Renault-Nissan elektrik motorlu otomobili

Renault-Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller, şimdiye kadar 4 milyar kilometre yol kat etti ve yüzde 58’lik global pay ile sıfır emisyonlu...

Renault-Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller, şimdiye kadar 4 milyar kilometre yol kat etti ve yüzde 58’lik global pay ile sıfır emisyonlu araçlar pazarına hakim.

Nissan LEAF en çok satılan elektrik motorlu otomobil ünvanını korurken, Renault elektrik motorlu araç satışında Ekim ayında Avrupa lideri oldu.

İttifak, dünyanın dört bir yanındaki elektrik motorlu otomobil sahiplerinin otomobillerini kullanırken yaşadıkları deneyimleri paylaşan videolar hazırlıyor.

Renault ve Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller şimdiye kadar sıfır salımla 4 milyar kilometre yol kat etti. Bu, dünyanın etrafının 100 bin kez dönülmesi anlamına geliyor. Renault-Nissan elektrik motorlu otomobilleri toplam 200 milyon litre yakıt tasarrufu sağladı; söz konusu tasarruf miktarı ile 80 adet olimpik yüzme havuzunun doldurulması mümkün. İttifak’a ait elektrik motorlu otomobiller aynı zamanda sürüş esnasında etrafa 450 milyon kg CO2 yayılmasını engelledi.

İttifak, 200 bin’inci elektrik motorlu otomobilinin satışını, dünyanın ilk seri üretim elektrikli aracı olan Nissan LEAF’in lansmanından dört yıl sonra gerçekleştirdi. Nissan LEAF en çok satılan elektrik motorlu otomobil ünvanını koruyor.

Ocak ayından bu yılın Kasım ayının ilk haftasına kadar İttifak tarafından 66 bin 500 araç satışı kaydedildi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışı ifade ediyor. Dünya çapında her 3 elektrik motorlu araçtan yaklaşık 2’si İttifak tarafından satılıyor. Buna Renault’nun Twizy’si ve Nissan’nın hem Avrupa’da hem de Japonya’da satışta olan hafif ticari modeli e-NV200 de dahil.

Renault-Nissan İttifakı Başkanı & CEO’su Carlos Ghosn “Renault ve Nissan’ın ürettiği elektrik motorlu otomobiller sıfır emisyon pazarında lider durumda. Ve en önemlisi dünyanın dört bir yanındaki müşterilerde en üst düzeyde memnuniyet sağlıyor” diye konuştu. Ghosn şöyle devam etti: “Kullanıcılardan gelen olumlu tepkiler ve yenilenebilir enerji ile çalışan otomobillere olan talep dolayısıyla elektrik motorlu araç satışlarının sürekli artması bir sürpriz değil. Özellikle de şarj alt yapısının yaygın olduğu bölgelerde.”

Renault-Nissan İttifakı, 200 bin elektrik motorlu otomobil sahibinin en çok memnun oldukları konuları ortaya çıkarmak üzere üç kıtadan EA sahiplerinin yer aldığı bir dizi video hazırlıyor. “I Made the Switch” başlıklı bu videolar insanların niçin elektrik motorlu otomobil satın aldıklarını ve sıfır emisyonun hayatlarını nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor.

ABD ve Japonya elektrik motorlu araç satışında lider

İttifak’ın en büyük elektrik motorlu otomobil pazarı durumundaki ABD’de şu anda faaliyette bulunan 750’den fazla hızlı şarj noktası mevcut. Nissan, söz konusu rakamı 2015 ortalarında bin 100’e yükseltmek için bayilerle ve şarj ortaklarıyla çalışmalar yürütüyor. Hızlı şarj noktalarında LEAF’in 30 dakikada yüzde 80 kapasiteyle şarj edilmesi mümkün.

Nissan bu yıl aynı zamanda “No Charge to Charge” programını başlattı. Programa göre yeni Nissan LEAF satın alanlar veya kiralayanlar iki yıl boyunca belirli şarj istasyonlarına ücretsiz erişebiliyor. “No Charge to Charge” programı, 12 ABD pazarında faaliyette ve Nissan 2015 ortalarında ilave pazarlarla genişlemeyi hedefliyor.

İttifakın ikinci en büyük elektrik motorlu otomobil pazarı durumundaki Japonya’da ise faaliyette olan 2 bin 900’dan fazla hızlı şarj noktası mevcut. Nissan ve Japonya’nın diğer üç en büyük otomobil üreticisi, bu rakamı Mart 2015’e kadar 6 bin’e yükseltmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Avrupa’da ise İngiltere, elektrik motorlu otomobil alt yapısı bakımından en gelişmiş pazar. Güncel olarak, hızlı şarj ağı İngiltere’deki otoyollarının yüzde 87’sini kapsıyor.

Nissan LEAF dünyanın en çok satan elektrik motorlu otomobili; Renault ise Ekim’de Avrupa lideri oldu

Sunduğu 6 elektrik motorlu otomobil sayesinde Renault-Nissan İttifakı %100 elektrikli  eksiksiz bir gam sunan tek global otomobil üreticisidir. Söz konusu otomobiller ayrıca tamamen yenilenebilir enerji ile şarj edilebiliyor.

Yokohama-Japonya merkezli Nissan, LEAF’in satışa sunulduğu Aralık 2010’dan beri dünya çapında 148 bin 700 adetlik satış gerçekleştirdi. Bununla birlikte Nissan LEAF pek çok ödüle layık görüldü. Bu ödüller arasında “2011 Dünyanın En İyi Otomobili”, “Avrupa’da Yılın Otomobili 2011” ve “Japonya’da Yılın Otomobili 2011-2012” bulunuyor. Elektrik motorlu otomobil, şu ana kadar üretilen herhangi bir Nissan aracından daha fazla global müşteri memnuniyeti düzeyine sahip.

ABD, lansmanından bu yana 67 bin adet satış rakamı ile Nissan LEAF’in en çok satıldığı pazar. ABD’yi 46 bin 500 adetle Japonya ve 31 bin adet ile Avrupa takip ediyor.

LEAF, Amerika Birleşik Devletleri’nde 2014’ün en çok satan elektrik motorlu otomobili olma yolunda ilerliyor. LEAF satışları, diğer tüm elektrik motorlu otomobilleri ve hibrid araçları geride bıraktı. Bu yıl şu ana kadar gerçekleştirilen satışlarda yüzde 35 artış kaydedildi ve bu sayede Nissan LEAF ardarda 21 ay boyunca satış rekoru kırmış oldu. Yılın bitmesine iki ay kala ABD’deki kendi satış rekorunu daha şimdiden aştı. Nissan, son derece başarılı LEAF’e ek olarak hafif ticari e-NV200 modelini de pazara sunuyor. Söz konusu Van, Avrupa’da Haziran ayında, Japonya’da ise Ekim’de satışa sunuldu.

Diğer taraftan Boulogne-Billancourt-Fransa merkezli Renault, Kangoo Z.E.’nin Ekim 2011’de pazara sunulmasından bu yana dünya çapında toplam 51 bin 500 adet elektrik motorlu otomobil satışı gerçekleştirdi. Kangoo Z.E., 2012’de Yılın Vanı ödülüne layık görüldü. Renault yakın zaman önce 5 bin’inci Kangoo Z.E.’yi Fransız ulusal posta işletmesi ve ülkenin en büyük kurumsal filosunun sahibi La Poste’a teslim etti. Buna ek olarak 5 bin adet daha ileriki yıllarda teslim ediliyor olacak

Renault’nun sıfır emisyonlu araç serisi Kangoo Z.E. ve Twizy’ye ek olarak ZOE  ve Fluence Z.E. sedanı da içeriyor. Fluence Z.E. Güney Kore’de Renault Samsung Motor markası olan SM3 Z.E. adı altında satılıyor. Tıpkı Nissan LEAF gibi ZOE de, Renault’nun global ürün yelpazesi dahilinde üst düzey müşteri memnuniyeti sunuyor.

Renault’nun Avrupa’daki en büyük pazarları Fransa, Almanya ve İngiltere. Renault, Ekim ayında yüzde 31 pazar payı ile EA satışında 1 numaraya yerleşti. ZOE, yüzde 23 pazar payı ile en popüler otomobil oldu.

 LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomotiv şirketleri arasında Kasım ayında en fazla kazandıran Otokar
Erkport, Yalova Limanı’na 8 bin araçlık otomotiv terminali kurdu
"Kamyon ihracatı sert düştü, otomotivde kriz kapıda"
Alman devi ZF, üretimini Türkiye’ye kaydırmaya karar verdi
Mercedes'ten Gebze'ye lojistik merkez