Toplantı için orman kurdular

Dünyanın en büyük lojistik ve dağıtım şirketleri arasında yer alan Hollandalı TNT, yıllık toplantısını yapmak için İstanbul'u merkez seçti. Çevreci...

Dünyanın en büyük lojistik ve dağıtım şirketleri arasında yer alan Hollandalı TNT, yıllık toplantısını yapmak için İstanbul'u merkez seçti. Çevreci uygulamalarıyla tanınan şirketin dünya genelindeki 250 üst düzey yöneticisi Türkiye yolunu tuttu. Bunun üzerine TNT Türkiye yönetimi, İstanbul'a gelen kafilenin yolculukta ve kalışları sırasında havaya vereceği karbondioksit miktarını hesapladı. Bir ağacın bin kilo karbondioksiti telafi ettiğinden yola çıkılarak Gebze'ye 550 ağaç dikildi.
Tarihlerinde ikinci kez Hollanda dışında yıllık toplantı düzenlediklerini belirten TNT CEO'su Peter Bakker, "TNT'yi özel yapan dünyayı önemsemesi. İstanbul'da küresel ısınmaya karşı yeni bir girişim başlatıyoruz. Açlığa karşı arkadaşım Bono'yla savaş açmış, dünya genelinde çalışmalar yapmıştık. Küresel ısınmayla mücadele için de ünlü bir isimle çalışacağız. İsim kafamda belli, kendisiyle konuşacağız, ikna edeceğiz" dedi.

'Tutkumuz Asya, köprü karşımızda'
Küresel ısınmayla mücadele için İngiltere'de elektrikli kamyonlar kullanmaya başladıklarını, Hollanda'da 80 kamyonu biyodizelle çalıştırdıklarını belirten Bakker, "Türkiye sınırları içinde 2 hibrid (yarı benzinli yarı elektrikli) araç var. İkisi de bizim. Test ediyoruz. İşe yararlarsa filomuzu bunlarla genişletiriz" diye konuştu. Bakker'in birkaç gün önce Hollanda'da Porsche marka arabasını satarak hibrid bir Toyota alması, ülkesinde geniş yankı bulmuştu. Yıllık 15 milyar dolar geliri, 150 bin çalışanı bulunan TNT'nin toplantısı için İstanbul'u seçmesinin anlamlı olduğunu belirten Bakker, şunları söyledi:
"Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde (AB) görmek istiyoruz. Bu AB ve Türkiye için büyüme demek. Büyüme karşılıklı ticaret demek, bu da taşınacak daha fazla koli anlamına geliyor. Avrupa dışında da büyümeye çalışıyoruz. Çin, Hindistan ve Türkiye'de lider olmak istiyoruz. Burada olmamızın sembolik anlamı, İstanbul'un Asya ve Avrupa'yı bağlaması. Şirket olarak Avrupa'da lideriz, Asya'yla ilgili tutkularımız var. İşte Asya'ya giden köprü de karşımızda."

'Türkiye'de de şirket alabiliriz'

Dahil oldukları yardım projeleri sayesinde çalışanlarının motivasyonunun büyük ölçüde arttığını söyleyen TNT CEO'su Bakker, bir Türk çalışanlarının açlıkla mücadele için gönüllü olarak Tanzanya'ya bile gittiğini anlattı. Taşımacılık sektöründe yaşanan birleşmelerin sektörün doğası gereği olduğunu da kaydeden Bakker, şunları söyledi:
"Bu sektörde şirketler büyüdükçe birim fiyatları düşer, küçük şirketler de sektör dışı kalır. ABD'de 1976'da 20'ye yakın taşımacı varken bugün Fedex ve UPS kaldı. Sanırım Avrupa'da da bu olacak. TNT ve DHL ayakta kalmaya en büyük aday." Bakker, Türkiye'de uygun buldukları bir şirket olursa alabileceklerini de söyledi. TNT Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız da İstanbul'daki depolarını havaalanı civarında yeni bir yere taşıyacaklarını açıkladı.

Köy yumurtası da balina da taşıyor!

Dünya genelinde taşımacılık yapan TNT'nin şimdiye kadar taşıdığı en ilginç yükler arasında Madrid'den San Diego Hayvanat Bahçesi'ne götürdüğü bir katil balina da yer alıyor.
TNT Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, müşterilerinin zaman zaman taşınması için çok ilginç isteklerde bulunduklarını belirterek, "Bir müşterimizin kızı Almanya'da okuyor. Kızı özlediği için bahçelerindeki tavuğun yumurtladığı taze yumurtaları Almanya'ya taşıyoruz" dedi. TNT CEO'su Peter Bakker, bugünlerde kendilerini en çok heyecanlandıran yükün iletişim dünyasında büyük sansasyon yaratan Apple'ın iPhone'ları olduğunu söyledi. Bakker, "Bir Boeing 737 aldık. Noel zamanı uçağı Şangay'da iPhone'larla doldurup hepsini Avrupa'ya taşıyacağız" diye konuştu.

 

MİLLİYET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

Shell ve UND, Uluslararası Taşımacılıkta Güç Birliği ile Çözümler Sunuyor
DKV Mobility'nin karbon salımını sıfırlama hedefine bilimsel onay geldi
"BP satın alımını ülkemize olan koşulsuz inancımızla gerçekleştirdik"
Sürat Kargo filosu, 2025'te 125 elektrikli araca ulaşacak
6.⁠ ⁠Hizmet İhracatının Şampiyonları Ödülleri sahiplerini buldu