Emniyet Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Suriye'den Türkiye'ye getirilen araçlarda ortaya çıkan denetim sorunlarını ve güvenlik zafiyetini gidermek amacıyla geçici trafik belgesi verilmesi uygulamasından 16 bin 932 araç yararlandı.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 51/A maddesi kapsamında Olağanüstü Hal Yaşanan Ülke ve Olağanüstü Hal Süresinin Belirlenmesiyle İlgili Usul ve Esaslar çerçevesinde, 15 Şubat 2016'ya kadar verilen geçici tescil plakalarının 16 bin 425'i otomobil, 453'ü kamyonet, 33'ü minibüs, 10'u motosiklet, 7'si otobüs ve 4'ü de kamyon cinsinden araçlara takıldı.
Suriye plakalı araçların geçici tescili en fazla Gaziantep'te yapıldı.
Suriyelilerin araçlarına, zorunlu mali sorumluluk sigortası ve muayenesi yaptırılmak suretiyle SAA-SZZ harf ve üçlü rakam grubundan plaka veriliyor.
Geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilen araçlar, bu belge ve plakalar üzerinden başkasına satılamıyor ya da ödünç verilemiyor. Geçici trafik belgesi bulunmayan araçlar ise trafikten men ediliyor. Bu araçların "geçici çıkış yol belgesi" alınmadıkça yurt dışına çıkışına da izin verilmiyor.
LOJİPORT