TIRSAN'ın çıkışı sürüyor

TIRSAN, 2011 yılına iddialı girdi. İlk çıkışını frigo treyler ile yapan kuruluş, iki ay sonra damper üretimini duyuracak. Haziranda da Rusya’da fabrika...

TIRSAN, 2011 yılına iddialı girdi. İlk çıkışını frigo treyler ile yapan kuruluş, iki ay sonra damper üretimini duyuracak. Haziranda da Rusya’da fabrika açmaya hazırlanıyor.

29 Ocak Cumartesi günü TIRSAN Samandıra tesisleri tarihi günlerinden birini yaşadı. Aylarca süren çalışmaların ardından ürün gamına frigo treyleri de ekleyen firma, ilk aracı kalabalık bir davetli grubu önünde tanıttı.

Bugüne kadar frigoyu paneller halinde yurtdışından ithal edip, Türkiye’de monte ettikten sonra sattıklarını söyleyen TIRSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, “En büyük arzum, bu ürünü de üretmekti. Çünkü, her imalatı yapabilecek donanıma sahibiz.  İki  ay sonra kendi üretimimiz damperi de tanıtacağız. Bu benim kişisel olarak önem verdiğim bir ürün. Çünkü, frigorifik mal taşımacılığı Türkiye’de yeni yeni gelişiyor. Lojistiğin en önemli aşamalarından biri de malzemeyi üretimden zamanında alıp, zamanında iletmektir. Bugün Antalya’dan toplanan sebze meyvenin nakliyesinden kaynaklanan yüzde 30 kayıp yaşanmaktadır. Bütün dünyada tarım ürünlerinin çok önemli bir hale geldiği günümüzde bu büyük bir firedir. Bunu ne Türkiye ekonomisi, ne de gelişmiş ekonomiler kaldırabilir. Halkımıza daha ucuza tüketebilme olanakları sunmak devlet politikası olarak da öncelikle ele alınmalıdır” dedi.

Uzun süreli testlerden geçti

Aracı, 3 ay ya da 6 ay önce piyasaya sunabilecek durumda olduklarını ifade eden Nuhoğlu, bunu niçin yapmadıklarını da şu sözlerle açıkladı. “Hem Almanya’da hem de İtalya’da testler yaptık. En kötü şartlar altında denendi. Çünkü, biz aracı sadece uluslararası taşımacılar için düşünmedik. Yurtiçi ve yeni pazarlar da bizim için çok önemli. Her şart altında güvenle taşıma yapılabilecek bir araçtı amacımız. Ar-Ge personelimiz de bunu en güzel şekilde gerçekleştirdi.”

Ayşenur Nuhoğlu: Frigo

pazarının yüzde 40'ına talibiz

Frigo treylerin üretim aşamalarının planlarını da Çetin Nuhoğlu’nun kızı Ayşenur Nuhoğlu yapmış. TIRSAN Holding’te Müşteri İlişkileri Yöneticisi ve Stratejik Planlama Uzmanı olan Ayşenur Nuhoğlu, ABD’de uluslararası ilişkiler ve ekonomi okumuş. MBA eğitimini de Almanya’da tamamlayan genç Nuhoğlu’na frigoyu sorduk.

Önümüzdeki haftadan itibaren tanıtım için yola çıkacaklarını kaydeden Ayşenur Nuhoğlu, “Bu yıl frigo pazarındaki satış hacminin 1.000-1.200 seviyelerinde oluşacağını tahmin ediyorum. Bu talep patlamasından yüzde 40 oranında pay alacağımızı öngörüyorum.

Bayilerimize bir süredir frigo eğitimi veriyoruz. Küresel trende bakıldığında ısı kontrollu taşımacılıkta büyük gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’de de son 2-3 yıldır belli şirketlerin uzmanlaştığını görüyoruz. 3-4 yıl içinde ısı kontrollü taşımacılığın daha da profesyonelleşeceğine inanıyorum. Türkiye ticaretinin Ortadoğu ile daha fazla gelişmesinden dolayı, bu yönde de bir talep artışı olacağını tahmin ediyorum. Ürünümüze gerçekten çok güveniyoruz. TIRSAN, gerekli yatırımı en üst düzeyde yaptı. Bu daha ilk, ilerde de sürprizlerimiz olacak” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamyon - Treyler Haberleri

Renault Trucks, Bourg-en-Bresse tesisinin 60. yıl dönümünü kutluyor
Krone, 3D Solar Telematik 2024 Ödülünü Kazandı
BMC'nin hafif kamyon serisi 417 yollara çıktı
TIRSAN’ın şasisi, Avrupa’da ikinci kez 1’inci oldu
MAN’ın hidrojen yanmalı kamyonu hTGX, ‘2025- Kamyon İnovasyon Ödülü’nü kazandı