TÜSİAD'ın hazırladığı Ulaştırma Sektörü Raporu'nun tanıtımı amacıyla düzenlenen seminerde konuşan Yıldırım, ulaştırmanın, haberleşmenin ülkelerin ekonomik gelişmesinde lokomotif sektör niteliğinde olduğunu belirtti. Konuşmasında demiryollarının ulaşımdaki önemine değinen Yıldırım, bir iktidar döneminin altyapıyla ilgili işleri yapmaya yetmeyeceğini söyledi. Yıldırım, son 4 yılda demiryollarına 6 milyar YTL kaynak ayırdıklarını vurgularken, ?Buna rağmen ortada görülen bir şey yok. 3.5 km tüp tünelle Marmara'yı kullandığınız zaman göreceksiniz, bunu 2011 yılında göreceksiniz? dedi.
SEKTÖRDE KURTLAR SOFRASI VAR
Ulaşımda da artık ?kurtlar sofrası? olduğunu kaydeden Binali Yıldırım, ?Artık herkes koridorların kendi ülkesinden geçmesi için gayret ediyor. Hindistan, İran, Rusya bir alternatif koridor geliştiriyor. Pakistan'da, İran'da limanlar yapıyorlar. İran üzerinden Rusya ve Avrupa'ya koridor oluşturmaya çalışıyorlar amaç Türkiye'yi by-pass etmek? diye konuştu.
HIZLI TREN DENEME AŞAMASINDA
Binali Yıldırım, Ankara-Eskişehir arasında yapılan hızlı trenin Nisan ayında deneme sürüşlerine başlayacağını, iki şehir arasının, 250 km sürat yapacak olan trenle 1 saate ineceğini söyledi. Türkiye'den 3 saatlik uçuşla 532 ülkeye ulaşılabildiğini, dünyada böyle bir ülkenin olmadığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin lojistikte uzun va-dede gelecek vaat ettiğini kaydetti.
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin küresel ulaştırma ağları oluşturulurken uluslararası politik denge ve gelişmeleri gözeterek, jeopolitik konumunun gerektirdiği rolü üstlenmesi gerektiğini bildirdi. Yalçındağ, Türkiye'nin özellikle Avrupa Kafkasya Asya Ulaştırma Koridoru TRACECA projesinde aktif rol alması gerektiğini söyledi.
LOJİPORT