Taşımacılık, depolama ve inşaat sektörü tek tek kepenk indiriyor

Eylül 2024’te en çok iflas, her 10 bin şirkette 10,8 vaka ile taşımacılık ve depolama sektöründe görüldü. Bunu her 10 bin şirkette 8,5 vaka ile inşaat sektörü takip etti. Sadece kurumsal firmalar değil kişisel iflaslarda da artış yaşanıyor.

Dünya büyük bir iflas dalgasının eşiğinde. Avrupa’nın dev ekonomilerinden de ürkütücü rakamlar gelmeye devam ediyor. Almanya da şirket iflaslarında rekor seviyelere ulaştı. On binlerce şirketin risk altında olduğu ekonomik durgunlukta, 14 yıl sonra tek çeyrekte yaşanan en büyük iflas artışı görüldü. İflasların nedeninin alışılmışın dışında yüksek faizler olduğu belirtiliyor.

İflas başvurularında çift haneli rakamlar

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), eylül ayına ilişkin iflas başvurusu verilerini açıkladı. Buna göre, eylülde iflas başvuruları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 13,7 yükseldi.

Destatis’in açıklamasında, iflasların mahkemelerin ilk kararından sonra istatistiklere dahil olduğuna vurgu yapılarak, "İflaslarda Haziran 2024 haricinde Haziran 2023'ten beri, yıllık bazda çift haneli büyüme oranları gözlemlendi." ifadesine yer verildi.

Açıklamaya göre, Eylül 2024’te en çok iflas, her 10 bin şirkette 10,8 vaka ile taşımacılık ve depolama sektöründe görüldü. Bunu her 10 bin şirkette 8,5 vaka ile inşaat sektörü takip etti.

Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili alacaklılara ödenmesi öngörülen borç ise 3,2 milyar avro olarak kaydedildi. Söz konusu borç, Temmuz 2023'te yaklaşık 3,1 milyar avroydu.

Kurumsal dışında kişisel iflaslar da arttı

Kurumsal iflaslar dışında 6 bin 690 borçlu da eylülde kişisel iflas başvurusunda bulundu. Söz konusu rakam, 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 18 arttı.

Bu arada Ofis, ülkede şirket ve şahıs iflaslarında temmuz ayına ilişkin nihai verilerini de açıkladı. Buna göre, temmuzda iflas eden işletme sayısı Temmuz 2023'e göre yüzde 22,1 artarak 1927'ye yükseldi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Aras Kargo, "Daha Yeşil Bodrum" için dağıtımı elektrikli araçlarla yapacak
Kripto Para Ticareti Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber ve Stratejiler
Çocuklar İçin Çiğnenebilir Takviyelerin Avantajları
Hamburg Konferansı’nda; havada, karada, denizde "Yeşil" öne çıktı
Mert Hakan'ın lojistik firması Bursa'da vergi rekortmenleri arasında