Mersin Limanı rekora doymuyor!

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Limanı, Ekim ayında gerçekleştirdiği 175 bin 857 TEU aylık iş hacmi ile Türkiye'de bir ay içerisinde şimdiye kadar elleçlenen en yüksek konteyner iş hacmine ulaşarak bir rekora imza attı.

TCDD işletirken 2007 yılında Özelleştirme İdaresi’nden 755 milyon dolar ile 36 yıllık işletme hakkı özelleştirilerek Mersin Limanı İşletici A.Ş.’ye devredilen Mersin Limanı rekora doymuyor.

Limanda 241 milyon dolarlık genişleme projesinin ikinci ayağının tamamlanmasıyla 2 mega konteyner gemisinin daha yanaşma kapasitesi sağlanması planlanırken bu projenin 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor.

BİR AY İÇERİSİNDE ŞİMDİYE KADAR ELLEÇLENEN EN YÜKSEK KONTEYNER İŞ HACMİNE ULAŞTI

Halen 18 bin TEU’ya kadar kapasiteye sahip gemileri kabul edebilen liman, MIP’nin 500 metrelik ek rıhtım, 900 bin TEU ek yanaşma ve saha kapasitesi yatırımları ile büyüyor.

Yeni yatırımlar limanın kapasitesinin artmasında büyük rol oynuyor. Son olarak Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Limanı, Ekim ayında gerçekleştirdiği 175 bin 857 TEU aylık iş hacmi ile Türkiye'de bir ay içerisinde şimdiye kadar elleçlenen en yüksek konteyner iş hacmine ulaşarak bir rekora imza attı.

İŞTE ÖNCEKİ REKORLAR

2018 yılında büyük bir başarıya imza atarak, konteyner işlem hacmiyle birinci sıraya yerleşen Mersin Limanı’nda işletici şirket MIP, 2019 yılı Ağustos ayında da operasyon yeteneği ve tecrübeli ekibiyle saatte 178 konteyner hareketi gerçekleştirerek bu alanda da yeni bir rekora imza atmıştı.

Hediye EROĞLU - LOJİPORT / MERSİN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"
Türkiye’nin ilk Ro-Ro’larını inşa eden Alman tersanesi iflas etti