TIRSAN, Almanya'da büyüyor

Almanya’da ilk üretim tesisini 1998 yılında açan şirket, şimdi de Ulm şehrinde ikinci üretim tesisini açacak. Türkiye treyler ihracatının %34’ünü tek başına gerçekleştiren Tırsan’ın üç ülkede üretim tesisleri bulunuyor.

Türkiye treyler sektörünün öncü lideri Tırsan, Avrupa’daki büyümesini daha da hızlandıracak yeni bir yatırım kararı aldı. Karar, Tırsan’ın dört adet araç sergileyerek katıldığı Münih’teki BAUMA 2016 fuarında açıklandı. Türkiye’nin toplam treyler ihracatının %34’ünü tek başına gerçekleştiren şirket, bu yeni yatırımıyla birlikte Avrupa’ya gerçekleştirdiği ihracattaki ivmeyi artırmayı hedefliyor. Yurtdışında üretim yapan tek Türk treyler üreticisi olan Tırsan’ın Almanya ve Rusya’da üretim tesisleri bulunuyor.

Kässbohrer eve dönüyor

Buna göre, Almanya’da ilk üretim tesisini 1998 yılında Goch şehrinde açan Tırsan, Almanya’nın güneybatı eyaleti Baden-Württemberg’de yer alan Ulm’da satış, satış-sonrası hizmet merkezi ve montaj tesisi kuracak. 2016 yılının ikinci yarısında 7.600 m2 alan üzerinde faaliyete geçecek olan tesis, 2002 yılından bu yana Tırsan bünyesinde yer alan Alman treyler sektörünün öncülerinden olan Kässbohrer’e bağlı olarak hizmet verecek. Ulm, Kässbohrer firmasının 1893 yılında kurulduğu şehir olması bakımından da önem taşıyor.

Avrupa’nın en geniş ürün yelpazesine sahip olan Tırsan, bu yeni üsten, Kässbohrer ve Talson ürün gamındaki tüm ürünlerin teslimatını gerçekleştirecek ve ürün yelpazesindeki tüm treyler modelleri için bakım-onarım hizmeti sağlayacak.

Ulm, Almanya’nın güneyindeki Stutgart ve Münih gibi başlıca şehirleri birbirine bağlayan A8 karayolu ile, kuzey Avrupa’yı kıtanın güneyine bağlayan Almanya’nın en uzun karayolu olan A7 otobanının kesişiminde yer alıyor.

Üç ülkede yarım milyon metrekareyi aşan alanda üretim

Tırsan’ın yeni yatırım kararını değerlendiren İş Geliştirmeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken, “Faaliyet gösterdiğimiz Avrupa pazarlarında geçen yıl %48 büyüme yakalayarak en hızlı büyüyen treyler üreticisi olduk. Gerçekleştirdiğimiz bütün yatırımlar, 2018 yılında 10 bin adet treyler ihracat hedefine hizmet ediyor. Bu hedefe adım adım ulaşmak için tüm ekibimizle çalışıyoruz. Ar-Ge yatırımlarımızdan, üretim teknolojisi yatırımlarımıza, kurduğumuz iş ortaklıklarından Türkiye taşımacılık sektöründe standartların yükseltilmesine sağladığımız katkıya kadar en ince ayrıntısının dahi planlandığı bir süreç yürütüyoruz,” dedi.

Türken, “Kartal’da 7.000 m2’lik bir alanda üretime başlayan Tırsan, bugün itibarıyla üç ülkede yarım milyon metrekareyi aşan bir alanda üretim yapmaktadır. Avrupa’nın üretim gücü bakımından ilk üç üreticisi içerisinde yer alıyoruz. Hem ülkemizin hem de şirketimizin ihracat hedeflerine ulaşmak ve elde ettiğimiz başarıları sürdürmek açısından Ulm’da açacağımız tesis önemli. Almanya’nın güneyinde olduğu kadar, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti gibi komşu ülkelerdeki müşterilerimize bu sayede daha yakın olacağız,” açıklamasını yaptı.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Ekay&Aytaş, ağır yükleri Tırsan Low-Bed’ler ile taşıyacak
Metalog, verimlilik için Tırsan'ı seçti
Volvo'nun elektrikli kamyonu 115 ton yükü çekebiliyor
Mercedes-Benz, eActros 600 elektrikli kamyonun teslimatlarına başladı
AYS Lojistik, filosuna 6 Schmitz Cargobull treyler daha ekledi