TIR şoförlerinden grev kararı

Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında taşımacılık yapan TIR şoförleri, Erbil'de araçlarının taşlanması ve saldırıya uğraması üzerine grev kararı aldı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) taşımacılık yapan TIR şoförlerinin Türkiye plakası taşıyan araçların geçişinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek can güvenliklerinin sağlanması talebiyle grev kararı aldığı belirtildi.

TALEPLER KARŞILANINCAYA KADAR TAŞIMACILIK YOK

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) aktardığına göre, Türkiye ile IKBY arasında taşımacılık yapan TIR şoförleri, IKBY'nin başkenti Erbil'de araçlarının taşlanması ve saldırıya uğraması üzerine grev kararı aldı. Türkiye’nin bölgeye ve Kürtlere dair politikalarına tepki amacıyla Türkiye’ye ait plakalı araçların geçişi Erbil'de bazı kişilerce engelleniyor. TIR şoförünün telefonla kaydettiği görüntülerde, araçların önünün kesilerek taşlandıkları görülüyor. TIR şoförleri, büyük araçlara kapalı olan otobanın açılması ve can güvenliklerinin sağlanması talebiyle grev kararı aldı. Şoförler talepleri karşılanıncaya bölgeye taşımacılık yapmayacak.

GAZETEDUVAR.COM

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

İki dev proje daha start aldı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak
Köprü ve otoyolların garanti tutarlarına kur zammı
DKV Mobility, Avrupa’da 22 ülkedeki 1600 istasyonda HVO100 yakıt sunuyor
Akçakale Gümrük Kapısında Türk Şoförlerden Akaryakıt Protestosu