Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte e-ihracat dünyası büyüme ivmesini artırırken, ‘E-ihracatın Kolayı Var’ sloganıyla 2019’dan bu yana sektörde birçok ilki gerçekleştiren ShipEntegra, Amazon tarafından tanınan ilk Türk lojistik teknoloji şirketi oldu. Şirket olarak Amazon tarafından tanınmalarının kullanıcılarına birçok avantaj sağlayacağına dikkat çeken ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, “Bundan sonraki süreçlerde kendi takip numaramız kabul edileceği için Amazon üzerinden satış yapan kullanıcılarımız, lojistik işlemlerini çok daha düşük bedellerle gerçekleştirebilecek” dedi.
Şirketler ve girişimciler için önemli bir gelir kaynağına dönüşen e-ihracatın önemi her geçen gün katlanarak artıyor. Yapay zekâ destekli teknolojisi sayesinde 220’den fazla ülkeye kargo gönderme imkânı sunan ShipEntegra ise Amazon tarafından tanınan ilk Türk lojistik teknoloji şirketi olmasıyla kullanıcılarını e-ihracat rekabetinde daha güçlü bir noktaya taşımanın önünü açıyor. 2019’dan bu yana Amazon’da yapılan FBA ve FBM gönderilerinde en çok tercih edilen Türk firması olan ShipEntegra, artık 310 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve 3 milyondan fazla satıcı firması bulunan Amazon’un 21 pazar yeri platformunda, daha geniş kapsamlı hizmet verebilecek.
“Amazon’daki üye firmalarımız artık daha rekabetçi bir güce sahip olacak”
Türkiye’deki Amazon satıcılarının sadece Amerika’ya rahat satış yaptıklarını, ancak bu partnerlik ile birlikte dünyanın her yerine rahatlıkla ürün gönderebileceklerini söyleyen ShipEntegra CEO’su Ali Ceylan, şu ifadeleri kullandı:
“Amazon FBA ile ürün gönderilmesi durumunda, gönderilen ürünlerin paketleme ve teslimat süreçleri Amazon tarafından yönetiliyor. FBM gönderim yönteminde ise satılan ürünlerin depolanması, stok takibinin yapılması, paketlenmesi, teslimat süreci ve iade işlemleri gibi hizmetlerin tamamından ürünü satan firma sorumlu oluyor. Şirket olarak Amazon’da tanınmamızla birlikte kullanıcılarımıza hem FBA hem de FBM gönderimlerinde çok sayıda avantaj sağlıyoruz. Amazon üzerinden Avustralya’ya satış yapan üye firmalarımızın, takip numarası kolaylığı sayesinde lojistik işlemlerini 40 dolar yerine yaklaşık 12-13 dolarlık bedellerle gerçekleştirebilecek olması bu avantajlardan bir tanesi. Bunun dışında üyelerimiz, lojistik maliyetleri açısından rekabetçi olamadıkları Singapur, Japonya ve Avustralya gibi ülkelerin yanı sıra, satın alma gücü yüksek olan Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) de artık FBM yöntemiyle ürün gönderebilecekler. Bununla birlikte fiyat rekabeti sağlayarak hesap sağlığını da daha iyi yönetebilecekler.”
Satış öncesi süreçleri kolaylaştırmak için de çözüm geliştiriyor
ShipEntegra olarak verdikleri satış sonrası lojistik hizmetinin yanı sıra satış öncesi süreçleri de kolaylaştırabilecek çözümler geliştirdiklerini söyleyen Ali Ceylan,
“Daha fazla kişinin kolayca e-ihracat gerçekleştirebilmesinin amaçladığımız ShopiVerse iştirakimiz ile şirketler; Amazon, Walmart ve eBay gibi pazar yerlerinde kolaylıkla mağaza açabiliyor. ShopiVerse sayesinde firmalar birkaç adımda Amerika ve İngiltere gibi pazar yerlerinde kolaylık satış gerçekleştirebiliyor” dedi. ShipEntegra’nın dünyanın en büyük pazar yeri platformlarından Etsy tarafından tanınan ilk ve tek Türk teknoloji lojistik şirketi olduğunu da hatırlatan Ceylan, sektöre girmelerinin ardından Türkiye’nin Etsy’deki sıralamasının 15’ten 7’nciliğe yükseldiğini vurguladı.
FBM, FBA, Arbitraj, Private label gibi tüm iş modelleriyle kullanıcılarına birçok avantaj sağlayan Amazon, özellikle dropshipping modeliyle bir ürünü ucuza tedarik edilerek daha karlı fiyatlara satılmasına olanak tanıyor. Bu model sayesinde ürünler sadece Amerika’dan Amerika’ya veya Çin’den Amerika’ya değil, herhangi bir ülkeden ucuza tedarik edilerek Amazon pazarında satışa sunulmasının avantajını yaşatıyor. Türkiye’nin üretim gücünün keşfedilmesini sağlayan PrinWork, trendlerin üretimlerini ve satışlarını yönlendirerek e-ihracatın büyümesini ve hız kazanmasını garanti ediyor.
KAYNAK: TEKNOTALK.COM
LOJİPORT