Olgun çelik'ten Avrupa liderliği hedefi

 Türkiye’de lider konumda bulunan kuruluş, Avrupa’da da en üst sıranın yanı sıra, yaprak yay teknolojini yönlendiren konumda olmak istiyor.Otomotiv...

 

Türkiye’de lider konumda bulunan kuruluş, Avrupa’da da en üst sıranın yanı sıra, yaprak yay teknolojini yönlendiren konumda olmak istiyor.

Otomotiv yan sanayisine hizmet etmek için 1945 yılında kurulan Olgun Çelik, hafif, orta ve ağır ticari araçlar için parabolik-konvansiyonel yaprak yay tasarım ve üretimi yapıyor.  Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 2 fabrikasında, dünyanın en tanınmış küresel otomotiv üreticilerine “sıfır hata” ile parça tasarlayan kuruluş, aynı zamanda parça tedariği de yapmakta. Müşterileri arasında Daimler, Ford, Isuzu, Iveco, Mitsubishi, Volvo ve VW gibi dünya devleri olan firmanın Genel Müdürü Ahmet Kanbolat, Türkiye’nin en büyük yaprak yay üreticisi olduklarını belirterek, vizyonlarını da “Avrupa’nın en büyüğü olmak” şeklinde açıkladı.

Olgun Çelik’in 66 yılı geride bıraktığını anımsatan Kanbolat, “Küresel ana sanayilerin tedarikçisi ve tasarım ortağı, Türkiye’de de sektörün lideriyiz. Biz sürekli gelişmeyi hedeflerken, kendimize ‘Avrupa’nın lider yaprak yay üreticisi’ olmanın yanı sıra ‘yaprak yay teknolojisi’ni yönlendirmek gibi bir hedef de koyduk. 66. yılımızı kutladığımız bu sene içerisinde de bu hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Şu anda Avrupa’nın en önde gelen yaprak yay üreticilerinden biriyiz. Önümüzdeki yıllarda bu hedefimizi daha da büyüteceğiz. Çünkü rekabetin çok yoğun yaşandığı otomotiv sektöründe ayakta kalabilmenin yegâne yolu sürekli ve sürdürülebilir gelişmeden geçmektedir. Ar-Ge’ye ne kadar çok yatırım yaparsanız, piyasada var olma ve büyüme şansınız o kadar artacaktır. 2011 yılı, Olgun Çelik açısından verimli ve başarılı bir yıl olmuştur. Ama elbette, hedef daima daha ileriye gidebilmektir” dedi.

Avrupa’nın en modern kataforez tesisini kurdular

2008 yılında Avrupa’nın en modern yaprak yay üretim merkezi olan ikinci fabrikasını açan Olgun Çelik’in, bu yatırımıyla üretim kapasitesini artırarak, müşterilerine daha geniş yelpazede hizmet edebilecek seviyeye ulaştığını ifade eden Ahmet Kanbolat, “Olgun Çelik, 66 yıllık birikimini daha da derinleştirmek ve müşterilerinin beklentilerinin de üzerinde performans sağlamak için son yatırımını da 2011 yazı içerisinde gerçekleştirdi. Eylül ayı içerisinde tamamlanan ve Avrupa’nın alanında en modern kataforez tesisi olan bu yatırım, Olgun Çelik’in küresel pazarda sektörünün lideri olması açısından büyük önem taşımaktadır. Daimler, Ford, Volvo, Volkswagen, Isuzu, BMC, Fiat ve Iveco gibi otomotiv firmalarının onaylı tedarikçisi olan Olgun Çelik, bu yatırım ile hem kendi müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de üstün boya kalitesine ihtiyaç duyan tüm sanayicilerin isteklerini karşılayabilecek seviyeye ulaşmıştır. Özellikle Manisa bölgesinde kaliteli boya ihtiyacı duyan sanayicilere hizmet vermeye karar vermiştir” diye konuştu.

Sanayi Bakanlığı’ndan Ar-Ge merkezi sertifikası

Olgun Çelik’i rakiplerinden farklı hale getirenin ‘ileri teknoloji’ olduğunu önemle vurgulayan şirket Genel Müdürü Ahmet Kanbolat, bunun için de Ar-Ge çalışmalarının olmazsa olmazlardan olduğunu kaydetti.  Bu çabaların 2010 yılı içerisinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tanındığını ve Olgun Çelik’in resmi olarak Ar-Ge merkezi ilan edildiğini bildiren Kanbolat,  “Bunun dışında, Ar-Ge çalışmalarını SAE, FISITA gibi uluslararası saygınlığı olan kongrelere katılarak ve bu kongrelerde bilimsel araştırmalar sunarak destekleyen Olgun Çelik, en saygın üniversitelerden profesörler ile danışmanlık anlaşmaları yapmış ve akademi-sanayi işbirliğinin önemine inanarak, çok değerli projeler başlatmıştır. Bu Ar-Ge çalışmalarını da koruyabilmek için patent başvuruları yapmaktadır. Ar-Ge’ye, ‘yalın Olgun Çelik’e ve kaliteye yatırımlarına hızla devam eden firmamız, son dönemde modern bir yaklaşım ile Olgun Çelik’te DNA yaklaşımını inşa etti. Diğer bir anlamda şirket yapısında yer alması gereken ana değerleri DNA’sı olarak adlandırdı ve ‘Müşteriler bir otomotiv yan sanayisinden ne bekler?’, ‘Kendimizi nasıl farklılaştırırız? ve ‘Neden Olgun Çelik?’ sorularından yola çıkarak Olgun Çelik DNA’sını oluşturdu” açıklamasını yaptı.



LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

6.⁠ ⁠Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri sahiplerini buldu
UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha