Yıllık ortalama %4 büyüyen Türkiye ekonomisinin gelişmesi dev şirketlerin büyük projelere imza atmalarına yol açıyor. AB finansal kriz ile boğuşurken işsizlik oranını tek haneli rakamlara indiren Türkiye'de, Mars Logistics; lojistik alanına 27 milyon Euroluk yatırım yaptı.
Türkiye'nin lider lojistik firmalarından Mars Logistics, 500 römorkluk yatırım ile yeni “İntermodal Taşımacılığı” hizmete soktu. Mars Logistics, 27 milyon Euroyu bulan yatırım ile , İtalya’nın Trieste kenti ile Lüksemburg’un Bettembourg şehirleri arasında römorklarla tren yolu taşımacılığını başlattı. Eylül ayında ilki gerçekleşen seferler sayesinde Türkiye’den deniz yoluyla İtalya Trieste’ye gelen mallar, demir yoluyla Lüksemburg’a ulaşacak. Mars Logistics’in uluslararası taşımacılık alanında çığır açan bu yeni hizmeti sayesinde yılda en az 13 milyar gram karbondioksit salınımının da önüne geçilmiş olacak. Mars Logistics’in müşterilerine sunduğu bu yeni doğayla dost yolculuğun başlangıç noktasından son varış yerine kadar her römork, 2,500 kilometreden fazla yol kat edecek.
Haftada üç gidiş - dönüş seferi yapacak olan Trieste ile Bettembourg arasındaki tren seferleri, Türkiye’deki çeşitli yerlerden alınan malların yüklendiği römorkları taşıyacak. Römorklar, İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi yoluyla Trieste’ye ulaştıktan sonra, trenle yola devam edecek ve Bettembourg Multimodal terminalinden geçtikten sonra, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki çeşitli varış yerlerine ulaşacak.
Mars Logistics Genel Müdür Yardımcısı Ali Tulgar, bu yeni rota ile karayolu çözümlerine nazaran karbon emisyonlarında yüzde 75 azalma sağladıklarını, aynı zamanda daha yaşanabilir bir dünya amaçlayan Mars Logistics’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasını da sağladıklarını belirtti.
Ali Tulgar; “ Optimum süre, maksimum çevrecilik” sloganı ile yola çıktıkları bu yeni intermodal ağı ile ilk yılda İstanbul, İzmir ve Mersin limanları ile bağlantılı olarak çalışarak 10 bin römork taşınmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
LOJİPORT