Mercedes’te miniklere trafik eğitimi

Mercedes-Benz Türk’ün, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfıyla (TEGV) birlikte trafiğin en savunmasız katılımcıları olan çocuklara yönelik başlattığı...

Mercedes-Benz Türk’ün, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfıyla (TEGV) birlikte trafiğin en savunmasız katılımcıları olan çocuklara yönelik başlattığı “MobileKids Trafik Eğitim Projesi” IBS Anne Bebek Çocuk fuarında çocuklarla buluşuyor.

Son yıllarda kaza trendlerinde azalma görülmesine rağmen, trafik kazaları hem dünyanın hem  ülkemizin öncelikli problemleri arasındaki yerini koruyor.  Ancak ülkemizdeki çocukların, yollardaki kazalara karışma (kazaya neden olma, yaralanma veya hayatını kaybetme) oranlarının, diğer ülkelerden çok daha fazla olması oldukça düşündürücü. Bunun en temel nedeninin, çocukların trafik ortamı ile ilgili bilgi ve becerilerinin yetersizliğinden kaynaklandığını yapılan araştırmalar ortaya koymakta. Çocukları bu olumsuzluklardan korumak resmî kurumların gerçekleştirmekte olduğu etkin günlük denetimlerle beraber, uzun vadeli bir çalışma gerektiren “trafik eğitimi” ile mümkün olabilir.

Çocuklara olan sorumluluğunun bilincinde olan Mercedes-Benz Türk ana şirketi Daimler AG, 2001 yılında dünyanın ilk ve en büyük yol güvenliği girişimi MobileKids’i başlattı. Proje çocuklara bugünlere ve geleceğe yönelik yol güvenliği alışkanlıkları aşılayarak yardımcı olmayı amaçlıyor. Daimler’in global düzeyde, birçok ülkede “MobileKids” trafik eğitim programını uyguluyor.

Türkiye'de MobileKids 2013 yılında uygulanmaya başladı. Daimler AG’nin programı Türkiye’ye uyarlanarak bir trafik eğitim programı geliştirildi. Projenin amacı, 7-14 yaş arası ilköğretim çağı çocukların trafik bilgisi ve farkındalığını artırmak ve trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak. Trafik Eğitim Programı etkinlikleri, bu program için özel olarak üretilen,  çocukların program içeriklerini uygulayabilecekleri özel donanım ve malzemeye sahip tematik ateşböceğinde gerçekleştirilmekte. Program; temel trafik kavramları, trafikte dikkat, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve trafikte özel durumlar gibi modüllerden oluşmakta ve bu konularda çocukların yetkinliklerini artırmayı hedeflemekte.

Eğitim etkinlikleri, İlk Öğretim Okullarında okul bahçelerine yerleştirilen Trafik Ateşböceği’nde gerçekleştirmekte. Ziyaret edilen okullarda her çocuk 6 saatlik trafik eğitimi almaktadır.Program ayrıca çocukların yaz mevsiminde de eğitime katılabilecekleri şekilde zenginleştirilmiştir.

Trafik Ateşböceği Şubat 2013’de Trafik Ateşböceği “Çocuklar Yollarda” sloganıyla  Türkiye’ nin çeşitli bölgelerinde ilköğretim çağındaki çocuklara trafik eğitimi vermeye başladı.  Ateşböceği ilk durağı olan İstanbul’da 6 ay eğitim verdikten sonra Kırıkkale Yahşiyan ilçesine geçti, Ekim 2013’de Yozgat Sorgun ilçesindeki çocukları eğitmek üzere Yahsiyan’dan ayrıdı.  Trafik Ateşböceğinin bir sonraki durağı Fatsa olarak belirlendi.

Proje’nin ilk 5 yılında,  her yıl 3-4 farklı ilde bulunan yaklaşık 7-8 okulda  etkinlik yapılması,   her yıl 1-2 coğrafi bölgeye gidilmesi ve 5 yılın sonunda ülkemizin 7 bölgesine ulaşılması planlanmakta.

Trafik Ateşböceği'nin yanı sıra MobileKids web sitesi (www.tr.mobilekids.net) projenin bir diğer önemli aracını oluşturuyor. MobileKids web sitesi  içerdiği trafik konulu  oyunlarla çocuklara eğlenerek öğrenme fırsatı  sunarken,  ailelerine trafik eğitimi konusunda yararlı bilgiler veriyor. Gelişmeleri sosyal medyada da paylaşmak için projenin ayrıca bir Facebook sayfası da  (facebook.com/MobileKidsTurkiye) bulunuyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler