Türk işadamı Fransız şirketi aldı

Manas, Heuliez ile daha önceden prensip anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, ?Biz bir satın alma ön anlaşması imzaladık. İmzaladığımız satın alma...

Manas, Heuliez ile daha önceden prensip anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, ?Biz bir satın alma ön anlaşması imzaladık. İmzaladığımız satın alma ön anlaşması bu ayın sonuna kadar geçerli. Ama münhasır değil. Ben bu çalışmama devam ederken başka firmalarla da görüşebilirler? dedi.

Şirketi hukuksal ve mali açıdan incelediklerini, bunun sonucunda rapor hazırlanacağını belirten Manas, hazırlanacak raporlar doğrultusunda karar vereceklerini söyledi. Manas, ?Kararımızda bize katılım sağlayacak endüstriyel ortak da etkili olacak. Henüz bu konuda somut bir gelişme yok. Bir ortaklık anlaşması imzalamadık. Bu arayış, Türkiye ve Türkiye dışına taşmış şekilde devam ediyor? şeklinde konuştu.

Firma için çeşitli alternatifler üzerinde de durduklarını, yine satın almayı içeren, fakat sözleşmede belirlenen oran ve miktarların dışında başka bir çözüm önerisiyle de gidebileceklerini belirten Manas, ?Bu aşama da henüz sonuçlanmadı. Ama gecemiz gündüzümüz burada geçiyor? dedi.

?YOLA ÇIKIŞIMIZ ZATEN TÜRKİYE'DE ÜRETİM YAPMAK?

Alphan Manas, Heuliez'i satın almaları halinde Türkiye'de üretim yapacaklarının altını çizerek, ?Türkiye'de üretim olmadan Fransa'da bir firmanın hisse senedini veya şirketini almışız fark etmez. Bizim yola çıkışımız zaten Türkiye'de üretim yapmak. Tabii orada şirket de önemli. Firmaya yatırım yapmak, bütün herşeyini Türkiye'ye çekmek demek değil. Biz bu konuda zaten onlara güvence veriyoruz? şeklinde konuştu.

Heuliez'de 30 milyon avroluk sermaye artırımı konusunda da Manas, satın almanın gerçekleşmesi durumunda bu sermaye artırımının yüzde 55'ine denk gelen 15-16 milyon avro civarındaki kısmının kendileri tarafından karşılanacağını kaydetti.

Manas, ?Şirketin içinde 130 milyon avroluk kıymet var. Makine, teçhizat, arsa ve benzeri... Ama içinde bulunduğu zor durum nedeniyle temsili olarak 1 avroya satın alınacak? dedi.

?SES DUYULUR, ARABA FİRMALARI BU İŞE ATLARLAR?

Şu ana kadar Türk yatırımcılardan çok az ilgi olduğuna dikkati çeken Manas, şöyle devam etti:

?Nedeni şu anda herkesin elektrikli arabaya bakışı soru işareti şeklinde. Büyük firmalar bu tip konularda çok fazla ön planda durmak istemiyorlar. Çünkü ilgi olmadığı takdirde kötü duruma düşmek istemiyorlar. Ancak teknolojik olarak elektrikli araçların geçmişte ele alındığı yıllar belki bunun için çok uygun değildi. Şu anda çok uygun. Artık buna bir cep telefonu gibi bakmak lazım. Bir de şöyle düşünün; bir anda kar yuvarlanır çığa dönüşür. Bu da onun gibi... Bir anda ses duyulur, ondan sonra bütün araba firmaları bu işe atlarlar. Elektrikli arabalarda da böyle olacağını düşünüyorum. Türkiye'deki yatırımcıların elektrikli araçlara ilgisinin az olmasını bilgi azlığına da bağlıyorum."

LOJİPORT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Karayolu Haberleri

Transit sistemin güncelleme kuyruğu 25 km'yi aştı
İki dev proje daha start aldı
TIR şoförlerinden grev kararı
DKV'den müjde: EURO 6 araçlar için Sırbistan’da %9,4 indirim olacak
Köprü ve otoyolların garanti tutarlarına kur zammı