı geride bırakarak bir dünya markası haline gelmeyi başardığını söyleyen Boğaziçi Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, coğrafi konumumuzun ve kapasitemizin bu konuda son derece önemli bir etki yaptığını dile getirdi.

Gemi inşa sektöründe rüzgar tersine esebilir
Küçük ölçekli tersanelerin denizcilik sektöründe yaşanan küresel krizden fazlasıyla etkilendiğini söyleyen Torgem Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Torlak, Türk gemi inşa sektörünün bu sıkıntılı süreci atlatabilmesi için gereken tüm özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Sefine Tersanesi 10 yılda ilk 1.000 ihracatçı arasına girdi
2008 yılından bu yana sektörde yaşanan daralmaya rağmen istikrarlı büyümesini sürdüren Sefine Tersanesi’nin hedefi, yatırımlarını sürdürerek Türk gemi inşa sektörünü bir adım daha ileriye taşımak.

GİOSB Projesi rant için mi kilitlendi?
Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) tarafından Yalova’da kurulması planlanan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) Projesi, kamulaştırma engeline takıldı. Kamulaştırma sürecinin rant yüzünden 6 yıldır başlayamadığına dikkat çeken GESAD Başkanı Ziya Gökalp, Yalova Valiliği ve Yalova Çiftlikköy Belediyesi’nin yasaları uygulamadığını dile getirdi.

GİSBİR Başkanı’ndan uyarı: Dağ, fare doğurmasın!
Hurda Teşviki Düzenlemesi’nin etkili kullanılması halinde Türk gemi inşa sektörünün büyük ölçüde rahatlayacağını söyleyen GİSBİR Başkanı Murat Kıran, düzenlemenin işe yaramasının için etkili kullanılması gerektiğini,  aksi halde dağın fare doğuracağı uyarısında bulundu.

Hizmet veremeyeceğimiz konteyner gemisi yok
Dünya üzerindeki en büyük tonajlı konteyner gemisi draftının 16.5 metre, limanlarının ise 18 metre olduğunun altını çizen Asyaport Liman Müdürü Kaptan Kadir Uzun oldukça iddialı…

Devlet, kafasını kumdan çıkarmalı!
TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, İstanbul’da deniz ulaşımının verimli olarak kullanılamamasının nedenini, devletin kayıtsızlığı olarak gösterdi.

Kaptansız-tayfasız gemilere hazır mıyız?
Kaptansız gidebilen, tayfaya hiç ihtiyaç duymayan gemiler, denizciliğin geleceğini oluşturabilir. Rolls Royce firmasının yaptığı 7.2 milyon dolarlık otonom gemi projesi yatırımı, bunun belki de en güzel örneklerinden biri. Ayrıca bunun bir hayal değil, geleceğe dair ciddi bir bakış açısı olduğunun da kanıtı…

BAŞKA NELER VAR?

  • Danimarka devinden Sanmar’a 6 römorkör siparişi
  • Limanlarda güvenlik Sİ-MA’dan soruluyor
  • Asyaport Hyster’e güveniyor
  • İlklerin marinası West İstanbul Marina
  • Dentur Avrasya, yeni gemileri için Scania’yı seçti
  • Denizlere hükmetmiş 5 kadın korsan
  • Dünyanın en büyük 8 yelkenlisi
  • Bilgeliğin, romantizmin ve yol göstericiliğin sembolü: Deniz fenerleri
  • Ve tabi ki sektörün ilk ve tek ihtisas bulmacası: Marin-Bul!

MARİN&PORT’UN SON SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

BULMACA YANITLARI İÇİN TIKLAYIN...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Aliağa’da Denizcilik Uygulama Merkezi açıldı
Limanlarda kurulacak sürdürülebilir yakıt istasyonları desteklenecek
Arkas Bunker’dan Yang Ming’e İlk Biyoyakıt İkmali
Oras Denizcilik gemisine füzeli Husi saldırısı
Liman çıkış belgelerine ilişkin esaslara yeni düzenleme