Mersin’in gözü büyük gemilerde!

MIP Genel Müdür Yardımcısı Hakan Turunç, limanın 35 bin metrekare ek alana ve 17 buçuk metre derinliğe kavuşacağını, bu sayede dünyanın en büyük kapasiteli gemilerinin de limana kabul edilmeye başlanacağını söyledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’in ve Uluslararası Mersin Limanı ile Serbest Bölgesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Yardımcısı Mehmet Kurt’un yanı sıra Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Yardımcıları Hüsnü Korkmaz, Alp Giray ve Betül Akdam, Gümrük Müdürü Yılmaz Dokumacı, Serbest Bölge Gümrük Müdürü Taner İnan, Serbest Bölge Müdürü Yusuf Şenel, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Genel Müdür V. Hakan Turunç ve şube müdürleri de hazır bulundu.

ANTREPOLAR İNCELENDİ

Vali Çakacak ilk olarak Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Murat Kahraman’dan brifing aldı. Gerçekleştirilen kapsamlı sunumun ardından Akdeniz İlçesi’nde faaliyet gösteren ve yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda bakliyat ve hububat paketleme, depolama ve gümrükleme işlemleri yapan bir antrepoda incelemelerde bulunan Vali Çakacak, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Memiş’ten de ithalat, ihracat ve diğer faaliyetler hakkında bilgi aldı. Firmanın 2005 yılından bu yana, 25 bin ton kapasiteli silo ile birlikte toplamda 40 bin ton kapasiteli depolama alanı ile faaliyet gösterdiğini, tesiste paketlenen ürünlerin ise 69 ülkeye ihraç edildiğini ifade eden Memiş, 170 kişiye de istihdam sağlandığını söyledi.

LİMANDA RIHTIM SAHASI GENİŞLETİLİYOR

Daha sonra Mersin Limanı’nda yapımı devam eden rıhtım sahası genişletme ve kapasite artırım çalışmaları ile ilgili MIP Genel Müdür Yardımcısı Hakan Turunç’tan bilgi alan Vali Çakacak, inşaat çalışmalarını yakından inceledi. Turunç, rıhtım sahası genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Liman’ın 35 bin metrekare ek alana ve 17 buçuk metre derinliğe kavuşacağını, bu sayede dünyanın en büyük kapasiteli gemilerinin de limana kabul edilmeye başlanacağını söyledi.

Vali Çakacak daha sonra, yıllık 1 milyon araç girişinin olduğu terminal alanındaki işleyişi yerinde inceleyerek, Liman Konteyner Terminal Operasyon Müdürü Özer Arıcı’dan yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi aldı.

SERBSET BÖLGE 9 BİN KİŞİYE İŞ, AŞ SAĞLIYOR

İncelemelerine Serbest Bölge’de devam eden Vali Çakacak, Serbest Bölge Müdürü Yusuf Şenel’den, bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. Mersin Serbest Bölge’sinin ticaret hacmi bakımından ülkemizdeki Serbest Bölgeler arasında ikinci sırada olduğunu kaydeden Şenel, buradaki faaliyetlerin büyük bir kısmının tekstil alanında olduğunu ve 7 bini tekstil alanında olmak üzere toplamda 9 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

İncelemelerini Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği operasyon merkezi ve Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğünü ziyaret ederek tamamlayan Vali Çakacak, Müdür Hasan Hüseyin Koçak’tan ülkemize giriş çıkış yapan yolcular ile gemi sevk işlemleri hakkında bilgi alarak tamamladı.

Hediye EROĞLU – MERSİN / LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

Ambarlı Limanı'nda konteyner gemisi battı
Bankalar Galataport'a ortak oldu
Med Marine, filosuna yeni bir römorkör daha ekledi
Erkport, Çin’den İstanbul’a yeni bir dönemi başlatıyor
"Gemiler, sac kalınlıkları uygun olmadığı için Karadeniz'de batıyor"