Siemens hızlı tren için hazırlanıyor

Siemens, hızlı tren başta olmak üzere raylı sistem ulaşım araçları, raylı sistem otomasyonu ve elektrifikasyonuna yönelik çözümlerini 7-9 Mart 2013...

Siemens, hızlı tren başta olmak üzere raylı sistem ulaşım araçları, raylı sistem otomasyonu ve elektrifikasyonuna yönelik çözümlerini 7-9 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen Eurasia Rail Demiryolu Fuarı’nda tanıttı. Ulaştırma, Denizcililik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Siemens standını ziyaret ederek bilgi aldı.

Siemens, Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Eurasia Rail Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda tüm raylı sistem çözümlerinin bir arada görülebileceği Hall 10 sergi alanında yerini aldı. Siemens ayrıca fuar için, özel tanıtım aracı REcube TIR’ını da Türkiye’ye getirdi.

1881’de Berlin yakınlarındaki Lichterfeld’de dünyanın ilk elektrikli tramvay hattını devreye alan ve İstanbul’un ilk elektrikli tramvayının 1910’lu yılların ilk yarısında faaliyete geçmesini sağlayan Siemens, Türkiye’nin son dönemdeki en büyük raylı ulaşım yatırımı olan hızlı tren altyapısında da söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Siemens Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Bölüm Direktörü Cüneyt Genç; hızlı tren teknolojisinin, geliştirilmesinin uzun yıllara dayanan özel bir teknoloji gerektirdiğini belirterek, “Otomobil teknolojisiyle uçak teknolojisi arasında, ama uçak teknolojisine daha yakın olan bu teknolojiyi dünya üzerinde çok az sayıda firma geliştirebiliyor. Siemens, yalnızca raylı sistemlerde 100 yılı aşan tecrübesiyle değil araç üretimi haricinde sunduğu sinyalizasyon ve elektrifikasyon çözümleriyle de bu firmalar arasında öne çıkıyor” dedi. Cüneyt Genç, “Sahip olduğumuz bu birikimi Türkiye’nin hızlı tren dönemine geçişinde kullanmak için çalışıyoruz. Euraisa Rail’de tanıttığımız ürün ve çözümlerimiz, bu işe ne kadar hazır olduğumuzun en net göstergesi” şeklinde konuştu.

Farklı iklimlerde yüksek performans

Siemens, geliştirdiği hızlı trenler ile bugün Almanya dışında; İspanya, Çin, Rusya ile İngiltere-Fransa arasında Manş Denizi’nin altından geçen Eurostar hattında da hizmet veriyor. Dünyanın ilk elektrikli trenini 1879’da Almanya’da sunan ve sahip olduğu birikimle bugün saatte 300 kilometrenin üstünde hızlara ulaşan çok yüksek hızlı tren Velaro’yu üreten Siemens, teknolojisiyle fark yaratıyor. İspanya’nın 50 dereceyi bulan sıcak hava şartlarında da, Rusya’nın -50 dereceyi bulan koşullarında da sorunsuz olarak çalışan Velaro hızlı trenleri, Türkiye’nin farklı iklim ve coğrafi koşullarında da sorunsuz hizmet verebilecek en ideal ürünler arasında bulunuyor.

REcube adlı tanıtım TIR’ında yenilikçi raylı sistem elektrifikasyon çözümleri

Raylı ulaşım sektöründe yalnızca araç üretimi ve sinyalizasyonla değil, elektrifikasyon çözümleriyle de adından söz ettiren Siemens, bu ürün ve çözümlerini tanıtmak amacıyla özel olarak hazırlanan REcube adlı tanıtım aracını Euraisa Rail için İstanbul’a getirdi. Raylı sistem SCADA kontrol merkezi yazılımı VICOS’la ilgili simülasyonun görülebileceği REcube içinde, ayrıca tüm istasyonun kontrolünü sağlayan panolar, raydaki gerilimin izin verilen limitlerde tutulmasını sağlayan cihazlar bulunuyor. İçinde, Siemens’in son geliştirdiği ürünlerden biri olan yeni tip motorlu ayırıcı için özel bir demo da gerçekleştirilebilen REcube’de, enerji verimliliğinde devrim yaratan ve bir trenin frenleme sırasında elde ettiği enerjinin başka bir trenin hareket ettirilmesinde kullanılmasını sağlayan çözüm de görülebiliyor. Yine enerji verimliliği sağlayan araç üstü depolama sistemlerini de sergileyen tanıtım aracında ayrıca raylı ulaşımdan faydalanan pek çok şehrin gündeminde yer alan inşaat ve bakım maliyetlerini düşüren rijit kateneri çözümleri de bulunuyor.

Raylı ulaşımda modern ve çevreye duyarlı çözümler

Eurasia Rail Fuarı’nda Velaro hızlı trenleri dışında, şehir içi ulaşıma yönelik ürün ve çözümlerini de sergileyen Siemens, bu kapsamda dünyanın farklı bölgelerinde yaygın olarak kullanılan, kalitesi ve dayanıklılığı kanıtlanmış Val ve Inspiro serisi metro araçları ile Desiro banliyö trenlerini ve Vectron lokomotif ailesini de tanıttı. Gerek Val ve Inspiro gerekse Vectron lokomotifler, düşük enerji tüketimine yönelik teknolojileri dışında yüzde 90’ı bulan geri dönüşüm oranıyla da sürdürülebilir bir ulaşım dünyasının kapılarını açıyor.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Demiryolu Haberleri

Acarlar Vagon'da üst düzey atama
Çin-Türkiye Lojistik Hattı Pasifik Eurasia ile Güçleniyor
Eurasia Rail, 11. kez Demiryolu Sektörünün Buluşma Noktası Olacak
Adaray Treni ilk seferine çıktı
Haydarpaşa ve Sirkeci garları boşaltılıyor: 7 gün süre verdiler