Renault hurda teşviği istedi

OYAK Renault Genel Müdürü Ales Bratoz,iç pazarın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Hurda teşviğinin devreye alınması iyi olur" dedi. Bursa’nın...

OYAK Renault Genel Müdürü Ales Bratoz,iç pazarın geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Hurda teşviğinin devreye alınması iyi olur" dedi.

Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde faaliyet gösteren Renault Mais Şubesi’nde düzenlenen lansmana katılan OYAK Renault Genel Müdürü ALES Bratoz, program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bursa Fabrikası’nda çalışan 5 bin 700 kişinin emeği ile üretilen yeni Renault Megane’nin lansmanı için burada olduklarını açıklayan Bratoz, otomotiv iç pazarında bir durgunluk yaşandığını dile getirdi.

Satış oranları ile ilgili öngörüde bulunmanın zor olduğunu ifade eden Bratoz, "Ancak geçen yıl gerçekleşen 850 bin adet civarında olan iç pazar seviyesinin altında kalacağımızı düşünüyorum. İlk aylarda satışların adedi kampanyalar ve ekonominin gidişatından dolayı iyiydi. Ancak ihracatla iç pazarın düşüşünü kompanse etmeniz mümkün değil" diye konuştu.

Yerel seçimlerin ardından piyasaların istikrar kazanacağını söyleyen Bratoz, otomotiv satışını etkileyen farklı faktörlerin bulunduğuna işaret etti. Yılbaşında krediler ve vergi oranlarındaki artışları hatırlatan Bratoz, "Bunlar da satışları olumsuz etkiliyor. Türkiye’de endüstriyel faaliyet gösteren bir marka olarak satışların artması yönünde hükümetin destek vermesi çok önemli. Hurda teşviği gibi konuların gündeme gelmesi devreye alınması iyi olur diye düşünüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE’YE İNANIYORUZ"

Bursa’da üretilen yeni bir modelin lansmanı için burada olduklarını yineleyen Bratoz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, endüstriyel tesislerimizde Türkiye’deki varlığımız için çok fazla yatırım yapıyoruz. Ayrıca mekanik faaliyetlerimiz için de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’ye çok inanıyoruz. İç pazardaki rekabetçiliğimizin devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz ama sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelişim olabilmesi için iç pazarında gelişmesi, büyümesi gerekiyor. İhracatın artıyor olması tabiki memnuniyet verici ancak ihracat artışı yeterli değil. İç pazarın güçlü olması gerekiyor ki yatırımlar gelsin, yan sanayi imalatçılarımız da güçlensin, biz de güçlenelim, rekabetçiliğimizi sürdürelim."

"ELEKTRİKLİ ARAÇ İHTİYAÇ OLURSA NEDEN ÜRETMEYELİM?"

Daha sonra, gazetecilerin elektrikli araç üretiminin durdurulduğunu hatırlatması ve yakın zamanda bu alanda tekrar üretimin gündemde olup olmadığının sormaları üzerine Bratoz, Better Place Şirketi’nin iflas etmesi nedeniyle üretim kapasitelerini eritebilecekleri bir durum olmadığı için elektrikli araç üretimini durduklarını söyledi. Bu alandaki üretimlerini durdurmalarına rağmen fabrikanın etkilenmediğini ve bu durumun esnek ve yeni teknolojiye ayak uydurabilecek yapıya sahip olduklarını gösterdiğini söyleyen Bratoz, "bugün için bu alanda üretim yapmayacağız ama bir gün ihtiyaç olursa neden olmasın" dedi.

Renault, geçen yıl Mayıs ayında, elektrikli araçlar için bataryalar geliştiren Better Place adlı şirketle olan 5 yıllık ortaklığını sonlandırma kararı almıştı. Renault’nun bu kararında Better Place’in İsrail ve Danimarka’daki elektrikli araç şarj istasyonlarını kapatma planını açıklaması etkili olduğu açıklanmıştı.

Renault ile birlikte 2008 yılından itibaren çalışan Better Place, Türkiye’de üretilen ilk elektrikli araç olan Fluence ZE’den 2016 yılına kadar İsrail ve Danimarka’da 100 bin adet satmayı hedefliyordu.

Çok sayıda konuğun da katıldığı programda konuşmaların ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz yeni aracın tanıtımını yaptı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler