Sarp Sınır Kapısı'nda 15 süs köpeği ele geçirildi

Sarp Sınır Kapısı'nda piyasa değeri yaklaşık 64 bin lira olan 15 adet süs köpeği ele geçirildi

Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda ülkeye yasadışı yollardan gümrük kaçağı süs köpeği getirildiği bilgisine ulaşıldığı belirtildi.

Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Kapısı'na gelen U.K.  yönetimindeki plakası açıklanmayan yolcu otobüsünün durumundan şüphelendi.

X-Ray cihazına çekilen otobüste yapılan aramada, aracın ön iki teker arasına saklanmış özel bölmede 3 kutu içerisinde toplam 15 adet Pomerian cinsi yavru süs köpeği ile araç yedek parçaları ile 40 kilo kavurma ele geçirildi.

Söz konusu ele geçirilen köpekler ile malzemelerin otobüste yolcu olarak bulunan İran uyruklu M.M.’ye ait olduğu belirlendi.

Piyasa değeri yaklaşık 64 bin lira olan yavru süs köpekleri ile ele geçirilen malzemeler ile yolcu otobüsüne el konulurken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaçakçılık olayı ile ilgili olarak, 5607 Sayılı Kanuna Muhalefetten tahkikat dosyası tanzim edilerek şüpheli şahıslar hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. 

Hayati AKBAŞ - HOPA / LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Atlas Lojistik Ödülleri'nde online oylama başladı
İran geçişlerinde 45 "feet"lik konteynerler transit iznine tabi olmayacak
Tan hizmet anlayışı, TGL Transit Merkezi’nde sürecek
Lojistikte Sürdürülebilir Taşımacılıkla Devrim Yaratmak
Kaçak nakliyeciler mağdur ediyor, kontrol edilemiyorlar