TOFAŞ müzesine ziyaretçi akını

TOFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile faaliyet gösteren TOFAŞ'ın, gerek kurum ismi gerekse Fiat markası ile sosyal...

TOFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile faaliyet gösteren TOFAŞ'ın, gerek kurum ismi gerekse Fiat markası ile sosyal sorumluluk alanında örnek çalışmalara imza atmaya, eğitimin yanı sıra kültür ve çevre alanındaki sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ettiği kaydedildi.

2007 yılında karını yüzde 115 artıran TOFAŞ'ın, 40 yıldır kazandığını sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye için yatırıma dönüştürdüğü belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"TOFAŞ'ın endüstriyel tarihe sahip çıkmak misyonu ile Bursa'ya kazandırdığı TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi şehrin önemli kültür odaklarından biri olma özelliğini sürdürüyor. 40 yıldır Türk otomotiv sanayinde pek çok önemli ilki gerçekleştiren TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş'nin içinde geliştiği topluma duyduğu sorumluluğun bir ifadesi olan TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ziyaretçi sayısını her geçen gün artırıyor. 2002 yılından bu yana Bursa'nın Umurbey mahallesinde faaliyet gösteren müzeyi şimdiye kadar yerli ve yabancı 190 bini aşkın kişi ziyaret etti."

Müzede, Asya'da binlerce yıl önce dönmeye başlayan basit bir ahşap tekerleğin Anadolu topraklarındaki öyküsü ve günümüz Türk otomotiv sanayine gelinceye kadar geçirdiği renkli değişim gözler önüne seriliyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında 250'yi aşkın tasarımın yer aldığı "Piemonte Torino Design-Bölgesel Alanda Endüstriyel Ürün ve Proje Kültürü" sergisine ev sahipliği yapan müzede 2 bin 600 yıl öncesinden kalan savaş arabasından, Murat 124'e kadar pek çok ilk sergileniyor.

TARİHE TANIKLIK EDEN PROJELERE DESTEK

Verilen bilgiye göre, on yılı aşkın bir süredir önemli bir çok kazı çalışmasına sponsorluk desteği veren TOFAŞ, Pamukkale'deki dev antik şehir Hierapolis başta olmak üzere, Zeugma, Küçükyalı Arkeoloji Bölgesi kazı çalışmalarına destek olarak yeni nesillere zengin kültürel tarihimizi aktarmayı hedefliyor.

Bursa fabrikasında doğa dostu çalışmaları devam eden TOFAŞ, 2002'den bu yana fabrikanın yeşil alanlarının sulamasında atık suların yeniden değerlendirilmesi ile yılda ortalama 50 bin metre küp su tasarrufu sağlıyor.

Her yıl 850 ton plastiği geri dönüşümle kullanan şirket, tekrar kullanılabilen ambalaj kullanımı ile yılda 70 bin ağacın kesilmesini önlüyor.

LOJİPORT 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

DKV Mobility'nin karbon salımını sıfırlama hedefine bilimsel onay geldi
"BP satın alımını ülkemize olan koşulsuz inancımızla gerçekleştirdik"
Sürat Kargo filosu, 2025'te 125 elektrikli araca ulaşacak
6.⁠ ⁠Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri sahiplerini buldu
UND geleneksel Lojistik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu