Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, taşımacılık için depolama ve destekleyici faaliyetlerdeki ücretli çalışan sayısı, 2023 yılı sonunda geçtiğimiz yıla göre %2 artarak 241 bine ulaştı. 2018-2023 yılları arasında ulaştırma ve depolama sektöründe ücretli çalışan sayısı yıllık ortalama %5,3 artarken, taşımacılık için depolama ve destekleyici faaliyetlerdeki büyüme %2,2 seviyesinde gerçekleşti. Ortaya çıkan veriler lojistik sektörünün yeni istihdam olanağı yaratma noktasından önemli bir performans ortaya koyduğunu gösterirken sektörün ihtiyacı mevcut durumun çok daha üstünde. Özelikle e-ticaret alanında ortaya çıkan yüksek büyüme lojistik sektörüne yeni istihdam olanakları sunma fırsatını sunuyor.
Ülkemizin ilk e-ticaret lojistiği şirketi olan ve bu alanda hızlı büyümesini sürdüren Sertrans Logistics, sektörde istihdam imkanları yaratmaya devam ediyor. Toplam depolama kapasitesi 150 bin metrekarenin üzerine çıkan şirket, İstanbul Hadımköy bölgesindeki e-ticaret operasyonlarında 2 bin çalışan istihdamını gerçekleştirecek.
Sertrans Logistics Kadın İstihdamında Güçleniyor: "Gelecek Kadınların Elinde"
Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, yaratılan yeni istihdam imkanını şu sözlerle değerlendirdi: "Sertrans Logistics olarak yalnızca şirketimizin değil, sektörün dönüşümüne liderlik ediyoruz. Hadımköy depo yatırımlarımızla binlerce kişiye istihdam sağlarken, kadın çalışanlarımızı bu sürecin merkezine koyuyoruz. E-ticaret lojistiğini kadın eliyle şekillendirmeyi ve kadın çalışan sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, kadın çalışanlarımıza mentorluk, liderlik geliştirme fırsatları ve iş yerinde kreş gibi destekler sunarak kariyer gelişimlerini destekliyoruz." dedi.
Yaratılan istihdamın dünyanın ve Türkiye'nin içinde geçtiği ekonomik belirsizlik ortamında çok daha önemli hale geldiğinin altını çizen Keleş şunları dile getirdi: “Ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği ekonomik ortamı da dikkate aldığımızda e-ticaret lojistiği operasyonlarımızın ek istihdam yaratma potansiyelini önemsiyoruz. Uzun vadeli hedeflerimize yönelik bu istihdam çalışması e-ticaret lojistiğine yaptığımız yatırımların en önemli halkalarından birini oluşturuyor. Son iki yılda depolama kapasitemizi %100'e yakın büyüttük ve 150 bin metrekareyi aştık. Kontrat lojistiğinde global ve yerel markalara ayrıcalıklı hizmetler sunarak şirket ciromuzu 2030'da 250 milyon avronun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu büyük hedefe ulaşmak için çok yönlü yatırımlar yapmayı sürdüreceğiz." dedi.
LOJİPORT