Pegasus’un yeni Genel Müdürü’ne övgü sözcükleri

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Pegasus Havayolları’nda bir hafta önce göreve başlayan Genel Müdür Mehmet Nane’yi konferansı dinleyen lojistik öğrencilerine “Lojistiği bir de ondan dinleyin” diye takdim etti.

Pegasus Hava Yolları Kargo Direktörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi iş birliği ile düzenlenen ve öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı, 23-24 Mart’ta İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi’nde gerçekleşiyor.

FOTO GALERİ

Pegasus Kargo ile Türkiye’nin ilk ve tek lojistik fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi iş birliğinde 23 - 24 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Konferansı sektörde kariyer yapmak isteyen öğrencilerle sektörün farklı alanlarında faaliyet gösteren çok sayıda kuruluşun temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefliyor.. Taşımacılık ve lojistik sektörü duayenlerini öğrencilerle buluşturacak olan iki günlük konferansta, sektörde yıllar boyunca deneyim kazanmış olan üst düzey yöneticiler sektördeki gelişmeleri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacaklar.

“SADECE SİNEĞİN YAĞINI DEĞİL, KALANDAN NASIL KÜSPE YAPARIZ”I HESAPLIYORUZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş’un ardından söz alan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, “Ben geçen Cuma günü göreve başladım. Öyle günlerden geçiyoruz ki, artık ‘sinekten yağ çıkarma’ tabirinin ötesine geçip, ‘kalandan da nasıl küspe yapabiliriz’i hesaplıyoruz. Türkiye, bu bölgenin merkez üssüdür ve öyle kalacaktır. Hava taşımacılığı olmadan lojistik olmaz. Çünkü, başka hiçbir taşıma modunda sabah yüklediğiniz ürünü öğleden sonra ilgili yere ulaştıramazsınız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu ise, “Nereden nereye geldik. Bu bina, lojistik sektörünün yüz akı olarak kaldı. Odalarını bile tek tek arkadaşlarımıza ihale ederek tam bir imece usulüyle bu yapıyı ortaya çıkardık. Sonunda 4 milyon dolar değerinde ve sektörün en verimli yatırımını gerçekleştirdik. Yüksek okul olarak kurulan eğitim yuvamızın daha sonra fakülteye dönüşmesi de beni ayrı gururlandırıyor” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:

“Mehmet Nane’ye ayrı bir parantez açmak gerekir. Daha önce CarefourSa, Teknosa gibi dev kuruluşlarda yöneticilik yapan Mehmet Nane’den lojistik öğrencilerinin öğreneceği çok şey var. Lojistiği lütfen bir de ondan dinleyin! Dünyada önce tarım, sanayi, finans ve şimdi de bireyin öne çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Suriyeli bir babadan olma ABD vatandaşı bir Steve Jobs çıkıyor, Türkiye’nin ekonomik birikimini tek başına ortaya çıkaracak proje üretiyor. Sayın Mehmet Nane de, aranan kişidir. Carefour’dan ayrılırken en az 1.000 kişinin peşinden koştuğuna inanıyorum. İşte bu bireyin gücüdür.”

2023’DE LOJİSTİĞİN PAYI 60 MİLYAR DOLAR OLACAK

Lojistik sektörünün hizmet ihracında 14.44 milyar dolar ile turizmden sonra geldiğini ifade eden Nuhoğlu, 2023’te bu rakamın 60 milyar dolara ulaşağını kaydetti. Lojistik performansımızda sürekli bir iyileşme trendi yakalanmasına karşın, izlenebilirlik ve zamanında ulaşımda gerilediğimizi kaydeden Nuhoğlu, bunun nedenini de özellikle Avrupa Birliği tarafından getirilen engel ve yasaklarla açıkladı.

“128 MİLYON YOLCUNUN ÖNEMLİ KISMINI 100 LİRANIN ALTINDA TAŞIDIK”

29.99 TL'lik bilet denildiğinde akla ilk gelen kişi olarak gösterilen Pegasus Havayolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk de, “Meslektaşlarımın tecrübe ve bilgilerini sizlere aktaracakları bir platforma katkı verdiğimiz için gurur duyuyorum” diye başladığı konuşmasının devamında Pegasus Havayolları’nın algıda ‘pahalı’ olarak nitelendirilen havayolu taşımacılığını herkese ulaşabilen bir hale getirdiklerini vurguladı. Kuruluşundan bu yana 128 milyon yolcu taşıdıklarını belirten Öztürk, bunun büyük kısmının da 100 liranın altında taşındığını ifade etti. Nakliyeci için en önemli madde olan zamanında ve hassas olmayı her zaman en önde tuttuklarını söyleyen Öztürk, Pegasus Cargo’nun da bu yüzden çok tercih edildiğini aktardı.

“KONFERANSI HER YIL SÜRDÜRECEĞİZ”

4 yıldır sektör ve üniversiteleri buluşturduklarını belirten Pegasus’un Kargo Direktörü Aydın Alpa da, “Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz organizasyonu ilk kez bir devlet üniversitesinde yapıyoruz. Bundan böyle de her yıl devam edeceğimizin bilinmesini isterim” sözlerinin devamında, “Bugün iki özel misafirimiz var. 40 yıldır bizimle yürüyen Gürol  Yüksel ve Müjdat Yücel’i takdim ediyorum” diyerek iki duayen hava kargocuya hizmetlerinden dolayı birer plaket verdi.

Daha sonra Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin ve Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula da kendi alanlarındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler, iki gün devam edecek konferans sonrasında aldıkları akademik eğitimi gerçek mesleki tecrübelerle harmanlama fırsatı yakalayacak.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı