Pirelli’den yılda 1 milyon euroluk yakıt tasarrufu

Pirelli, Avea ile ortak gerçekleştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi ‘CyberFleet’ ile 2014 sonu itibariyle bin araca ulaşarak toplamda bir milyon euroluk...

Pirelli, Avea ile ortak gerçekleştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi ‘CyberFleet’ ile 2014 sonu itibariyle bin araca ulaşarak toplamda bir milyon euroluk yakıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor

Otomobil lastiği üreticisi Pirelli, cep telefonu operatörü Avea ile işbirliği yaparak ağır vasıta araçlar için geliştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi ‘CyberFleet’i pazara sundu. Uygulama ile lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı ve ısı gibi lastiklerle ilgili güncel durum bilgileri, Avea altyapısı üzerinden sürücüye ve filo yöneticisine aktarılıyor. Uygulama ile araç başına yılda bin euro yakıt tasarrufu sağlanabilecek. 2014 sonunda bin araca ulaşılması beklenen proje kapsamında 1 milyon euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı ile çevreye katkı sağlanması hedefleniyor.

CİRONUN YÜZDE 3’Ü AR-GE’YE

İki farklı sektör oyuncusunun işbirliği ve sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında konuşan Pirelli Türkiye CEO’su Mete Ekin, şirketinin yarım asırlık tecrübesiyle faaliyet gösterdiği Kocaeli’de Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağladığını kaydetti. Türkiye’de otomobil, hafif ticari araç, ağır vasıta lastikleri ve traktör grubunda hem yönetim hem de satış gerçekleştirdiklerini söyleyen Ekin, kamyon lastikleri alanında Türkiye pazarında lider konumda bulunduklarını belirtti. Pirelli olarak cirolarının yüzde 3’ünü araştırma ve geliştirmeye harcadıkları bilgisini veren Ekin, "Yatırımlarımızın ilk amaçları arasında güvenlik, ekonomik sürüş ve üretim ve kullanım aşamasında çevreye saygılı lastikler üretmeyi hedefliyoruz. Ürettiğimiz her üründe birikimimiz, uzman kadromuz, güçlü teknolojik altyapımız sayesinde insan hayatına dokunmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

İŞLETME GİDERLERİNDE YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman da insan hayatını kolaylaştıracak ve katkı sağlayacak yeni projeler geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Ulaşımdan enerjiye, sağlıktan tarım ve hayvancılığa kadar bir çok alanda gelişen makinalar arası iletişimin hızla yayıldığını belirten Taşman, söz konusu makineleşmeyi kullanan şirketlerin bilançolarına bakıldığında maliyetlerinde azalma kârlarında artış gözlemlendiğini aktardı. Taşman, "Türkiye’de 430 bin araç takip sistemi kullanılıyor ve bunların ekonomiye katkısı 1 milyar lira civarında. Bu doğrultuda pazarın da çok hızlı gelişeceğini ön görüyoruz. 5 sene için yaklaşık kar oranının 5 katı kadar büyüyeceği konusu. Mobil teknolojiye en büyük örneklerden birini geçtiğimiz sene gerçekleştirdik. Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan araç takip sistemi. Emniyet Müdürlüğü 81 ilde 7/24 araçları merkezden yöneterek hem planlamada hem de işletimde çok önemli tasarruflar yaptı. Giderleri yüzde 20 oranında azaltmayı başardı” dedi.

300 MİLYON KİLOMETRELİK TEST

Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük de sistemin hazırlanırken 300 milyon kilometre test yapıldığı bilgisini verdi. Filo yönetimini ve sürücüyü mesaj ile uyarıp, lastik hava basıncı ve lastik ısısı hakkında bilgi verdiklerini vurgulayan Bedük, 2014 yılında hedeflerinin bin araca sistemi entegre etmek ve lastikten tasarruf ederek karbon salınımı azaltmak olduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

6.⁠ ⁠Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri sahiplerini buldu
UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Türk Devletleri, lojistik ve taşımacılıkta birlikte hareket edecek
3.700 Ekol çalışanı DFDS kadrosuna geçti
Didem Aras’a, Koçaslanlar’da bir şapka daha