Siemens’ten sürdürülebilir şehirler için akıllı ulaşım sistemleri

Sahip olduğu uzman trafik mühendisliği birikimiyle dünya genelinde 900’ün üzerinde şehirde akıllı ulaşım sistemleri kuran Siemens, ulaşım dünyasına...

Sahip olduğu uzman trafik mühendisliği birikimiyle dünya genelinde 900’ün üzerinde şehirde akıllı ulaşım sistemleri kuran Siemens, ulaşım dünyasına yönelik yenilikçi çözümlerini Intertraffic İstanbul 2013 Fuarı’nda tanıttı.

Son 50 yılda ikiye katlanarak 7 milyar barajını geçen dünya nüfusunun 2050’de 12 milyara ulaşması bekleniyor. 2030 yılında ise toplam nüfusun yüzde 60’ının şehirlerde yaşayacağı öngörülüyor. Toplam nüfusta payını her geçen gün artıran kentsel nüfus, beraberinde daha yoğun trafik ve çözülmesi gereken ulaşım sorunlarını beraberinde getiriyor. Uzun yıllardır dünyanın hemen her bölgesinde trafik sorunlarına karşı çözümler geliştiren Siemens, bu alanda sunduğu yenilikçi çözümleri 29-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen Intertraffic İstanbul 2013 Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda tanıttı.

900 şehirde 1000’den fazla proje

Dünya üzerinde, aralarında Berlin ve Londra gibi büyük metropollerin de olduğu 900 şehirde 1000’in üzerinde Akıllı Ulaşım Sistemi projesini hayata geçiren Siemens, bu tecrübesini ve ulaşım dünyası çözümlerini Intertraffic İstanbul 2013’te ziyaretçiler ve sektör profesyonelleriyle buluşturdu. Sade bir trafik sinyalizasyonunun ötesinde, kamera kontrollü, birbirine bağlı kavşaklar arasındaki yoğunluk seviyelerini ölçen modern bir sistem sunan Siemens, böylece şehrin herhangi bir yerinde yaşanabilecek tıkanıklığın başka bölgelere olan etkisini minimuma indiriyor.

Sektöre yönelik uygulamalarını Altyapı ve Şehirler Sektörü altındaki Ulaşım ve Lojistik bölümü üzerinden sunan Siemens, bu kapsamda şehiriçi ve şehirlerarası yollar için özel çözümler sunuyor. Şehir içinde Tam Adaptif Trafik Yönetim Sistemleri, Kavşak Kontrol Sistemleri, Trafik Akışı Optimizasyonu ve Park Yönetimi ile yer alan Siemens, şehir dışında ise bilgilendirme sistemlerini de içeren Otoyol Yönetimi ile trafiğin yoğunluğuna göre farklı ücret tarifelerini devreye alabilen uygulamaların da dahil olduğu Elektronik Ödeme Sistemleri’ni bünyesinde barındırıyor. Hem şehir içi hem de şehirlerarasında kullanılan tüneller için tünel otomasyon sistemleri de yine Siemens’in ulaşım dünyasına yönelik zengin portföyü içinde yer alıyor.

Siemens Türkiye’nin uzmanlığı tüm dünyada geçerli

Türkiye’nin ulaşım altyapısına gerek şehir içi gerekse şehirlerarası pek çok projeyle katkıda bulunan Siemens’in bu alandaki birikimi tüm dünyada takdir ediliyor. Tünel Otomasyonu çözümlerinde Siemens’in global yetkinlik merkezleri arasında bulunan Siemens Türkiye Ulaşım ve Lojistik Bölümü tarafından devreye alınan Espiye – Sarp Otoyolu Tünel Otomasyonu Projesi, dünyanın en modern tünel otomasyon projelerinden biri olarak kabul ediliyor. Bugüne kadar Türkiye’de 10’a yakın projede 45 tünelin otomasyon sistemini kuran ekip, farklı ülkelerdeki pek çok projenin de hayata geçmesini sağladı. Siemens Türkiye Ulaşım ve Lojistik Bölümü, tünel otomasyonu kapsamında tünele enerjinin getirilmesi ve dağıtımı, aydınlatma, havalandırma, tünel içi radyo sistemleri, güvenlik kameraları, sulu yangın söndürme sistemleri, yangın algılama ve ihbar sistemleriyle ilgili donanım ve yazılım sunuyor. AKILLI BİNAM

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

Ek belgelerle Yunan, Macar, Rus ve Kazakistan yolu açıldı
Transit sistemin güncelleme kuyruğu 25 km'yi aştı
İki dev proje daha start aldı
TIR şoförlerinden grev kararı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak