Reysaş’ın, depoda 2015 hedefi 1 milyon m2

Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “2015 yılı için depolama alanında hedefimiz 1 milyon m2; yeni olarak da 300 bin m2 depo yapma arzusundayız. Demiryolu...

Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “2015 yılı için depolama alanında hedefimiz 1 milyon m2; yeni olarak da 300 bin m2 depo yapma arzusundayız. Demiryolu tarafında ise 500 tren vagon/konteyner almayı, lojistik için de 100 adet TIR ve 150 adet ticari vasıta yatırımı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye’de en fazla depo yatırımı yapan lojistik firmalarının başında gelen Reysaş Lojistik Yatırım Holding A.Ş, önümüzdeki yıl inşa etmeyi planladığı 300 bin metrekare depo yatırımıyla toplam 1 milyon metrekareye ulaşmayı hedefliyor.

1989 yılında araç taşımacılığı ile girdiği lojistik sektöründe her yıl üstüne koyarak büyüyen Reysaş, depo ve antrepo işinde zirveyi kimseye kaptırmamakta kararlı. 2006 yılında borsaya kote olarak Türkiye’nin ilk ve tek halka açık lojistik şirketi unvanını da alan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Reysaş olarak tren, depo ve lojistiğe limitsiz para yatırıyoruz. Bu işten kazandığımızı bu işe harcıyoruz.  2015 yılı için büyüme hedefimiz yaklaşık yüzde 25. Proje lojistiği yapan bir firma olmamız sebebi ile her zaman proje büyüklüğüne göre yapılan yatırımlarımız değişebilmekte. Yaklaşık değerler vermek gerekirse 2015 yılı için depolama alanında hedefimiz 1 milyon m2 ve yeni 300 bin m2 depo yapmak. Bugün 13 ilde 72 depo ile hizmet verirken, 2023 yılında ülkemizin dört bir tarafında, stratejik liman ve istasyon noktaları yakınında, A sınıfı, teknolojik donanımlı, her sektörden her ürüne uygun hizmet sunabilen depolarımızla lojistik sektöründe hizmet veriyor olacağız. Demiryolu tarafında ise 500 tren vagon/konteyner almayı, lojistik için ise 100 adet TIR ve 150 adet ticari vasıta yatırımı yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Reysaş Lojistik, 1989 yılında araç taşımacılığı ile başladığı lojistik sektöründe kısa zamanda büyüyüp 1994 yılında otomobil, otomotiv milk-run, yurtiçi ve yurtdışı taşımacılığı, uluslararası ve yurtiçi demiryolu taşımacılığı, denizyolu taşımacılığı,  gümrüklü/gümrüksüz depolama hizmetleri ile ek servisleri vermeye başlamış.

Yapılan yatırımların kısa sürede 500 bin m2’nin üzerinde kapalı depolama kapasitesine ulaştığını ve bu konudaki yatırımlarına da halen devam ettiğini ifade eden Döven, “2006 yılında İMKB’de işlem görmeye başlayarak Türkiye’deki ilk ve tek halka açık Lojistik firması unvanını aldık. 2010 yılında Reysaş GYO İMKB’de işlem görmeye başladı.5 il 8 lokasyonda TUV Türk Muayene istasyonları işletmesi,  Barnie’s Kahve zincirleri, sigara distribütörlüğü,  sigorta acentalığı, forwarding  konularında faaliyet gösteren  grup şirketlerimiz  bulunuyor” açıklamasını yaptı.

 GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARINA DEVAM

Durmuş Döven, son 10 yıldır devam eden depo yatırımlarının yanı sıra,  demiryolunda üstyapı ekipmanları, vagon, istasyon ve özellikle de yeşil lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan depolarının çatılarındaki güneş  enerjisinden elektrik üretimi  ve doğalgazın ağır ticari  vasıtalarda  kullanımı ile ilgili  yatırımlarının da sürdüğünü vurgulayarak şöyle devam etti:

“Depo  çatılarında solar paneller kurarak şebekeye bağlı elektrik üretimi  yapan  özel  sektörün  ilk firmasıyız. Depo sayımızın fazlalığı ve depo yatırımlarımızın devam etmesi sebebi ile 2014 ve takip eden yıllarda bu güneş enerjisi  yatırımlarımız da devam edecek. Yeşil Lojistik uygulamalarımız ile 2013  yılında iki kez ödül  aldık.  Bu şekilde katma değer  yaratan, verimlilik artışı sağlayan, karbon salınımını azaltan uygulamaları sürdürme kararlılığında olacağız. Ek olarak Hilton Otelleri işletmesi  için iki  inşaatımızın da devam ettiğini söyleyebilirim.

 YURTDIŞINDA REYSAŞ

Yaklaşık 2 bin çalışanı ile başta otomotiv sanayi olmak üzere birçok sektöre uluslararası nakliye hizmeti veren şirketlerinin başta Almanya ve İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesine fulltruck veya parsiyel taşıma hizmeti sunduğunu ifade eden Durmuş Döven, “Reysaş, teknoloji yatırımına önem veren bir firma olarak sektörde,  araç takibinde 1994 yılından itibaren uydu sistemini kullanmaya başlamıştır. İleri teknoloji ile donatılmış soğuk hava ve tekstil depolarında barkod ve RF (radyo frekans) sistemleri ile depo yönetimi yaparak müşterilerine hizmet vermektedir. Otomotiv sektöründe, JIT (Just In Time) dağıtım ve toplama operasyonları gerçekleştirirken, müşteri ve müşterinin tedarikçileri ile internet tabanlı uygulamalar (Oplog-Optimization Logistics) kullanarak elektronik ortamda bilgi transferi sağlamakta ve araç/yük optimizasyonu yaparak maksimum kapasite kullanımı gerçekleştirmektedir. Bunun yanında kullandığı sürücü takip sistemi, çeşitli özellik ve hacimlerdeki dorseleri, özel LNG dorseleri, silobas konteynırları,  yeni filoları ve diğer ticari araçlarıyla Reysaş, farklı özelliklerdeki talepleri karşılayabilmekte ve büyük kuruluşlara “geniş çaplı taşımacılık hizmeti” vermektedir. Demiryolu taşımacılığında ise; Irak, İran, Balkan devletler topluluğu ülkelerine konvansiyonel yükler konusunda çalışmalarımız sürmekte” ifadelerini kullandı.

“DEMİRYOLUNDA İLK YABANCI SERMAYE BİZLE GELECEK”

Bugün sahip oldukları karayolu filosuna ek olarak, son düzenlemelerle büyüme potansiyeli artacak olan demiryolu taşımacılığında en çok yatırım yapan firma olduklarının altını çizen Durmuş Döven, “Bu alanda yabancı sermayeyi sektörümüze kazandıracak olan ilk özel sektör şirketiyiz” sözleriyle de farklılıklarını ortaya koydu. Döven, şöyle devam etti: “Ayrı bir şirket çatısı altında kurduğumuz Reysaş Demiryolları A.Ş. ile önümüzdeki yıllarda verimliliği artacak olan demiryolu taşımacılığı tarafında vagon sayımızı artırarak ve var olan istasyonlarımıza ek olarak stratejik noktalarda istasyon yatırımlarımızı yaparak bu segmentte de Reysaş kalitesi ile hizmet farkımızı sunacağız. Stratejik noktalarda yapılacak istasyon yatırımları ve artırılacak vagon sayısı ile Türkiye ve dünya genelinde önem kazanan multimodal taşımalara ağırlık verilmesi ve daha uzun mesafelere, daha ağır yüklerin, uygun maliyetlerle daha hızlı ve verimli taşınabilmesi amaçlanmaktadır.”

 REYSAŞ İŞTİRAKLERİ

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş, Türkiye genelinde 8 farklı lokasyonda ve 5 adet de mobil istasyon ile taşıt muayene hizmeti veriyor. 2012 itibariyle 1 milyonuncu muayenesini yapan Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş., 4 yıl gibi kısa bir sürede de 200 milyon liralık ciro hedefliyor.

  • Firmanın, Eskişehir’de 12.718 metrekare alan üzerinde devam eden 5 yıldızlı Hilton Oteli projesi ve Erzincan’da yapımı devam eden 000 metrekare alan üzerinde 120 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Hilton Oteli projesi bulunuyor. Ayrıca aynı proje dahilinde Denizli, İstanbul Çayırova ve Türkiye’ nin birçok ilinde otel projeleri de sürüyor.
  • Bulgaristan’ da enerji üretiminde kullanılan hidroelektrik santrali, gıda sektöründe kahvecilik zinciri alanında faaliyet gösteren şirketlerinin yanı sıra, yine farklı sektörlerde birçok iş yapan yaklaşık 35 iştiraki daha var.

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR DERGİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı