Schmitz Cargobull Türkiye’deki fabrikasını açtı

Dünyanın önde gelen treyler üreticisi Alman Schmitz Cargobull, Adapazarı fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Türkiye'deki üretim hacimlerini 8 yıl içerisinde 3 bin adedin üzerine çıkarmayı planlayan firma, toplamda 90 milyon avro yatırım yapacak.

Dünyanın önde gelen treyler üreticisi Alman Schmitz Cargobull, Sakarya'da kurduğu Adapazarı fabrikası açılışını gerçekleştirdi. Türkiye'deki üretim hacimlerini 8 yıl içerisinde 3.000 adedin üzerine çıkarmayı planlayan firma, toplamda 90 milyon avro yatırım yapacak.

Schmitz Cargobull 4 Ekim 2017 tarihinde Adapazarı’nda kurulan yeni üretim fabrikasının resmi açılışını bir kutlamayla gerçekleştirdi.  Çok amaçlı fabrika olarak adlandırılan tesiste kayar perdeli ve kapalı kasa yarı treylerler monte edilecek. Ayrıca damperli araçlar için de bir montaj hattı planlanıyor. Yeni fabrikada İlk aşamada yıllık 3.400 ünitelik kapasite hedefleniyor.   

Yeni Schmitz Cargobull üretim tesisinin Avrupa ve Çin’deki toplam on üretim tesisi arasındaki en yeni kuruluş olduğunun altını çizen Schmitz CargoBull CEO’su Andreas Schmitz, “Bu yıl 125. Kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Geçen yıl yaklaşık 58.000 adet üretim gerçekleştirdik. 2 milyar Avro ciromuz ve 5700 çalışanımız ile Avrupa'nın pazar lideriyiz Adapazarı’ndaki fabrika Türkiye’ye yönelim eylemleri konusunda ileriye atılmış bir adımdır. Geçtiğimiz sene Schmitz Cargobull uzun yıllardır ortaklıkta bulunduğu ENKA’nın ithalat faaliyetlerini devralmış ve „Schmitz Cargobull Treyler Turkey“ adıyla Avrupa modeline uygun doğrudan satış imkanına sahip bir alt şirket kurmuştur. Böylece Schmitz Cargobull Türkiye’de de güvenilir ve yenilikçi taşımacılık çözümlerine dair kapsamlı seçenekler sunmakta ve servis hizmetleri, kişiselleştirilmiş finans hizmetleri, kapsamlı 7/24 yedek parça tedariği, denetimli servis ortaklığı ağı, telematik çözümleri ve ayrıca ikinci el araç satışları gibi hizmetleri müşterilerine sağlayacaktır” diye konuştu.

“NALBANTLIKTAN GELDİĞİMİZİ HİÇ UNUTMADIK”

125 yıl önce dedesinin demircilikle uğraşan bir nalbant olduğuna dikkat çeken Schmitz, şjyle devam etti: “Nalbantlıktan geldiğimizi hiç unutmadık. Her zaman müşterilerimizin yanında durduk ve bir kriz anında hemen ülkeyi terk etmedik. Sürekli olarak yeni inovatif ürünler yapıyoruz. Bütün dünyada bilinen panel sistemlerini geliştirdik ve ihraç ediyoruz.

Sadece geçen yıl yüzde 16 büyüdük. Bir Alman şirketiyiz. Ama Avrupa’daki tüm şirketler için üretiyoruz. İspanya’da da  aynı Türkiye gibi montajla başlamıştık, şimdi ise pazar lideriyiz. Hedefimiz burada da aynı başarıyı gerçekleştirmek. Burada ilk etapta tenteli treyler üreteceğiz. Fabrikayı görünce üretim kalitemizden gurur duydum. Türkiye’de büyümenin gerçekleşeceğini ve doğru bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğuna inanıyorum. Ortamın yeniden yumuşayacağını ve eski günlere döneceğimizi umuyorum.

“1 MİLYON KM GARANTİ BOŞA VERİLMEZ”

Türkiye’de sadece düzgün nakliye yapılmadığı için yiyeceklerin yüzde 30’unun bozulduğunu ve buna inanamadığını belirten Andreas Schmitz, “Biz de bu duruma hazırız. Bazı yerlerde pazar payımızın yüzde 80’lere ulaştığını söyleyebilirim. Bu mükemmel bir ürüne olan taleptir. 2025 yılındaki yüzde 50’lik hedefin bile mütevazi bir hedef olduğunu söyleyebilirim.

1 milyon km garanti veriyoruz. Ancak doğru kaliteyi sunarsanız bunu verirsiniz. Bizde beklenmedik arızalar olmaz. Treyler küçük bir maliyet en fazla yüzde %5’lik bir orana denk gelir. Ancak, çalışmazsa ve  bu maliyet yüzde 95’i etkilerse o zaman sorun olur. Bizim ikinci elimizin çok yüksek olması da bunun göstergesidir.  Çok yüksek kalitede üretim yapıyor ve bunu sürdürmek istiyoruz. Birçok üretim tesisi de bazı parçaları ithal ediyor. 1 milyon km garanti verdiğiniz bir süspansiyon sistemindeki dingili başka bir rakiple karşılaştırmanız çok mantıklı olmayabilir. Montaj maliyetlerini daha da düşürmek ve bazı komponentleri  yerelleştirmek  istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“FİL YAVAŞ GİBİ GÖZÜKÜR AMA OLDUKÇA HIZLI GİDER”

Schmitz CargoBull logosundaki fil objesinin bir hikayesi olup olmadığını sorduğumuz Schmitz, bizi şöyle yanıtladı: “Tabi ki bir hikayesi var ama oldukça uzun. Fakat, kısaca şu sözlerle özetleyebiliriz: Fil taşıma için kullanılır. Son derece sebatkardır ve sağ sol yapmaz. Yavaş gibi gözükür ama oldukça hızlı gider yolundan dönmez.”

“TREYLERİN YAŞAM DÖNGÜSÜ BOYUNCA MALİYETLERİ AZALTACAĞIZ”

Schmitz CargoBull CSO’su Boris Billich ise Türk pazarının çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Toplam mülkiyet maliyetini önemli buluyoruz. Treylerin yaşam döngüsü boyunca maliyetleri azaltmayı hedefliyoruz. Treyler ömrü operasyon esnasında ortaya çıkıyor. Türkiye’de de artık en ucuzu en iyidir perspektifinden uzaklaşmaya başladılar. Biz sadece treyler satmıyoruz. Tam hizmet, finansman, telematik sistemler ve yedek parça opsiyonları sunuyoruz. Sadece treyler satmak değil, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak üzere yola çıktık.

Avrupa’da pazar lideriyiz. Türk pazarı bizim için çok büyük önem taşıyor. Türkiye treyler pazarı çok güçlü. Avrupa’daki ilk 5 treyler pazarı içinde olduğunu söyleyebilirim. Ortalama 12 bin ünite. Bu güçlü pazarda üretim yapmanın doğru bir karar olduğuna karar verdik. Çok uzak olmayan bir gelecekte de Türkiye’de bir numara olacağız.

En büyük maliyet treyler hareket etmezse gerçekleşir. Biz asla bozulmayan, kullanılmadığı zamanın olmadığı treylerler üretiyoruz. Bakım ve onarım sözleşmelerine çok önem veriyoruz. Telematik aracıyla gözlem altında kaldığı için servise ihtiyacı olduğunu görüyor ve yönlendiriyoruz.”

2025 HEDEFİ PERDELİDE YÜZDE 30, FRİGODA YÜZDE 50 PAZAR PAYI

Schmitz CargoBull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski  de “Bu fabrikayı 12 ay gibi kısa bir sürede inşa ettik.  İddialı hedeflerimiz var. Üretime nisan 2017’de başladık. 4 ürün üretilecek. Önce perdelilerle başladık. 1.5 ay önce de frigorifik treyler üretmeye başladık. Amacımız, Türkiye’yi kapsayan kendi satış ağımızın olmasıdır. 2025 yılında perdelide pazarın yüzde 30’una sahip olmak istiyoruz.  Frigoda ise pazarın yüzde 50’sine hakim olmak istiyoruz.  Bunları özellikle ne kadar uzun vadede burada kalacağımızı öngördüğümüz için söylüyoruz. Çünkü, bu pazara güveniyor ve daha da büyüyeceğine inanıyoruz.  Treylerin çok önemli olduğunu ve bir fayda sağladığını düşünüyoruz. Finansman, yedek parça ve servis hizmetleri burada verilecek. Yakın gelecekte de telematik ve ikinci el hizmetlerini de burada gerçekleştireceğiz. 40 çalışanımız var ama önümüzdeki dönemlerde 150 kişiye ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Schmitz Cargobull, Fabrikasının resmi açılış törenine, Schmitz Cargobull CEO'su Andreas Schmitz, Schmitz Cargobull CSO'su Boris Billich, Schmitz Cargobull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski Fabrika Müdürü Turan Yıkın ve Ülke Satış Müdürü Nihat Özmen Ayhan’ın yanı sıra Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik katıldı.

Selçuk ONUR /SAKARYA - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Evolog, TAL Trailer'den 120 treyler alacak
Renault Trucks T, Euro NCAP'te 4 yıldız ile ödüllendirildi
Ford Trucks, hidrojenli kamyonuyla Slovakya'da
Schmitz Cargobull, duayen ismi bünyesine kattı
MAN, ilk elektrikli çekicinin teslimatını yaptı