Mercedes vito elektrikliye dönüştü

Alman MB-Tech firması ve EFA-S'nin proje ortaklığı çerçevesinde elektrikliye dönüştürülen araç, mevcut hızlı şarj sistemlerinin denenmesi, uyarlanması...

Alman MB-Tech firması ve EFA-S'nin proje ortaklığı çerçevesinde elektrikliye dönüştürülen araç, mevcut hızlı şarj sistemlerinin denenmesi, uyarlanması ve daha da geliştirilmesine de imkân sağladı. 35-55 bin Euro arasında değişen fiyatlardaki sistem, Türkiye'de şuanki mevzuat gereği yapılamıyor. Bunun için ilgili yasaların değişmesi gerekiyor.

EFA-S Elektrikli Araçlar Genel Müdürü ve kurucu ortağı Can Baki, bu projenin çok önemli olduğunu belirterek, "Teknolojimizin hızlı şarj sistemlerinin geliştirilmesinde kullanılması bizi çok sevindiriyor, çünkü tarafımızdan geliştirilen ve uygulanan çözümlerin referans niteliğinde olduğu anlamına geliyor. Mercedes-Benz Vito'nun dönüşümüyle ayrıca neredeyse her binek arabası veya kamyon modelini en kısa sürede sessiz, yakıt tasarruflu ve emisyonsuz bir elektrikli tahrik sistemiyle donatabilecek durumda olduğumuzu da göstermiş olduk." dedi. Müşteri tarafından sipariş verilmesiyle hazır haldeki elektro-Vito'nun teslimatının üç aydan daha kısa sürdüğünü vurgulayan Baki, gelecekte bütün araçlarının elektrikli olacağını, önümüzdeki süreçte de elektrikli araçların öneminin artacağını sözlerine ekledi.

İçten yanmalı motorların yüksek devire ulaşması için belli bir sürenin geçmesi gerektiğini anlatan Can Baki, elektrikli motorlarınsa çalışmaya başladığı andan itibaren bu gücü yakaladığını, dolayısıyla daha yüksek bir performans elde ettiklerini söyledi. Mazotlu araçların yakıttan yüzde 55-60 verimle güç elde ettiğini, bu oranın elektrikli motorda yüzde 99 olduğunu belirterek, "Herhangi bir motor sesi üretmeyen motor, gürültü kirliliği de oluşturmuyor. Egzoz gazı olmadığı için tamamen çevreci olan elektrikli araçlar Avrupa'da hükümetler tarafından teşvik ediliyor. Üstelik elektrikli araç satın alanlara para yardımı bile yapılıyor." şeklinde konuştu. Elektrikli araçlarda lityum aküler kullanıldığını ifade eden Can Baki, "Daha kullanışlı ve uzun ömürlü lityum aküler sayesinde, 90 kilovat ile 325'lik tork elde ediyoruz. Araçlar tam şarj olduğu zaman 250 kilometre mesafeye kadar kat edebiliyor. Üstelik hız ya da çekiş gücü olarak hiçbir eksiği yok." dedi.

ZAMAN

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hafif Ticari Haberleri

eDeliver 5 ile daha çok yükü daha ekonomik taşıyacaksınız
TATKO Lastik, filosunu MAN TGE'ler ile yeniliyor
Scudo Yeni Gövde Tipi ve Motor Seçeneği ile Satışa Sunuldu
Yeni eSprinter ile Mercedes hafif ticarilerde elektrikli dönüşüm başlıyor
Volkswagen'in Elektrikli ID. Buzz Aracına Yakından Bakış