Pegasus ‘Umre izni’ bekliyor

Suudi Arabistan havacılık otoritesi, Pegasus’un Umre yolcuları için charter uçuş yapmasına izin verirken, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,...

Suudi Arabistan havacılık otoritesi, Pegasus’un Umre yolcuları için charter uçuş yapmasına izin verirken, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen yıl verdiği izni bu yıl başvurunun üzerinden 50 gün geçmesine rağmen henüz vermedi. Hedef 30 bin umre adayını taşımaktı.

VEFATUR Turizm Seyahat Acentesi ve Medyentur Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, geçen yıl 14 bin 250 Umre yolcusunu Pegasus ile taşıdıklarını ancak bu yıl hâlâ izin verilmediğini söyledi. Ceylan, “Karşı ülkeden izin alınmasına rağmen Türkiye’den neden hâlâ izin verilmediğini bilmiyoruz. Bu dönemde çok fazla talep olmasına rağmen izin verdilmediği için bu talepleri karşılayamıyoruz” dedi.

ARABİSTAN’DAN İZİN ALINDI

Uçuş frekanslarının kısıtlı olması nedeniyle kısa sürede tarifeli sefer izni alınamayan Suudi Arabistan uçuşları için birçok havayolu charter (tarifesiz) uçuş yapmayı tercih ediyor. Vefatur Başkanı Ceylan, Suudi Arabistan otoriteleriyle bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Kendi ülkemizin Sivil Havacılığı tarafından bize zorluk çıkarılıp engel olunuyor. Diğer hava yolları hem talebi karşılayamıyor hem de rekabet etmiyor. ‘Nasıl olsa yolcu çok. Yeni hava yolu şirketinin de girmesi zor’ mantığıyla olan vatandaşa oluyor. İnşallah hükümetimiz ve yetkililerimiz konuyu çözerler vatandaşımız rahat eder” dedi.  Ceylan, “Bu yıla kadar Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Umre uçuşları için izin verdiği Türk taşıyıcılar THY, Pegasus ve Atlasjet’ti. Bu yıl ise izin verilen havayolları, THY ve Atlasjet olarak açıklandı. Bu yıl izin verilen Suudi Arabistan’lı taşıyıcılar ise Saudia ve Nasair oldu. İzinlerini almış olan 4 şirket halen umre seferi yapıyor.

50 GÜNDÜR BEKLİYORUZ

Pegasus, SHGM’ne 19 Kasım 2013 tarihinde başvurdu. Talep edilen uçuş sayısı, Sabiha Gökçen’den 7 sefer Cidde, 4 sefer Medine olmak üzere toplam haftalık 11 seferdi. Başvurunun üzerinde 50 gün geçmesine rağmen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pegasus’a olumlu olumsuz cevap vermedi” dedi.

FİYATLARI YÜKSELTİYOR

İzin verilmemesi yüzünden hem iş ortaklarının hem de tüketicilerin mağdur olduğunu söyleyen Ceylan, “Arz talep dengesi nedeniyle fiyatlar yüksek seyrediyor. Piyasada fiyat 475 Euro civarında iken Pegasus’tan 390 Euro’ya her şey dahil fiyata bulmak mümkündü. Şansımız tamamen sona ermedi ancak yüksek sezonun yarısını geride bıraktık. Bundan sonra izin alınsa bile ancak Ramazan Umre dönemine kadar gruplar taşınabilir” değerlendirmesini yaptı.

51 SEFER İPTAL EDİLDİ

VEFATUR Turizm Seyahat Acentesi ve Medyentur Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, 2013 yılı umre sezonunda 281 sefer yapıldığını, toplam 14 bin 250 Umre adayını taşıdıklarını belirterek, “Bu yıl hedef, 30 bin umre adayıydı. Ancak 20 Aralık’da başlayan umre sezonunun en yoğun başlangıcında izin alınamadığı için bugüne kadar kayıp en az 10 bin misafir oldu” dedi. Ceylan, izin alınamaması nedeniyle 15.01.2014 tarihine kadar toplam 52 seferin iptal edilmek zorunda kaldığını söyledi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Havayolu Haberleri

Esas Holding Pegasus’ta hisse sattı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Turkish Cargo, Asya-Pasifik uçuş ağını genişletiyor
Corendon Airlines, geleceğin kaptan pilotlarını yetiştiriyor
Sabiha Gökçen Havalimanı yapay zeka tabanlı dijital asistan SAVVy’i tanıttı