Normed, yeni coğrafyalarda büyüyor

20 yılı aşkın bir zamandır Türkiye-Avrupa arasında proje ve genel kargo taşımacılığı yapan Normed, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere yönelik taşımalarda da yoğun olarak rol oynamaya başladı…

Avrupa ile Türkiye arasında doğrudan ve düzenli açık yük hattı olarak faaliyet gösteren tek şirket olan Normed Denizcilik, artan potansiyeli değerlendirmek için yönünü Kuzey Afrika’ya da çevirdi. Dünya denizcilik piyasasının, küresel resesyonun etkilerini yoğun bir şekilde hissetmesine rağmen en iyi bildikleri işi yapmaya devam edeceklerin söyleyen Normed Genel Müdürü Hicri Güneri, Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerin yük taşıma trafiğinde gözle görülür bir artış yaşandığını kaydetti.

Türkiye ve Kuzey Avrupa arasında proje ve genel kargo taşımacılığı yapan Normed Denizcilik, bu hattı düzenli olarak sağlayan Türkiye’deki tek şirket. Türkiye, Belçika ve Hollanda’da kendi ofisleri ve diğer ülkelerdeki acenteleri sayesinde 7 ila 11 bin DWT kapasiteli MPP gemiler ile Türk sanayisinin her türlü ihtiyacına yönelik düzenli açık yük servisi verebildiklerini söyleyen Güneri, sağladıkları devamlılık ve kaliteli servis sayesinde piyasadaki yerlerini sağlamlaştırdıklarını ifade etti. Avrupa’da ana yükleme limanları olan Antwerp’in yanı sıra Bremen ve Hamburg’dan da yükleme yaptıklarını belirten Güneri, “Türkiye’de uğrak yaptığımız ana limanlar, Aliağa, İstanbul, Diliskelesi, Gemlik, Mersin ve İskenderun. Filomuzda şu anda 2 X 60 ton vinç ile donatılmış dört gemimiz var. Özellikle proje taşımalarına yönelik dizayn edilmiş, çok amaçlı tabir edilen gemilerimizin kapasitesi 11 bin DWT’ye kadar çıkıyor. Yüksekliği ayarlanabilir glodaralı gemilerimiz, en efektif şekilde yükleme imkanı sunmaktadır. Kuzey Avrupa/Türkiye arasında yılda ortalama 50 sefer yapıyoruz. Her ay Antwerp’ten hareket eden 3 seferimiz Marmara limanlarına, bir seferimiz Mersin/İskenderun limanlarına geliyor” diye konuştu.

TÜRKİ CUMHURİYETLER VE ORTADOĞU’YA YÜK TRAFİĞİ ARTTI
Özellikle de Türkiye-Avrupa arasındaki proje taşımalarında yoğun olarak yer aldıklarını dile getiren Güneri, “Türkiye çıkışlarında demir çelik ürünleri, başta Kuzey Afrika ülkeleri olmak üzere Avrupa’ya olan ana yükümüz. Ayrıca Türk inşaat şirketlerinin malzemeleri ve Afrika ülkelerindeki yatırmlarına ilişkin proje yükleri de çok sık yüklediğimiz ürünler. Avrupa’dan Türkiye’ye ise geleneksel olarak demir çelik ürünleri, kağıt hamuru gibi ara mamüller, ülkemizdeki yatırımlar için gerekli olan ağır malzemeler ve ekipmanlar ithal ediliyor. Son dönemlerde özellikle enerji yatırımlarına yönelik yüklerde yoğun bir artış görüyoruz. Ayrıca ülkemizin coğrafi konumundan dolayı transit olarak Hazar Denizi üzerinden Türki Cumhuriyetler ve Mersin/İskenderun üzerinden Kuzey Irak’a yoğun bir yük akışı gözlemliyoruz” diye konuştu.

KUZEY AFRİKA PROJE YÜKLERİ İLE İLGİLENİYORUZ
“Türkiye-Avrupa hattı bizim uzmanlık alanımız” diyen Güneri, bunun yanı sıra Kuzey Afrika’ya olan proje yükleriyle de ilgilendiklerini dile getirdi. Krizin küresel etkilerine rağmen düzenli ve kaliteli faaliyetleriyle bu durumu başarıyla yönettiklerini ifade eden Güneri, “Son dönemlerde gemilerimizin Kuzey Afrika uğrakları arttı. Bu bölgedeki potansiyeli daha iyi değerlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye ihracatlarında ayda iki gemimiz başta Cezayir olmak üzere, Tunus, Fas uğrağı yapıyor. İzmit, İstanbul ve İzmir yüklemeli olarak tüm Kuzey Afrika proje yükleri ile ilgileniyoruz. Tüm müşterilerimiz bilir ki yükleri, ne kadar büyük, ne kadar ağır ve ne kadar zor görünüyor olursa olsun Normed’in işlerinde uzman ve tecrübeli personeli tarafından en kısa sürede, en güvenli şekilde ve en ekonomik olarak teslim edilir” açıklamasında bulundu.

Burak GÜNER – Marin&Port

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Deniz Ticareti Haberleri

"Jeopolitik krizler, bazı armatörlere 9 kat daha fazla kâr getirdi"
Kızıldeniz 2025’te açılır mı bilmecesine yanıt aranıyor
Yang Ming, “Arkas Bunker'la Yola Devam” dedi
Ambarlı Limanı'nda konteyner gemisi battı
Bankalar Galataport'a ortak oldu