Otobüsçüye web portali zorunlu

Bu kapsamda, yetki belgeli tüm işletmeciler, geçtiğimiz aydan itibaren büyük oranda web sitelerini oluşturdu. Otobüs işletmeleri de artık, THY ve TCDD'de...

Bu kapsamda, yetki belgeli tüm işletmeciler, geçtiğimiz aydan itibaren büyük oranda web sitelerini oluşturdu. Otobüs işletmeleri de artık, THY ve TCDD'de olduğu gibi, internet üzerinden bilet satışı yapmaya başladı. Otobüs firmaları sadece internet üzerinden bilet satışının yanında, müşterilerini de birçok konuda bilgilendirecek. Seyahat güzerg‰hı, güzergah üzerinde konaklama yapılacak yerler, seyahat süresi ve bilet fiyatları gibi bilgiler verilecek. Biletini, herhangi bir firmadan internet üzerinden satın alan vatandaş, yolculuk yapacağı aracın modeli, yaşı, plaka numarası ve kalkıştan kaç sonra gideceği noktaya ulaşacağı hakkında da bilgilendirilecek.

Kara Ulaştırma Genel Müdürü Talat Aydın, şirketlere getirdikleri web sitesi oluşturma zorunluluğunu, önemli bir hizmet olarak gördüğünü belirtti. Bu sistem sayesinde vatandaşın işinin kolaylaşacağını belirten Aydın, yurtiçi ve yurtdışı seyahat edecek vatandaşların internet üzerinden her türlü bilgiye ulaşabileceğini belirtti. Yetki belgesine sahip tüm firmalara, KUGM internet sitesi üzerinden ulaşılabileceğini ifade eden Aydın, "Vatandaşlarımız, ister bizim sitemiz üzerinden, isterse firmaların siteleri üzerinden işlem yapabilir. Bu hizmetle, Türk insanı, firmalar hakkında her türlü bilgiye ulaşabilecek. Herhangi bir firmanın sitesine girdiklerinde, rezervasyon yaptırabilecek. Biletini, firmaya gitmeden internet üzerinden alabilecek. Ücret ve yol tarifesini öğrenebilecek. Aracın modelini bile internet üzerinden görebilecek. Her şeyden önce, zaman ve maddi bir kayıp yaşamayacak. Gideceği yerin kilometresi dahil, kaç saat sonra orada olacağı konusunda bilgilenecek" dedi.

Şirketlere zaman tanıdık

Firmaların site çalışmalarının sürdüğünü, bazı firmaların sitelerinde eksikler olduğunu belirten Aydın, şirketlere eksiklerini gidermeleri konusunda zaman tanıdıklarını söyledi. Yılbaşına kadar tüm eksikliklerin giderileceğini kaydeden Aydın, bu sistemle, yolcuların seyahat acentesine gitmeden, bilet fiyatı, yolculuğun süresi, güzerg‰h ve güzerg‰h üzerinde konaklayacağı yerler hakkında önceden bilgi sahibi olmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

BUS&TRUCK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otobüs Haberleri

Temsa, İspanya satışlarını 2 yılda 5 kat artırdı
Temsa’dan Fransa’ya 6 bininci araç teslimatı
BMC’nin çevre dostu otobüsü Procity “fark yaratan” tacını taktı
Mercedes-Benz Conecto Hybrid, %6.5 yakıt tasarrufu sağlıyor
Otokar’dan Altur Turizm'e 1000. Sultan Teslimatı