OKT'den otel konforunda canlı hayvan taşıma aracı

Türkiye’nin araç üstü ekipman ve treyler üretiminde önde gelen markalarından OKT Trailer, Canlı Hayvan Taşıma Aracı ile sektöre 7 yıldızlı otel...

OKT'den otel konforunda canlı hayvan taşıma aracı

Türkiye’nin araç üstü ekipman ve treyler üretiminde önde gelen markalarından OKT Trailer, Canlı Hayvan Taşıma Aracı ile sektöre 7 yıldızlı otel konforu sunuyor.

Dünya standartlarında üretim kalitesi ile Türkiye şartlarına uygun, Hayvancılık Sektörü’ nün beklentileri dikkate alınarak geliştirilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı; üstün özellikleri ile sektöründe ilk ve tek yerli üretim araç olarak yine OKT TRAILER tarafından müşterilerinin hizmetine sunuluyor.

Damper, silobas ve tanker üretiminde dünya standartlarında üretim kalitesi ve müşteri memnuniyeti odaklı satış - satış sonrası hizmetleri ile OKT TRAILER; sektörde ilklere imza atan öncü marka kimliği ile yine bir ilki başararak; Canlı Hayvan Taşıma Aracı’nı Hayvancılık Sektörünün beğenisine sunuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan, 28152 sayılı ve 24 Aralık 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanan ilgili maddelere (9-12-16-19-20-24-25-26-27-28-46-47-52. Maddeler) istinaden yürürlüğe girecek; “Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması” başlıklı yönetmeliğin tüm gereklerini yerine getiren Canlı Hayvan Taşıma Aracının üstün özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

OKT'den otel konforunda canlı hayvan taşıma aracı• Hayvanların iniş-binişini kolaylaştıran ve hızlandıran donanım

Portatif yan bariyerler ile yönlendirme ve koruma sağlayan, kaymayı engelleyen yükleme rampası ya da lifti, hayvanların araca kolay ve hızlı bir şekilde iniş - binişini sağlar.

• Hafif ve korozyona dayanıklı ALÜMİNYUM gövde

Tamamı ALÜMİNYUM malzemeden imal edilen Canlı Hayvan Taşıma Aracı bu özelliği ile hafif, darbelere dayanımlı, korozyona karşı korumalı, uzun ömürlü ve hijyen koşullarına uygundur.

• Kaymaz zemin

OKT Canlı Hayvan Taşıma Aracı’nın tüm zeminleri, özel çizgi desenli yassı levhadan imal edilerek, hayvanların gerek iniş-binişi gerekse nakli sırasında kaymaları engellenmiştir.

• Çok Katlı Taşıma İmkânı

Hayvan cins ve boylarına göre, hidrolik sistem ile yukarı-aşağı hareketi ayarlanabilen, yük dengesini sağlayan, hareketli ya da sabit kat platformları ile ergonomik kullanım sağlar.

• Hayvanların güvenliğini sağlayan bölme kapıları ve seperatörler

Taşıma sırasında araç ve yol durumuna bağlı oluşabilecek sarsıntılarda hayvanların birbirine olan temasını, yaralanmalarını ve zarar görmelerini engeller.

• Birbirinden bağımsız ön ve arka çatı,

Araç gövdesi ile bütünsellik sağlayan, yalıtımlı, sabit ya da isteğe göre hidrolik sistem ile yükseltilebilen, yükseltildiğinde doğal havalandırma sağlayan çatı, taşıma kapasitesini de arttırır.

• Kilit mekanizmalı gözetleme pencereleri ve kızaklı pencere kapakları

Hayvanların araçtan düşmesini önleyecek ve hareketliliğin yarattığı zorlamalara dayanabilecek özellikte tasarlanmış veteriner gözetleme pencereleri.

Açık, yarı açık, kapalı pozisyona alınabilen kızaklı pencere kapakları ile doğal havalandırma sağlar.

• Özel havalandırma fanları

İklim koşullarının uygun olmadığı zamanlarda elektrik kontrollü sistem ile devreye alınabilen özel havalandırma fanları temiz hava ihtiyacını kesintisiz olarak sağlar.

• Sulama Sistemi

Yükleme kapasitesine uygun, alüminyum gövdeli su tankı ve gövde üzerine yerleştirilmiş su besleme ve emzikleme hattı, hayvanların su ihtiyacını taşıma sırasında da karşılar.

• İdrar ve dışkı sızıntısını asgariye indiren çıkışlar

Zemin döşemesi, idrar ve dışkı sızıntısını asgariye indiren özel kanal ve çıkışlara sahiptir. Aynı zamanda, hayvanın idrar ve dışkısından etkilenmeyecek özelliktedir. Böylelikle hayvan sağlığı nakil sırasında da korunmuş olur.

• Hayvanların kontrol, bakım ve güvenlikleri için aydınlatma imkânı

İç aydınlatmada led lambalar, dış aydınlatmada projektör lambalar, gerek hayvanların iniş-binişi sırasında gerekse hayvanların kontrolü ve bakımı sırasında yeterli aydınlatma sağlar.

• Canlı Hayvan Taşıma Aracı; ağırlık ve cinslerine göre; 40-90 adet büyük baş, 280-300 adet küçükbaş hayvanın nakline imkân sağlamaktadır.

Gerçekleştirdiği ilklerle adından söz ettiren OKT Trailer, 29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında düzenlenen TIR EXPO 2014’te, yeni ürünü Canlı Hayvan Taşıma Aracı’ nın tanıtımını yaptı. Fuardaki tanıtım öncesi kendileriyle gerçekleştirilen röportajda    Canlı Hayvan Taşıma Aracı hakkında oldukça heyecanlı ve gururlu olduklarını belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş; ‘Aracın hayvanların doğal hareketlerinde hiçbir kısıtlama olmaksızın, son teknoloji iklimlendirme ve aydınlatma ile konforlu, güvenli ve hijyenik bir yolculuk yapmasını sağladıklarını belirtti. Maraş, dünya standartlarında ürün kalitesiyle ulusal ve uluslararası pazarlarda marka bir kuruluş haline geldiklerini kaydetti ve "Kurulduğu günden bu yana Türkiye ve dünya ülkelerine ürünlerini sunan OKT Trailer, ‘Canlı Hayvan Taşıma Aracı ile sektöründe, hayvan taşımacılığında fark yaratacak.’ dedi.

Canlı hayvanların sıradan taşıma araçları ile nakli hem yüksek ücret ödenmesine hem de hayvanların sağlığının tehlikeye atılmasına sebep olmaktadır. Hayvanlar uygun olmayan araçlarla nakledildiklerinde iki tip kayıp söz konusudur;

Hayvanların ölmeleri veya yaralanmaları sonucu oluşan kayıplar ve yol firelerinin artması.

İlk grupta yer alan kayıpların temel sebebi hatalı yükleme ve uygun olmayan taşıma koşulları sonucu yaralanmaları ve ezilmeleridir. Bu tür kayıpları ortadan kaldırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kara nakliye araçları için öngördüğü hayvan yoğunluğuna uyulmalıdır. Canlı Hayvan Taşıma Aracı bu standarda sahiptir.

Nakliye sırasında meydana gelen canlı ağırlık kaybı “yol firesi” veya “nakliye firesi” olarak da adlandırılır. Yol firesi; nakliye mesafesine, yolculuk süresine, nakliye aracının özelliklerine ve yolda yem - su verilip verilmemesine bağlı olarak değişir.

Örneğin 24 saat süren bir yolculukta yol firesi %5’e kadar çıkabilirken, daha uzun yolculuklarda %9-10’u bulabilir.

Hayvanların mola verilerek veya molasız en fazla seyahat edebilecekleri süre, taşıma kabininde hayvan başına düşen alan, kabinin havalandırılması, kabinin sıcaklık-nem- aydınlatma değerleri, indirme ve bindirme ekipmanları, sulama donanımları gibi hususlarda uyulacak kurallar yönetmelikte detaylı olarak belirtilmiştir.

Böylelikle Canlı Hayvan Taşıma Aracı ile ülkemizde canlı hayvan nakli artık daha yüksek standartlarda ve daha düşük birim maliyetlerde yapılabilecektir. Bu da sağlıklı koşullarda stresten uzak nakledilen hayvandan daha kaliteli etin daha düşük birim maliyetlerde elde edilmesine katkı sağlayacak.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri