TAVİ ile takograf verilerini uzaktan indir ve depola

Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, “Firmaların tüm sorunlarına çözüm üretebilecek altyapıya sahibiz. Deposu sabotaja mı uğramış, aracı % kaç yakıt yakmış, rölantideki yakıt tüketimi hangi seviyede gibi soruların hepsini yanıtlayabiliriz” diyor.

Ürünlerinin tamamını bünyesindeki Türk mühendisleri vasıtasıyla geliştiren Seyir Mobil, ürün gamına TAVİ; Dijital takograf veri indirme cihazını da ekledi.

3,5 tondan ağır tüm ticari araçlar ve 9’dan fazla koltuğu (sürücü dahil) olan otobüslerde artık zorunlu hale getirilen sistem hakkında bilgi veren  Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, “Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne uygun şekilde indirilen bu veriler sayesinde lojistik firmalarına büyük kolaylık sağlıyoruz. TAVİ (Yerel) olarak adlandırdığımız cihazımız ile birlikte araçların takograflarından verileri cihazımızı bağlayarak indirebiliyorsunuz. Ayrıca TAVİ (Uzaktan) olarak adlandırdığımız ve bu sene içinde piyasaya sürdüğümüz SYR FM10 cihazımızla entegre olarak çalışan sistemimiz sayesinde de takograf verilerini Seyir Mobil sistemi üzerinden online olarak indirebilir ve depolayabilirsiniz” diyor.

Donanım da, yazılım da Seyir Mobil’e ait

Yollardaki 60 bin araçta Seyir Mobil çözümlerinin bulunduğunu ifade eden Yakup Küçük, “Bir firmayla iletişime geçtiğimiz zaman hemen sorunlarına çözüm üretebilecek altyapıya sahibiz. Çünkü, biz de taşımacılık sektöründen geliyoruz. Deposu sabotaja mı uğramış, aracı yüzde kaç yakıt yakmış, rölantideki yakıt tüketimi hangi seviyede gibi soruların hepsini yanıtlayabiliriz. SYR FM10 cihazımızla aracınıza dair her türlü raporlamayı veriyoruz ve CAN Bus bulunan araçlarınızda ise sapma olmaksızın yakıt, devir, çalışma saati gibi bilgileri de müşterilerimize aktarıyoruz. SYR FM10 ürünümüz üzerinden gerçekleştirdiğimiz entegrasyonlarla birlikte hem sürücülere Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) adı altında güvenli sürüş ve güvenli koltuk imkanı sunuyoruz hem de yöneticilere araç ve sürücülerinin yaptığı ihlalleri anlık olarak takip etmelerine olanak sağlıyoruz. Bunun yanı sıra yeni cihazımız, lastik sensörleri sayesinde ani basınç, basınç kayıplarını ve ani sıcaklık artışlarının raporunu sunuyor. Bizi öne çıkaran en büyük diğer özelliğimiz ise donanımı ve yazılımı tamamen kendimizin üretmemizdir. Böyle olduğu için de müşterilerimizin isteklerine butik çözümler üretebiliyoruz” açıklamasını yaptı.

2 patentli ürünleri var

Ürünlerini Bilişim Vadisi’ndeki Ar-Ge ofislerinde bulunan Türk mühendisleri tarafından geliştirdiklerinin altını çizen Yakup Küçük, iki ürün patentinin firmalarında bulunduğunu kaydederek şöyle devam etti: “Dijital Takograf Veri İndirme, Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri entegrasyonu ve lastik sensörleri entegrasyonu sektörde sadece bize özgü çözümlerimizdir. Büyük çaplı lojistik firmalarının zamandan ve yakıttan tasarruf edebilmesi hatta sürücüleri üzerinde detaylı analizler yapıp verimleri artırabilmesi adına bu çözümlerimiz çok fazla önem teşkil etmektedir.”

MOTAT, tehlikeli maddeyi her aşamada takip ediyor

Hızla büyüyen şehirlerin en önemli sorunlarından biri de tehlikeli atıkların kontrol edilmesi olarak ortaya çıkıyor.

Seyir Mobil’in bu konuda da bir çözümü var. Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, kısa adı MOTAT olan ürünleri konusunda da şu bilgileri verdi: “Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ, atıkların kontrol edilmesini ve bu verilerin raporlanmasını zorunlu kılıyor. MOTAT hizmetimizle birlikte çevre güvenliği için ve hem de Bakanlık tarafından zorunlu tutulan atık kontrolünün gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. MOTAT, tablet ve uygulaması sayesinde atıkların yüklenmesinden boşaltılmasına kadar olan sürecin raporlanmasını pratikleştiriyor ve bu süreci tam da Bakanlığın istediği şekilde yürütüyoruz.”

Selçuk ONUR - LOJİSTİK & EKİPMANLARI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Lojistik Haberleri

Hisarcıklıoğlu: "Türkiye transit taşımacılıkta büyümeli"
Lima Logistics, ExpoCase ile katılımcıların fuar masraflarını azaltıyor
Almark Logistics, denizden aldığı Rusya yüklerini kapısına kadar ulaştırıyor
2024’ün en sıra dışı DHL teslimatları
Türkiye yüzyılı lojistiğin de yüzyılı olacak