THY'de internet dönemi başlıyor

Uluslararası yolculuklarda yolcuların havada internetten faydalanabilmeleri için THY ile TTNET arasında bugün bir anlaşma imzalandı. İlk etapta uluslararası...

Uluslararası yolculuklarda yolcuların havada internetten faydalanabilmeleri için THY ile TTNET arasında bugün bir anlaşma imzalandı.

İlk etapta uluslararası uçuş yapan 12 adet Boeing- 777 uçağında hizmete başlayacak olan Wi-Fi(Kablosuz Ağ) internet hizmetinin ilerleyen süreçte 80 THY uçağında hizmete gireceği açıklandı. İnternetin, yolcular için paralı olacağı ve bir saatlik kullanımın 9,99 dolar, 24 saatlik kullanımın ise 14,99 dolar olacağı bildirildi.

THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza törenine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acarer, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya katıldı. İmzalanan anlaşma ile TTNET, THY filosunun internet erişimi bulunan uçaklarında sunulan WiFi hizmetinin internet servis sağlayıcısı ve THY’nin marka ortağı oldu. Yurtdışı uçuşlarda verilecek internet hizmetinde filtre uygulamasına ise uçuşta da devam edilecek. Konuya ilişkin bir soru üzerine BTK Başkanı Acarer, "İki şirketimizde Türk Ticaret Kanununa, siciline bağlı şirketler. Tabi ki Türkiye’de ki kanunları mevzuatı uygulayacaklardır" dedi.

İNTERNET HİZMETİ FİLONUN BÜYÜMESİYLE ARTACAK

THY Genel Müdürü Temel Kotil, uluslararası uçuşlarda kullanılan kablosuz internet altyapısına sahip uçaklarına ilaveten filoya yeni katılımlar olacağını belirterek, "Şu an 12 adet Boeing 777-300 ER tipi uçağımızda sürekli internet bağlantısı hizmeti veriliyor. Bu 777’lere ek olarak 330’lar arkasından geliyor. Aynı zamanda 20 tane daha 330 gelecek. Sonuçta 80’e yakın uçağımızda, uçtuğu bütün coğrafyalarda sürekli insanlar yere bağlı olacaklar, internet hizmeti alacaklar. Esprisini şöyle yapıyorduk ’uçarken ulaşılamıyordu ama ulaşmak her zaman iyidir’ Yolcularımız bu hizmeti bu zamana kadar güzelce kullandılar. Fark şudur TTNET’le beraber biz bunun markalaşmasını ve dünyaya ulaşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

AVRASYA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAĞIZ

Kotil, Atatürk Havalimanı’ndaki büyümeye de işaret ettiği konuşmasında "İnşallah bu yıl Atatürk Havalimanı yolcu sayısında Londra Heatrow’dan sonra ikinci büyük havalimanı oluyor. Avrupa’nın ikinci büyük havaalanı oluyor. İnşallah üçüncü havalimanı bittiği zaman bırakın Avrupa’yı, Asya içinde dahil belki Pekin büyük olmaya devam edecek Avrasya’nın en büyüğü olacağız" dedi.

Kotil, CİP, VİP gibi yabancı dil kökenli isimlerin yerine Türkçe adlar kullanılmasını isteyen bir gazeteciye de "CİP Lounge’da, VİP’ de Türkçe terim değil aslında biz bunu THY olarak destekleyelim ama bütün ülke olarak biz buna el tutalım. Biz bu isimleri ’istedik değiştirdik’ diye olamaz" diye cevap verdi.

KONUŞMA SINIRLAMASI DEVAM EDECEK

İnternet hizmeti bağlantısıyla sesli uygulamaları kullanarak uçak içinde konuşmak isteyen yolcuların verebileceği rahatsızlığa ilişkin bir soru üzerine de TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya "Konuşma işin içine girince birisinin konforunu sağlayayım derken başka bir yolcunun konforunu sıkıntıya sokmuş olabiliriz. Havayolu taşımacılığında da o anlamda konfor çok önemli. THY’nin de bu konforundan taviz verilsin istemeyiz. Konuşma ile ilgili sınırlamalarımız devam edecek" dedi.

YASAKLI SİTELER HAVADA DA YASAK

Bir gazetecinin "Yurtdışı uçuşlarda internet kullanımında filtre var mı?" BTK Başkanı Tayfun Acarer yanıtladı. Acarer, "İki şirketimizde Türk Ticaret Kanununa, siciline bağlı şirketler. Tabii ki Türkiye’de ki kanunları mevzuatı uygulayacaklardır" derken İnternet yasasının dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onanması ile ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi, "Dün gece sayın Cumhurbaşkanımız yapılan düzenlemeyi onayladı. Kanunu onayladı. Yeni bir düzenleme yapılmıyor aslında bazı tereddüt hasıl edilen konulara açıklık getiriliyor yani özden bir sapış yok. Sadece bazı konulara açıklık getiriliyor. Örneğin trafikten kasıt nedir? O konu açıklanıyor" dedi.

İmza töreninin ardından THY Genel Müdürü Temel Kotil, Acarer ve Kaya’ya uçak maketi hediye etti. WiFi internet hizmeti, Nisan ayı itibariyle ttnet fatura sorgulama tarafından sağlanacak. Türk Hava Yolları’nın Boeing ve Airbus’tan teslim alacağı yeni geniş gövdeli uçaklarla birlikte, 2017 yılı sonunda 62 adet geniş gövdeli uçakta yolcuların "TTNET WiFi Fly" ile internete bağlanması hedefleniyor. İnternet altyapısı olan uçaklarda sunulan WiFi hizmetini bundan böyle TTNET verecek.

NİSAN AYINDAN İTİBAREN

Verilen bilgiye göre Uluslararası uçuşlarda kullanılan kablosuz internet altyapısına sahip 12 adet Boeing 777-300 ER tipi uçakta sunulan Wi-Fi internet hizmeti, Nisan ayı itibariyle TTNET tarafından sağlanacak. Türk Hava Yolları’nın Boeing ve Airbus’tan teslim alacağı yeni geniş gövdeli uçaklarla birlikte, 2017 yılı sonunda 80 adet geniş gövdeli uçakta yolcuların "TTNET WiFi Fly" ile internete bağlanmasının hedeflendiği bildirildi. İnternet altyapısı olan uçaklarda sunulan Wi-Fi hizmetinin bundan böyle TTNET tarafından sağlanmasının yanı sıra, geniş kapsamlı bir marka ortaklığını da içeren anlaşmaya göre, Türk Hava Yolları’nın uçak içi eğlence sistemi olan Planet’te de TTNET’in reklam ve tanıtım içerikleri yer alacak.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

RUSAL, Konteyner Kontrolü için Yapay Zeka Teknolojisi Geliştiriyor
AEM dünyanın en sürdürülebilir elektrikli motoruyla şimdi Türkiye’de
“Lübnan’da yaşanan tedarik zinciri saldırısıdır; çare milli yazılım”
Nagarro + MBIS, Yenilikçi Tedarik Zinciri Çözümleri sunuyor
Lojistik Sektörünü Yakın Zamanda Etkileyecek Yapay Zeka Teknolojileri