Otokar, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Türkiye’nin öncü otomotiv ve savunma sanayii şirketi Otokar, kurumsal sürdürülebilirlik performansı ile BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Borsa İstanbul’un belirlediği “Endeks Seçim Kriterleri” kapsamında değerlendirmeye tabi tutularak, beklenen değerleri karşıladı ve Otokar, 29 şirketten oluşan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oldu. Otokar, Kasım 2015 - Ekim 2016 döneminde Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin paylarından oluşan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak.

Ekonomik, çevresel ve sosyal faktörleri kurumsal yönetim ilkeleriyle birleştirerek uzun vadeli değer yaratmayı amaçlayan şirketin bu alanda yaptığı çalışmalara Otokar Sürdürülebilirlik Raporu’nda detaylı olarak yer verildi. Otokar’ın uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine uygun ikinci Sürdürülebilirlik Raporu, sürdürülebilirlik taahhütlerini ve performansını kapsıyor.

Otokar’ın Sürdürülebilirlik Raporu, kapsam ve bağlayıcılık unsurlarının belirlenmesi, içerik yapısının oluşturulması, performans verilerinin hesaplanması açısından, dünyanın en saygın raporlama girişimlerinden olan Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRI) Sürdürülebilirlik Raporlama İlkeleri doğrultusunda hazırlandı ve düzenli olarak güncellenen GRI İlkeleri'nin son versiyonu olan G4 onayı aldı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, sürdürülebilirlik yönetimi kapsamında asıl hedeflerinin, istikrarlı büyümeye devam etmek ve gelecek nesillere yaşanılır bir dünya bırakmak olduğunu belirterek, “Koç Topluluğu’nun paylaştığı değer ve ilkelere bağlı kalarak, topluma kattığımız değerleri sürekli geliştirmeyi ve daha iyi yarınların inşasına artan oranda katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Görgüç, hedeflere ulaşmakta takip edilen stratejiyi ise şöyle tanımladı: “Sürdürülebilirlik stratejimiz, çevreyle dost, iş etiği ilkelerine sıkı sıkıya bağlı; operasyonel mükemmelliği hedefleyen ve müşteri beklentilerini eksiksiz karşılayan yüksek teknolojiye dayalı katma değerli ürünler geliştirmeye odaklı iş modelimizle yerli sermaye yapımızı korumak ve şirket karlılığımızı artırmaktır.”

Koç Holding’in 2006 yılında tüm Topluluk şirketleri adına imzaladığı BM Küresel İlkeler Sözleşmesi prensiplerini faaliyetleri genelinde benimseyen ve aktif destek veren Otokar, sürdürülebilirlik programının ana paydalarından biri olan çevreyle dost ürün ve üretim süreçleri geliştirme çalışmaları bakımından birçok çalışmaya imza attı. 2014 yılındaki verimlilik çalışmalarıyla toplam 2.110 GJ enerji tasarrufu, 188 Ton CO2e sera gazı emisyonu tasarrufu gerçekleştirirken atık su geri kazanımı ve kapalı devre sistemler aracılığıyla 145.000 metreküp suyun üretime döndürülmesi sağlandı.

İklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında üretim süreçlerinden doğan sera gazı emisyonlarının azaltılmasının yanısıra üretilen araçların tüketiminden kaynaklanan etkilerin düşürülmesi için Ar-Ge çalışmaları yürütüldü. Otokar, cirosunun yaklaşık yüzde 3,5’ini Ar-Ge’ye ayırdı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler