Soft’tan lojistik şirketlerine özel 126 farklı modül!

Stratejik iş ortaklığı yaptığı lojistik şirketinin her ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Soft Yazılım, bunun için 126 farklı modül geliştirdi.

Sürekli gelişen teknoloji, firmaları da bu alanda yatırım yapmaya zorluyor. Eskiden günlerce süren teferruatı bol işlemler, artık sadece tek bir tuş yardımıyla aradan çıkabiliyor. Lojistik, özellikle son yıllarda teknolojiyi etkin olarak kullanan sektörlerden biri. Bu alanda yazılım, sistem ve ürün çözümleriyle sektörde dikkat çeken isimlerden biri olan Soft Yazılım, tedarik zincirinin tamamında lojistik şirketlerinin en önemli iş ortaklarından biri olmaya aday...

LEGO GİBİ ENTEGRE OLABİLEN MODÜLLER
Soft olarak müşterilerinin tüm iş süreçlerini entegre (bütünleşik) olarak yönetmeyi hedeflediklerini dile getiren Soft Bilgi İşlem Danışmanlık ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Erdal Kılıç, bu yüzden de çözüm yelpazelerinin oldukça geniş olduğuna dikkat çekti. 126 farklı modülden oluşan kurumsal kaynak planlaması çözümlerinden bahseden Kılıç, “Müşterilerimiz, operasyonel ya da finansal iş ihtiyaçlarına göre istediği modülleri seçip lego gibi bir araya getirerek kendi kurumsal çözümünü oluşturabiliyor. Biz, hem hizmet verdiğimiz sektörde hem de genel anlamda Türkiye’deki tüm mevzuat değişikliklerini, operasyonel değişiklikleri, sektörel ihtiyaçları da takip ediyoruz. Teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. Müşterilerimizin bu süreçleri yönetmek için ihtiyaç duydukları ya da duyacakları ürünleri ve çözümleri de geliştirerek onların kullanımına sunuyoruz. Bizim farkımız, tüm süreçlerin entegre olarak yönetilmesi, bunların geleceğe yönelik olarak sürekli geliştirilmesi, güncel değişikliklerin takip edilmesidir. Bunlar yapılırken de sadece günlük ihtiyaçların karşılanması değil, olaylara yönetimsel düzeyden bakıp; raporlama, şirketi doğru yönetme, geleceğe ilişkin doğru kararlar verme konularında da müşterilerimize yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

SOFT, ARAÇ VE FİLO KİRALAMA HİZMETİ DE VERECEK
“İş birliği içinde olduğumuz tedarikçilerle müşterilerimizi bir ekosistem içinde buluşturarak onların süreçlerini kendi süreçlerine entegre etmelerini sağlıyoruz” diyen Kılıç, firmaların sadece kendi iç süreçlerinin yönetimi değil, bu süreçlerin bir parçası olan müşteriler, tedarikçiler, kamu kurumları, gümrükler, bankalar ve yurtdışındaki kuruluşlarla da entegrasyonunu sağladıklarını belirtti. Kılıç, “Şirketimiz ağırlık olarak lojistik, taşımacılık ve tedarik zinciri alanlarında faaliyet gösteriyor fakat son iki yıldır operasyonel araç ve filo kiralamada da hizmet vermeye başladık ve kendi müşteri portföyümüzü oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da bu alanda Soft’un ismini daha sık göreceksiniz. Sektörün lider çözüm sağlayıcısı olma hedefiyle hizmet vereceğiz” dedi.

VERİMLİLİK ARTIYOR, MALİYET DÜŞÜYOR
Genel Müdür Kılıç, modüllerin kullanımını bir örnekle anlattı: “Diyelim ki, kendi özmal araçları, filoları ve sürcüleriyle kara-deniz-hava taşımacılığı yapan bir şirketiniz var. Buradaki operasyonel süreçleri yönetmek için ya da filo ve sürücü yönetimi için farklı yazılım modüllerine ihtiyacınız vardır. Bunların karşılığı olarak bizde hazır yazılım modülleri var. Hangi alanda hangi yazılıma ihtiyaç duyuyorsanız, biz size o modülleri sunuyor ve bunları birbiriyle entegre olarak çalışmasını sağlıyoruz.  Mesela araç takip sistemi istiyorsanız, onun için ayrı bir modülümüz var. Ya da frigorifik taşımacılık yapıyorsanız onun için ayrı bir yazılım modülümüz ve donanım ürünlerimiz var. Bu donanım ürünleri sayesinde çok sayıda aracınız Türkiye’nin ya da Avrupa’nın birçok farklı yerinde olsa da anlık olarak onları takip edebiliyor, dorsenin içindeki yükün ya da çekicinin durumunu izleyebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra araç ve sürücü performansı, arıza durumu ya da fazladana yakıt tüketimine neden olan etkenler var mı diye anlık verilere sahip olabiliyorsunuz. Ya da işle ilgili talimatlarınızı telefonla sürücüye anlatmak yerine sürücünün elindeki bir cihaza elektronik olarak gönderebiliyorsunuz. Bu durum hem izlenebilirliği ve verimliliği artırıyor, hem de maliyet açısından size pozitif olarak geri dönüyor.”

ÖZET BEYAN VE T1 BELGELERİ İÇİN DE ÇÖZÜM VAR
Karayolu taşımacılığı ya da filo yönetiminin yanı sıra, gümrüklere verilen özet beyan veya T1 belgeleri konusunda da farklı modüllere sahip olduklarını anlatan Kılıç, “Operasyonunuzu sorunsuz sürdürebilmek için bir takım verileri sisteme girmek zorundasınız. Sisteme girdiğiniz veriler doğruysa gümrüklerin sizden talep ettiği bu belgeleri, tek bir tuşa basmanızla birlikte yazılımın içinden otomatik olarak Türkiye gümrüğüne ya da Avrupa gümrüklerine gönderiliyor. Benzer süreçler demiryolu, denizyolu ve havayolu için de geçerli. Farklı taşıma modlarında da ihtiyaç duyulan her türlü modüle sahibiz” ifadelerini kullandı.

“MÜŞTERİLERİMİZİN STRATEJİK İŞ ORTAĞIYIZ”
Operasyonel süreçlerin yanı sıra muhasebe, insan kaynakları, finans gibi departmanlara yönelik çözümler de üreterek verimliliği artırdıklarını dile getiren Erdal Kılıç, böylece gereksiz personel çalıştırılmadığı için müşterilerine kazanç sağladıklarını söyledi. Müşterilerinin ihtiyaç duyduğu her alanda aktif olduklarını kaydeden Kılıç, “Yurtdışında işbirliği yaptığınız acentelerle entegrasyonu sağlayan modüllerimiz var. Acenteyle ilgili bilgilerin aktarılması ya da acentenin sevkettiği yükün bilgilerinin, acentenin sistemlerinden otomatik olarak alınarak, sizin maneul hiç bir işlem yapmanıza gerek kalmadan kayıtlarının yaratılmasını sağlayabiliyoruz. Bu sistem de verimlilik sağlayan, hataları ciddi oranda azaltan bir uygulamadır. Bizim sistemlerimiz, operasyonel süreçlerden gelen verilerin, elektronik olarak muhasebe, finans, insan kaynakları gibi departmanlara aktarılmasını da gerçekleştiriyor. Örneğin bir fatura kesildiğinde bu faturanan bilgileri elektronik olarak aynı anda finans sistemlerine otomatik veri aktarabiliyor, muhasebe kayıtları yaratılıyor. Ya da devletle olan e-fatura ilişkinizi yönetmeye yarayan çözümlerimiz devreye girerek sizi bu yüklerden kurtarabiliyor. Yani kısacası Soft müşterileri, bu işlemler için başka firmalardan hizmet almıyor, mali, operasyonel, elektronik ya da insana dayalı tüm süreçler, tek bir sistem altında müşterilerimize sunuluyor. Biz sadece yazılım üreten bir firma değil, müşterilerimizin her türlü iş ihtiyaçlarını kapsayan bir firmayız. Sloganımız da bu gücümüzü yansıtıyor: Biz, müşterilerimizin stratejik iş ortağıyız.” Açıklamasında bulundu.

YÜZDE 25’E VARAN ORANDA TASARRUF SAĞLANIYOR
Soft kullanıcılarına yaklaşık yüzde 25 oranında tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Kılıç, en önemli konulardan birinin de sürekli gelişim ve eğitim olduğunu aktardı. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bu çözümleri sunmak, kurmak ya da çalıştırmakla iş bitmiyor. Asıl önemli olan zaman içinde tüm bu sistemleri geliştirebilmek, iyileştirmek, sürdürülebilir olmasını sağlamak ve verimliliğini artıracak çalışmalar yapmaktır. Bu da, firmalardaki süreçlerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve gerekli eğitimlerin verilmesi gibi süreçleri kapsıyor. Biz, müşterilerimize sunduğumuz tam entegre çalışan bu çözümlerle, onların öncelikle muhasebe, finans, insan kaynakları gibi operasyonel olmayan departmanlarındaki işgücü yükünü azaltarak buralardaki çalışan sayısında önemli bir tasarruf ve verimlilik sağlıyoruz. Süreçler hem doğru hem de hızlı bir bizimde yürüyor. E-fatura, e-defter gibi alanlarda da ayrıca bir verimlilik ve tasarruf sağlanıyor. Operasyonel süreçlerde de sağladığımız tam entegre yapı, müşterilerimize yüzde 25’lere varan oranlarda bir maliyet tasarrufu olarak geri dönüyor.”

DEPO VE ANTREPOLARDA DA İDDİALI
Soft’un, depo ve antrepolarda sağladığı avantajlardan da bahseden Kılıç, müşterilerinin dağıtım ve depolama ihtiyaçlarına yönelik tüm operasyonları tek elden karşılayabildiklerini kaydetti. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Depo içindeki verimliliği artırmak, izlenebilirliği sağlamak adına da el terminalleriyle barkodlu ürün takibi, yerleştirme, toplama, otomatik iş üretimi gibi çözümleri sunuyoruz. Ürün alımı, ürün toplama iş emirlerinin oluşturulması, müşteri adına irsaliye basılması, basılan irsaliye bilgilerinin faturalanmak üzere ilgili firmalara aktarılması, dağıtılacak ürünlere ilişkin araç planlarının oluşturulması, araç atamalarının yapılması gibi depolardaki işlemleri, müşterilerimize ürün veren firmalarla entegre olarak gerçekleştiriyoruz.”

Burak GÜNER - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

2024’ün en sıra dışı DHL teslimatları
Türkiye yüzyılı lojistiğin de yüzyılı olacak
8. LOJİ&TED Konferansı İstanbul’da Sektör Devlerini Buluşturuyor!
Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor