Siemens, Bilgin ile tedarik zincirini hızlandıracak

Siemens Türkiye, dijitalizasyon odağı kapsamda tedarik zinciri yönetimi tarafından hayata geçirilen yeni yazılım robotu 'Bilgin'i duyurdu.

Siemens Türkiye, dijitalizasyon odağı kapsamda tedarik zinciri yönetimi tarafından hayata geçirilen yeni yazılım robotu 'Bilgin'i duyurdu. Robot, sipariş yönetiminde kayda değer zaman tasarrufu sağlayarak iş gücünde verimlilik ve rekabette avantaj sunuyor.

Siemens Türkiye, dijitalizasyon odağı kapsamda tedarik zinciri yönetimi tarafından hayata geçirilen yeni yazılım robotu 'Bilgin'i duyurdu. Uzun soluklu iş gücü gerektiren lojistik süreçlerde zaman tasarrufu sağlayan Bilgin, tedarik zincirine önemli avantajlar sunacağı kaydedildi.

Tuğrul Günal: "Bilgin ile bin 750 saatlik iş sürecini 25 saate düşürüyoruz"

Siemens Türkiye Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü Tuğrul Günal, geliştirdikleri yeni robot yazılımı Bilgin ile ilgili şunları söyledi: "Sözleşmeli hizmet sağlayacılarımız ile lojistik süreç; hak edişlerin liste olarak alınması, bu listedeki fiyatların operasyonda çalışanlar tarafından sözleşme rakamlarına göre kontrol edilmesi, sistem üzerinden sipariş açılması, siparişin tedarikçiye ulaşması, düzenlenen fatura onayının sistem üzerinden başlatılması gibi aşamalar üzerinden yürütülüyor. Tüm bu süreçler yılda yaklaşık bin 750 saatlik iş gücü gerektiriyor. Siemens Türkiye tedarik zinciri yönetimi olarak, yeni yazılım robotumuz Bilgin ile bu süreyi 25 saate düşürerek ciddi bir zaman tasarrufu elde ediyoruz. Üstelik tüm süreci oluşabilecek manuel hatalardan da arındırıyoruz. Süreçlerimizi 70 kat hızlandırdığımız bu teknoloji sayesinde sipariş sürecinin hızlanmasnı da sağlayarak, verimlilik ve rekabette önemli avantajlar elde edeceğiz".

Yapılan bilgilendirmede, yazılım robotu Bilgin'in sunduğu avantajlar şöyle sıralandı:

  • Zaman tasarrufu, artan verim ve rekabet avantaj
  • Hak edişlerin sözleşmelerdeki fiyatlara uygun hesaplandığının kontrol edilmesi
  • Manuel hata oranının düşürülmesi
  • Maliyetlerin düşürülmesi
  • Katma değerli ve stratejik işlere daha çok zaman ayrılması
  • Siparişin tedarikçi firmalara daha hızlı iletilmesi

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı