Tag2Sense lojistik faaliyetleri hızlandıracak

Cihazın sıcaklı, nem gibi çevresel faktörleri tespit ve kayıt ettiğini söyleyen Ozan Can Köseley, “Bunun dışında düşme, darbe, ışık gibi bütün...

Cihazın sıcaklı, nem gibi çevresel faktörleri tespit ve kayıt ettiğini söyleyen Ozan Can Köseley, “Bunun dışında düşme, darbe, ışık gibi bütün parametreleri de ölçebiliyor. Siz de mobil uygulamasıyla cihaza yaklaşıp bütün bilgileri kablosuz olarak alabiliyor; bilgiyi anlık ve gerçek durumlu görebiliyorsunuz.  Yani kısaca lojistiğin kara kutusu diye tanımlayabiliriz” diyor.

İki Türk mühendisinin kurduğu Veslabs firması, lojistik şirketlerinin kullandıkları data logger’larla araç takip sistemlerinin aynı anda yürütülebileceği bir ürün ve ilgili bulut tabanlı yazılımlarını geliştirdi. Tag2Sense adı verilen cihaz ile aynı ara yüzden hem araç takibi yapabilecek hem de data logger özelliklerini kullanabileceksiniz.  Bunun dışında bulut tabanlı yazılımları üzerinden analiz ve güçlü bir raporlama imkanına kavuşacaksınız.

Donanımı, donanımının içindeki yazılımı ve endüstriyel tasarımı tamamen kendilerine ait olan bir ürün oluşturduklarını ifade eden Veslabs’ın Yönetici Ortağı Ozan Can Köseley, “Lojistik şirketlerine kullandıkları data logger’larla araç takip sistemlerini birleştirebilecekleri bir sistem sunuyoruz. Yani aslında ayrı ayrı duran iki yapıyı birleştirerek aynı ara yüzden hem araç takibini yapabiliyor, hem de data logger özelliklerini bulabiliyorsunuz. Firmalar tek cihaz bedeline iki sisteme ve de ihtiyaç duydukları güçlü raporlamaya sahip olacak. Data logger’daki e-mail trafiğini ve okutulması gibi rutin işleri ortadan kaldırıyoruz. Ayrıca cihaz sahipleri müşterilerine de bu bilgileri açabilir” diye konuştu.

LOJİSTİĞİN KARA KUTUSU

Tag2Sense adını verdikleri bu ürünün içinde sıcaklık, nem, ışık, basınç, düşme-çarpma gibi özellikleri de barındırdığının altını çizen Köseley, şöyle devam etti:  “Bunların tamamını ipad ya da telefonunuz aracılığıyla cihazınıza indirip, sisteme kablosuz olarak bağlanabiliyorsunuz. Böylece yazılımı konfigure edebiliyorsunuz. Diyelim ki, ürününüzün 5 ile 15 derece arasında olması gerekiyor. Onun dışına çıkıldığında cihaz bu durumu ve zamanını kaydediyor. Ürünün düşmemesi gerekiyor. Ama diyelim ki, düştü. Cihaz bunu da kaydediyor ve ‘Saat 16:30’da şu kadar kuvvet üzerime etki ederek basınç oluşturdu’ diyor ve üzerine kaydediyor.  Nem, ışık gibi bütün parametreleri de ölçebiliyor. Siz de mobil uygulamasıyla cihaza yaklaşıp bütün bilgileri alabiliyorsunuz. Yani kısaca lojistiğin kara kutusu diyebiliriz.  Cihaz sadece bir datalogger değil, aynı zamanda bir event logger olarak da çalışabiliyor. Böylece lojistik firmalarının kullanması zorunlu ve genelde yurtdışı menşeli olan data logger cihazlarının çok daha gelişmişini kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz. Çünkü, diğer data logger cihazlarından farklı olarak bilgiyi anlık ve gerçek durumlu olarak görebilirsiniz. Nasıl ki, bir araç takip sisteminden bilgileri görebiliyorsanız, kodu girip cihaza ait tüm bilgilere istediğiniz yerden ulaşabiliyorsunuz. Kısaca lojistiği uçtan uca kablosuz olarak görünür hale getiren bir sistem. Bütün bilgi akışı kablosuz ve herhangi bir ek yazılıma gerek yok.”

TÜBİTAK DESTEĞİ ALIYORLAR

Sistemin özünün, nesneleri internete bağlayarak tüm objeleri birbirine bağlı yapmak ilkesine dayandığını ifade eden Köseley, “Gözlüğünüzü, diş fırçanızı, saatinizi internete bağlamaktan söz ediyorum. TÜBİTAK tarafından desteklenen böyle bir platform geliştirdik. Platformun içerisinde mobil uygulamalarımız var. Yazılımları ve cihazlarımızı tamamen kendimiz üretiyoruz. Nesnelerin interneti de denilen bir platform. Sistemin CISCO verilerine göre 2020 yılına kadar 14 trilyon dolarlık bir büyüklük yaratacağı öngörülüyor. Bu oran dünyadaki petrol ekonomisinden daha büyük bir veriyi ifade ediyor. Bu, aslında Facebook, Google gibi yeni bir dönemin başlangıcı” sözleriyle tarif ediyor geleceğin teknolojisini.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Sistem aslında çok basit. Bilgisayarlara yazılım yüklenmesine gerek yok. Çünkü, müşterilere www.tag2sense.com adlı sitelerinden yararlanacakları bir kullanıcı adı ve şifre veriyorlar. Böylece müşterilerin platforma erişimi sağlanmış oluyor. Ne kadar talep edilirse o miktarda cihaz temin ediliyor ve müşteriye ulaşmadan önce bu cihazların tanımı yapılıyor.  Kullanıcıların sahada yapacakları tek iş mobil uygulamalarına aktarmak, bu işlemin ardından sistemi kullanmaya başlıyorlar. Köseley, bu alanda teknolojiye yön veren bir firma olma vizyonlarını gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade ediyor. Ürün detay bilgilerine www.tag2sense.com adresinden erişebilirsiniz.

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Murat Lojistik, Yolda.com’u satın aldı
İmsan Group, karayolu ve Ro-Ro taşımacılığıyla büyüyor
Talay Logistics, kontrat lojistiğinde büyümeyi sürdürüyor
'5 yılda 5 bin kadın sürücü projesi' 2025’e damga vuracak
TLS Lojistik, yeni deposunda ABD operasyonlarına başladı