Renault Trucks'a üst üste 6. kez Altın Ecovadis Sertifikası

Renault Trucks, bağımsız Ecovadis kuruluşu tarafından üst üste 6. kez Altın Sertifika ile ödüllendirildi. 100 üzerinden 78 puan alan Renault Trucks, değerlendirilen şirketler arasında ilk yüzde 5’lik dilimde yerini aldı.

Ecovadis CSR derecelendirme kuruluşu, 2024 yılında 130 bin uluslararası şirketi Sürdürülebilir Tedarik, Çalışma ve İnsan Hakları, Etik ve Çevre olmak üzere dört kategoride gruplanan 21 kritere göre değerlendirdi.

2018'de ilk Altın sertifikasını aldığı yıla kıyasla 15 puanlık bir artışla 100 üzerinden 78 puan alan Renault Trucks, kurumsal sosyal sorumlulukta lider konumunu güçlendiriyor. Ecovadis, açıklanan sonuçlarda Renault Trucks'ın etik ve çevresel zorlukları ele almak için uyguladığı gelişmiş yönetim sisteminin altını çizdi.

Çevresel Politikalarda maksimum puan

Renault Trucks, Çevre kategorisinde 3. kez üst üste 100/100 puan elde etti. Bu sonuç, Renault Trucks’ın faaliyetlerinde ve yola çıkan araçlarında çevresel ayak izini azaltmaya yönelik devam eden çabalarının takdir edildiğini gösteriyor.

Renault Trucks, Blainville-sur-Orne ve Bourg-en-Bresse fabrikalarında seri olarak elektrikli kamyon üretimi yapıyor. Taşımacılar tarafından kullanılan bu kamyonlar, halihazırda 25 milyon kilometre yol kat ederek 24.000 ton CO2 emisyonunu önlemeyi başardı. Dekarbonize mobiliteye olan bu bağlılık, çevresel politikalarda maksimum puanın elde edilmesine önemli bir katkıda bulundu.

Renault Trucks, tesislerinin çevresel etkisini azaltmaya da kararlılıkla devam ediyor. Örneğin Renault Trucks, 2026 yılına kadar Bourg-en-Bresse endüstriyel tesisini 17 hektarlık fotovoltaik çatı panelleriyle donatmak üzere iddialı bir proje yürütüyor. Bu tesis, 17.500 kişinin yıllık tüketimine eşdeğer miktarda elektrik üretecek ve bunun bir kısmı da tesis tarafından tüketilecek.

Aynı zamanda Renault Trucks doğal kaynakları koruma girişimlerini de arttırıyor. Her tesiste su tüketimini azaltmak için önlemler alınıyor. Son on yılda hayata geçirilen bu optimizasyonlar, bir kamyon üretmek için gereken su miktarını yarıya indirerek 2013'te 12 m³ olan tüketimin 2023'te 6,5 m³'e düşürülmesi sağlandı.

Etik Uygulamaların Güçlendirilmesi

Renault Trucks, birinci kademe tedarikçilerinin yüzde 93'ünü insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve iş etiğiyle ilgili kriterlere göre değerlendirerek sorumlu satın alma uygulamalarını güçlendiriyor. Her tedarikçiye sistematik olarak davranış kuralları sağlanıyor. Kesintisiz iyileştirmeyi teşvik etmek için düzenli olarak denetimler ve değerlendirmeler yapılıyor.

2023 yılında bu değerlendirmelerin gereklilikleri daha da güçlendirildi ve titiz sorumlu satın alma politikası, Renault Trucks’ın genel stratejisine tamamen entegre edildi. Bu yaklaşım, giderek daha da sorumlu bir tedarik zinciri sağlamayı amaçlıyor. Gerçekleştirilen girişimler ve kaydedilen ilerlemeler, Renault Trucks'ın Etik kategorisinde bir önceki yıla göre 10 puanlık bir artışla 70/100 puan almasını sağladı.

Avrupa'da CO2 emisyonlarının yüzde 7'sinin karayolu yük taşımacılığından kaynaklanması nedeniyle, dünya çapında her yıl 70.000'den fazla araç satışı gerçekleştiren Renault Trucks, bu konudaki sorumluluğunun bilinciyle faaliyetlerinin çevresel etkisini azaltma yönündeki çabalarını yoğunlaştırıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

Eyüp Lojistik, tüm varlıklarını Intro Gayrimenkul'e aktardı
Gemi Brokerleri Derneği’nin Yeni Başkanı Onur Türkeş
Otokar, Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
Kordsa'nın ihracata katkısı İTHİB tarafından ödüllendirildi
TÜRK LOYDU Akademi kuruldu