TIRSAN'dan BP'ye tanker teslimi

BP Petrolleri AŞ için dizayn edilen 10 adet Kässbohrer ADR’li Akaryakıt Tanker Semi-Treyler ve 5 adet Kässbohrer ADR’li kamyon üstü tanker TIRSAN Samandıra...

BP Petrolleri AŞ için dizayn edilen 10 adet Kässbohrer ADR’li Akaryakıt Tanker Semi-Treyler ve 5 adet Kässbohrer ADR’li kamyon üstü tanker TIRSAN Samandıra Tesislerinde BP yetkililerine teslim edildi. Tamamı alüminyum olan araçlar ADR ve TÜV standartlarına sadık kalınarak imal edildi.

Türkiye’de ADR sertifikalı araçlar daha önce üretilmediğinden, emniyetin üst düzeyde olması gereken taşımalar gerçekleştiren BP de, bu gereksinimini ithalat yoluyla karşılıyordu. Ancak, bu durumun gelişen teknolojiyle doğru orantılı olarak değiştiğini gözlemlediklerini ifade eden, BP Kara Taşımacılık Departman Müdürü Neslihan Gürsan, “Uluslararası bir ihale açtık. Yurt dışı ve içinden firmalar katıldı. Gördük ki, Türkiye’de de ADR yatırımları yapılmış ve dünya standartlarına ulaşılmış. Biz de, çözüm ortağı olarak TIRSAN’ı seçtik” diye konuştu.

 

TIRSAN’ın Samandıra’daki tesislerinde gerçekleştirilen teslim törenine Soldan sağa: Kässbohrer Ürün Yönetimi ve Pazarlama Müdürü Salih Arısüt, BP Kara Taşımacılık Departman Müdürü Neslihan Gürsan, BP Araç Mühendisi Ali Erek ve Daf TIRSAN Şube Direktörü İbrahim Altun katıldı. 15 araçlık toplam tanker alımının kalan 13 araçlık bölümü, önümüzdeki hafta Adapazarı’nda teslim edilecek.

Yeni Kässbohrer tankerlerde birçok ilk var

 

-        Tankerlerde eliptik tip denilen, yurtdışındaki kesimlerinden farklı bir dizayn kullanıldı. Eliptik dizayn sayesinde ağırlık merkezi aşağıya çekilerek, devrilme riski minimuma indirildi.

-        Araçlar, komple özel alaşımlı alüminyum malzemeden imal edildi. Bu da diğer konvansiyonel araçlara göre, düşük ağırlığı beraberinde getirdiğinden daha fazla mal yüklemek mümkün.

-        Tüm araçlar ADR ve TÜV şartlarını harfiyen yerine getirmiş.

-        Emniyet faktörlerini artırmak üzere BP’nin öngördüğü şekilde araçların ön ve arkasında bombe (cidar) uygulanmış. Normal treylerlerde tek cidar iken, BP’ye teslim edilenlerde çift cidar var. Gelebilecek muhtemel darbelerde ikinci cidar, malın dışarıya sızmasını önlüyor.

-        Araçlarda ilave ekipmanlar da kullanılmış. Herhangi bir göze aşırı dolum olduğu takdirde o gözün uyarı lambası yanarak “aşırı dolum” uyarısı yapıyor.

-        Olumsuz yol şartlarında kullanılmak üzere üretimde ilk olarak uygulanan titreşim emiciler mevcut.

-        Aracın tüm sürüş datalarını bir ekranda görebilmek mümkün. (Kilometre sayaç bilgileri, balata aşınması, lastik sensörü, yük göstergesi, e-cas gibi bilgiler dijital ekran üzerinden okunabiliyor.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Doğum yeri Aksaray olan Yeni Actros L Türkiye yollarına çıkıyor
Ekay&Aytaş, ağır yükleri Tırsan Low-Bed’ler ile taşıyacak
Metalog, verimlilik için Tırsan'ı seçti
Volvo'nun elektrikli kamyonu 115 ton yükü çekebiliyor
Mercedes-Benz, eActros 600 elektrikli kamyonun teslimatlarına başladı