Sektörün en iddialı yayınlarından biri olan Lojistik Ekipmanlar Dergisi, bu ay da zengin içeriğiyle siz okuyucularıyla buluştu. Demiryoluna özel hazırlanan bu sayımızda, sektörün önde gelen isimleriyle konuştuk, demiryolunun bugünü ve yarınını masaya yatırdık. Demiryolunda Serbestleşme Kanunu çıktı ancak sektörün tüm oyuncuları hala TCDD’nin koyduğu kurallarla hareket etmek zorunda olduğu için tam anlamıyla bir “serbestleşme”den söz etmek pek de doğru olmayabilir. En azından 2020 yılına kadar… Çünkü geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren kanun şunu söylüyor: “Tamam, serbestleştik ama acele etmeyin. 5 sene daha kuralları devlet koyacak!” Serbestlikten söz edilemeyen bir Serbestleşme Kanunu ne denli mantıklıdır, tartışılır ama ortada bir gerçek var, demiryollarının geleceği köklü bir değişimin eşiğinde…
Demiryolu özel sayımızda ayrıca alternatif konu başlıkları ve ilginizi çekeceğini düşündüğümüz yerel ve küresel güncel haberlerle de karşınıza çıkıyoruz.
TCDD’NİN FİYAT POLİTİKASI, DEMİRYOLUNA AVANTAJINI KAYBETTİRİYOR
Reysaş’ın Patronu Durmuş Döven, Devlet Demiryollarının uyguladığı fiyat politikası yüzünden demiryolu taşımacılığının, karayolu karşısındaki avantajını kaybetmeye başladığını söyledi.
DEMİRYOLUNDA YÖNETMELİK SIKINTISI
Omsan Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, alt yapı erişim kuralları ve hat kullanım bedellerini belirleyecek olan yönetmeliklerin hala çıkmamış olmasının, demiryolu taşımacılığında en büyük sorunların başında geldiğini söyledi.
BANDIRMA’DA DEMİRYOLU HATTI
GEMİNİN BORDASINA KADAR ULAŞIYOR
Demiryolu ile denizyolu entegrasyonunun en güzel örneklerinden olan Çelebi Bandırma Limanı’nda demiryolu hattı, neredeyse geminin bordasına kadar ulaşıyor. Limanın bu özelliği, ilave ara taşıma ve indirme/yükleme maliyetlerini ortadan kaldırıyor.
LOJİSTİK, EKONOMİNİN BAŞROLLERİNDEN OLACAK
Lojistiğin, yakın gelecekte ekonomik dengelerin kaderini belirleyeceğini söyleyen Akyürek Holding Lojistik Başkanı Akın Toros, Yazı İşleri Müdürümüz Burak Güner’in sorularını yanıtladı ve sektörün bugünü ile yarınını anlattı…
ÖNE ÇIKAN DİĞER HABERLER…
Atilla Yıldıztekin, Demiryolu Aktarma Merkezlerini yazdı…
DKV, 85 yılın rekorunu kırdı
Hatay Ro-Ro’nun CMR’deki tercihi Aktiv Sigorta oldu
Bombardier ve Bozankaya yüksek hızlı tren üretecek
2023'e kadar 25 bin km demiryoluna ulaşılacak
Mercedes, Aksaray’ın kapasitesini ikiye katlayacak
Bir zamanlar ‘satılık’ dedikoduları çıkarılan Temsa, ABD’de üretime geçecek
AB’nin vagonları da artık Acarlar’a emanet
Demiryollarında serbestleşme ile taşıma maliyeti düşecek
Gaz pedalında titreşim dönemi
Sürücüsüz toplu taşıma araçları geliyor
Ford, giyilebilir cihazları otomobillere entegre edecek
Damperli kamyonda son teknoloji
Hyundai'den Android kullanan araba
LOJİPORT