Total’de gençlerle patronlar yer değiştirdi

Total Türkiye’de 2014 yılı sonunda başlatılan “tersine mentorluk” programı çerçevesinde üst düzey yöneticiler, içlerinde instagram, facebook, twitter,...

Total Türkiye’de 2014 yılı sonunda başlatılan “tersine mentorluk” programı çerçevesinde üst düzey yöneticiler, içlerinde instagram, facebook, twitter, Linked-in, viber, soundcloud, youtube, Shazam, google drive, whatsApp, blog, Pinterest, tweetdeck gibi 43 farklı sosyal medya uygulamasını aktif olarak kullanmaya başladılar.

Şirketlerin özellikle son yıllarda üzerinde önemle durduğu mentorluk programları, genellikle yeni nesil çalışanların iş dünyasına adaptasyonu ve daha deneyimli çalışanların birikimlerini öğrenebilmeleri üzerine kurulu olarak gerçekleştiriliyor. Ancak, değişen çağa ayak uydurmak, teknolojiyi, sosyal medyayı ve dolayısıyla tüm bunların içinde bulunan “Y” kuşağını tam olarak anlamak isteyen Total Oil Türkiye’nin üst düzey yöneticileri, alışılagelmişin aksine  2014 yılı sonunda şirket tarafından başlatılan “tersine mentorluk” uygulamasıyla genç çalışanlardan sosyal medya başta olmak üzere genç kuşakların beklentileri ve güncel trendler gibi birçok konuda destek aldı.

Program çerçevesinde, yaşları 33 ile 55 arasında değişen yüzde 56 ‘sı erkek, yüzde 44’ü kadın 16 yönetici ve yaşları 22 ila 30 arasında yer alan yüzde 38’i erkek, yüzde 62’si kadın 16 genç çalışandan oluşan grup 2014 yılı Kasım ayı ile 2015 Şubat ayı arasında toplamda 50 saat süreyle araya geldi.

Üst yönetimin sadece sosyal medya konusunda değil aynı zamanda genç çalışanlara yaklaşım ve onlardan gelecek önerileri de dinleme, anlama konularında da fikirlerini dikkate aldığı programda, genç çalışanların verdiği her fikir şirkete sağlayacağı katkı bazında değerlendiriliyor.

“TOTAL KRAVATLARI ATTI”

Genç çalışanların yaptıkları çalışmalarının ilk somut adımı Total Türkiye‘nin kıyafet yönetmenliğinin değiştirilmesi yönünde atıldı. Üniversite yaşamları boyunca genelde rahat giyinen ve sonrasında iş hayatına atılan genç çalışanlar üst düzey yöneticilerle yaptıkları çalışmalar sırasında şirket içinde giyim konusunda daha motive çalışabilmeleri için daha rahat olunmasına yönelik görüşlerini de iletti ve uygulamaya geçirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Total  Türkiye Genel Müdürü Antoine Tournand, “Program sonrasında yaptığımız değerlendirme ve aldığımız geri bildirimlerde projenin ne kadar yararlı olduğunu bir kere daha görme imkanımız oldu. “Tersine mentorluk” programının sadece proje olmaktan çıkması ve şirket içinde birebir uygulanması için ilk adımlar atıldı. Bu doğrultuda genç çalışanlarımızın kendilerini daha rahat bir ortamda hissetmeleri için işyerinde rahat giyinmelerine imkan sağladık. Çalışma sistemimize genç neslin gözünden bakmayı öğrenmekle kalmadık, onların beklentilerine de kulak vermeyi öğrendik. Bu sayede genç beyinlerin yaratıcılık konusundaki yeteneklerini iş süreçlerimize katma değer olarak yansıtma imkanı yakaladık” şeklide konuştu.

Mentörler ise, “Program gerçekten ilham verici. Üst düzey yöneticiler özellikle sosyal medya kullanımını daha ayrıntılı olarak kullanma ve uygulama imkanı yakaladılar. Bu sayede “Y” kuşağı olarak bizlerin konulara nasıl baktığımızı ve değerlendirdiğimizi gördüler. Tersine mentorluk programı, bize sosyal medya ve iş hayatına katkısını anlamak için iyi bir fırsat oldu. Total’in bu vizyoner bakış açısı bizim fikirlerimizin de iş yapış biçimlerine katkıda bulunmasını sağladı, bizlere ve görüşlerimize değer verildiğini hissettirdi. Bu da motivasyonumuzu artırdı “ dedi.

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Firmalar-dernekler Haberleri

MAN Kamyon ve Otobüs, ödüllerle taçlandırdığı 2024'ü değerlendirdi
Türk Telekom ve Petrol Ofisi'nden dijital dönüşüm hamlesi
TÜSİAD, Türkiye’nin e-ticaret lojistiği profilini çıkardı
TotalEnergies’ten yeni distribütörlük anlaşması
Ağır ticari araçlar sektöründe sürdürülebilirlik; çevresel etkiler